دولت میانمار حاضر به گفتو گو برای حل مشکل مسلمانان این کشور نشد

به گزارش خبرگزاری رسا، دولت میانمار با درخواست سازمان همکاری کشورهای جنوب شرقی (آسه آن) برای گفتو گو در مورد مسلمانان این کشور و توقف خشونت های فرقه ای مخالفت کرد.
سورین پیتسووان، دبیرکل آسه آن، گفت: این سازمان پیشنهاد یک گفتو گوی سه جانبه میان آسه آن، سازمان ملل و دولت میانمار برای جلوگیری از گسترش خشونتها مطرح کرده بود، اما دولت میانمار پیشنهاد بحث در مورد کشتارهایی که در ایالت راخین غربی صورت می گیرد را نپذیرفت.
وی افزود: میانمار اعتقاد دارد این کشتارها یک مسأله داخلی است، اما باید به آنها بگویم اگر مواظب نباشید مساله داخلی شما ممکن است فردا تبدیل به مساله داخلی ما هم مبدل شود.
بوداییان افراطی مدتها است اقلیت مسلمانان روهینگیا در کشور میانمار را مورد آزار و اذیت قرار می دهند، اما جوامع حقوق بشری غربی نسبت به این فجایع سکوت اختیار کرده اند.
درگیری های جدید در ایالت راخین منجر به کشته شدن هشتاد و هشت نفر دیگر در این ماه شد، هزاران خانه دیگر به آتش کشیده شد و ده ها هزار نفر از مسلمانان روهینگیا آواره شده و هم اکنون در کمپ های آوارگان زندگی می کنند.
گروه های حقوق بشری بیم آن دارند که تعداد واقعی کشته شدگان بسیار بیشتر از چیزی باشد که مقامات دولتی اعلام می کنند. طبق آمارهای اعلام شده حدود صد هزار نفر از آغاز درگیری ها در ماه ژوئن تاکنون از خانه و کاشانه خود آواره شده اند.
گفتنی است خشونتها علیه مسلمانان در میانمار مساله جدیدی نیست و سابقه دارد. دولت ژنرال نوین پس از روی کار آمدن در سال 1962 میلادی، رفتن مسلمانان به حج را ممنوع اعلام کرد تا آنکه در 1980 و پس از گذشت 18 سال به هفتاد نفر از مسلمانان اجازه داده شد جهت انجام فرایض حج به مکه مشرف شوند و متعاقب آن عدهاى از مسلمانان نیز جهت شرکت در کنفرانسهاى مختلف اسلامى اعزام شدند.
نشریه انگلیسى «ساندى تایمز» در گزارشى از جنایات هولناک نظامیان میانمارى خاطرنشان مىکند: نظامیان این کشور مردم مسلمان را مورد ضرب و شتم قرار داده، زنان را برابر چشم دیگران مورد تجاوز قرار مىدهند و مردان را مصلوب و به قتل مىرسانند.
براساس گزارش این روزنامه، هر روز شمار زیادى از مسلمانان آواره با سرگذشتى هولناک و داستانهاى تکان دهندهاى از فشارهاى نظامیان میانمارى، خود را به اردوگاههاى مرزى که در آنها غذا به اندازه کافى یافت نمىشود و انواع بیماریها رواج دارد، مىرسانند.
70 درصد جمعیت 40 میلیونى میانمار بودایى هستند.
خشونتهای جدید علیه مسلمانان میانمار در ایالت راخین بعد از کشته شدن 11 مسلمان بیگناه توسط ارتش این کشور در ماه مه 2012 و حمله یک گروه بودائیان به اتوبوس حامل مسلمانان و کشته شدن یک بودائی در پاسخ به این حمله آغاز شد./990/ب902/د