عمار حکیم: فلسطین محور وحدت امت اسلامی است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام سید عمار حکیم، رییس مجلس اعلای اسلامی عراق در بیست و ششمین کنفرانس وحدت اسلامی که صبح امروز هشتم بهمن ماه در تهران آغاز به کار کرد فرارسیدن میلاد با سعاد پیامبر اکرم(ص) را تبریک گفت و اظهار داشت: از جمهوری اسلامی ایران از امام خمینی بزرگ تا امام خامنهای به دلیل برگزاری چنین کنفرانسی تقدیر و تشکر می کنم. از آیت الله اراکی نیز به دلیل تلاشهای مستمر سپاسگذارم.
وی افزود: ما باید برای نشر اسلام و اجرای اصلاحات به پیامبر اکرم(ص) تمسک جوییم. حضرت محمد(ص) مصلح بزرگ بود و مبانی عشق و ایمان را در این راه به نمایش گذاشت.
حجت الاسلام حکیم به ویژگیهای رسالت نبوی پرداخت و گفت: عزلت اجتماعی یکی از ویژگیهای پیامبران است که پیامبر اسلام (ص) نیز این راه را رفته و در غار حرا به تنهایی با خداوند به راز و نیاز می پرداخت. حرص بر تحقق رسالت نیز یکی دیگر از ویژگیهایی است که رسول اکرم(ص) بر آن تاکید می ورزید.
رییس مجلس اعلای اسلامی ادامه داد: تلاشی سخت برای پذیرش این رسالت الهی از سوی مردم و همچنین تدریجی بودن اصلاحات نیز از ویژگیهای تبلیغ رسالت از سوی حضرت محمد(ص) است. پیامبر(ص) ابتدا به صورت فردی تبلیغ می کرد، سپس به تبلیغ دین میان عشیره خود پرداخت تا اینکه این رسالت جهانی شد.
وی با اشاره به اینکه مواجهه با چالشها یکی دیگر از این ویژگیهاست، تصریح کرد: پیامبر اکرم(ص) در راه تبلیغ رسالت الهی با اتهامات بسیار زیادی مواجه شد و ایشان را به سحر و جنون متهم کردند. جامعیت و شمولیت پروژه اصلاح و نگرش یکسان به انسان بدون توجه به قومیت و نژاد و رنگ نیز دیگر ویژگی این پروژه الهی به شمار می آید.
حجت الاسلام حکیم پروژه اصلاحات را مسألهای معنوی توصیف کرد و اظهار داشت: ما باید در پروژه اصلاح جامعه از معیارهای پیامبر اکرم(ص) بهره گیریم. دشمنان به شدت تلاش می کنند که شکاف و تفرقه را بر اساس شعارهای مذهبی و طایفهای در جوامع اسلامی گسترش دهند.
وی تنوع مذهبی و قومیتی را خواست الهی دانست و تاکید کرد: تنوع به اختلاف و تفرقه نمی انجامد بلکه جامعه به این تنوع نیاز دارد و سبب آشنایی مردم با یکدیگر می شود. خطر بزرگ این است که از این تنوع برای اختلاف و جنگ مذهبی استفاده شود. تقدیم مصالح حزبی و شخصی بر مصالح عمومی و نادیده گرفتن دیگران و همچنین توهین به آنان به سلب حس شهروندی منجر خواهد شد که خطری بزرگ است.
رییس مجلس اعلای اسلامی، طایفه گرایان را به دور از دین خواند و گفت: ما باید با استفاده از معیارهای رسالت نبوی و آموزه های اهل بیت(ع) در برابر کسانی که درصدد گسترش فتنه مذهبی هستند، ایستادگی کنیم. بیداری اسلامی به وحدت و همبستگی بیشتری برای محافظت و مراقبت از آن نیاز دارد و گروههای اسلامی وظیفه بزرگی در این باره دارند.
وی به بررسی آخرین تحولات جهان اسلام پرداخت و خاطر نشان ساخت: سوریه بیش از دو سال است که در حال خونریزی است، بحران خون و آتش در این کشور تنها با گفتوگو پایان می یابد و ثبات بر سوریه حاکم می شود.
حکیم ادامه داد: ملت بحرین نیز که اوج نظم و انضباط را در قیام مسالمت آمیز خود به نمایش گذاشتند تحت فشار قرار دارند و دولت به خواستههای آنان بی توجه است. بحران کنونی عراق نیز تنها با رفتن گروه ها به میز مذاکره حل می شود، عراق توانایی حل مشکلات خود را دارد و نیازی به دخالت بیگانگان نیست.
رییس مجلس اعلای اسلامی عراق از فلسطین به عنوان محور وحدت نام برد و تصریح کرد: فلسطین محور اصلی وحدت امت است و باید بر حمایت از آن تاکید ورزید. پیروزی فلسطینی ها در جنگ با اسرائیل در غزه بر لزوم حمایت بیشتر از آنان برای تحقق پیروزی در آینده ای نزدیک دلالت دارد./980/پ201/ک