۰۶ تير ۱۳۹۱ - ۱۱:۳۹
کد خبر: ۱۳۱۶۲۹
معاون پژوهشی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی خبر داد:

در یک سال گذشته هشتاد جلد کتاب برای انتشار تایید شده است

خبرگزاری رسا ـ معاون پژوهشی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی گفت: طی یک‌سال گذشته حدود هشتاد جلد کتاب برای انتشار از سوی معاونت پژوهشی تأیید شده است.
كتاب



به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از روابط عمومی و امور بین‌الملل دفتر تبلیغات اسلامی، حجت‌الاسلام ضیائی‌فر، معاون پژوهشی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی گفت: یکی از رسالت‌های پژوهشگاه تمهید موارد برای برخورداری بیشتر آثار از استانداردهای لازم پژوهشی شد.
 
وی افزود: بنای اوّلی در نظارت معاونت پژوهش بر آثار و محصولات پژوهشکده‌ها و مراکز، نظارت فرآیندی است و تنها در مواردی خاص نظارت بر فرآورده صورت می‌گیرد.

حجت الاسلام ضیایی فر در مورد روند نظارت معاونت پژوهشی بر پژوهش‌ها ادامه داد: اثری که جهت انتشار به معاونت پژوهشی ارسال می‌شود اگر از نظر فرآیند اشکالی داشته باشد به پژوهشکده یا مرکز بازگردانده می‌شود تا اشکال برطرف شود مثلاً اگر اثر به تأیید شورای پژوهشی پژوهشکده نرسیده باشد باید مستند تأیید تهیه و ارسال گردد ولی اگر از نظر فرآورده مشکلی داشته باشد در این صورت به پژوهشکده بازگردانده نمی‌شود بلکه اشکالات طی نامه‌ای برای ریاست پژوهشگاه ارسال می‌شود چرا که طبق نظام‌نامه‌ی پژوهشگاه تصمیم‌گیری درباره آثاری که از نظر فرآورده مشکلی دارد بر عهده‌ی ریاست پژوهشگاه است. اخیراً هم آیین‌نامه‌ی «شورای نظارت» تهیه شده است تا این قبیل موارد در «شورای نظارت» حل و فصل گردد.
 
معاون پژوهشی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی خاطرنشان کرد: این اواخر پژوهشی توسط یکی از مراکز به معاونت پژوهشی برای تأیید ارسال شده بود که با چارچوب‌های مکتب تشیّع در تضاد بود و اگر صرفاً بررسی فرآیندی صورت می‌گرفت و بدون بررسی فرآورده منتشر می‌ کردید پیامدهای غیر قابل جبرانی را برای پژوهشگاه بلکه دفتر تبلیغات اسلامی به همراه داشت.

وی اضافه کرد: متأسفانه گاهی مشاهده می‌شود که برخی از مدیران گروه‌ها وظایف خود را درباره‌ نظارت بر پژوهش‌ها به صورت کامل انجام نمی‌دهند.

حجت الاسلام ضیائی‌فر تأکید کرد: هرچند این موارد نادر است ولی حجم کار را در معاونت پژوهش افزایش داده و سبب طولانی شدن زمان تأیید می‌شود هم‌چنین پدیده‌ تأسف بار دیگری که باعث طولانی شدن زمان تأیید می‌شود کپی‌برداری از پژوهش‌های دیگران است بلکه سوگمندانه باید گفت برخی آثار ارسال شده که نزدیک به 50 درصد آن از تحقیقات دیگران کپی‌برداری شده است هرچند سرقت علمی در کارهاى‌ شخصی قبیح است ولی سرقت علمی در آثاری که بناست از سوی پژوهشگاهی معتبر منتشر شود فاجعه‌بار است چرا که علاوه بر اعتبار شخص، اعتبار یک مرکز معتبر با سابقه‌ درخشان را لکه‌دار می‌کند.

وی افزود: طی یک سالی که مسئولیت معاونت پژوهشی را برعهده گرفته‌ام حدود 80 (هشتاد) جلد کتاب جهت انتشار تأیید شده است و سه اثر هم به مؤلفانش بازگردانده شده است تا پس از تهیه مقدمات لازم در شورای نظارت حل و فصل گردد.

حجت الاسلام ضیائی‌فر گفت: آثار پژوهشگاه در دو سطح و فرمت منتشر می‌گردد. اگر اثر حد نصاب‌های لازم را برای فرمت اوّل نداشت در فرمت دوّم نشر پژوهشگاه منتشر خواهد شد و تنها در مواردی خاص و به صورت استثنا نه قاعده اثر به ناشر دیگری سپرده خواهد شد.

وی در پایان درباره‌ آثاری که قبلاً توسط بوستان کتاب منتشر شده است گفت: در صورتی که مؤلف 30 درصد تغییرات در اثر خود پدید آورد چاپ دوّم آن توسط نشر پژوهشگاه انجام خواهد شد./916/د102/ع

ارسال نظرات