هراس آلخلیفه از برگزاری همه پرسی ملی
به گزارش خبرگزاری رسا، سخنگوی مجلس شورای جمعیت وفاق اسلامی بحرین بر ناکامی گفتوگوها بین مخالفان و حکومت این کشور تاکید کرد و اظهار داشت که در این گفتوگو ها تاکنون حتی درخصوص یک نکته واحد توافق حاصل نشده است.
حجت الاسلام شیخ علی سلمان دبیرکل جمعیت وفاق بحرین اخیرا درباره مذاکرات با رژیم آل خلیفه گفته بود: انقلابیان خواه در گفتوگو ها به موفقیت برسد یا نه، همچنان در صحنه باقی خواهند ماند.
جمیل کاظم در گفتوگو با شبکه خبری العالم در توضیح این سخنان تصریح کرد: شیخ علی سلمان می خواهد بر حق تظاهرات و اعتراضات مسالمت آمیز، حق نظارت مردمی بر عملکرد قوه مجریه حتی در صورت به قدرت رسیدن دولتی منتخب تاکید کند.
وی افزود: شیخ علی سلمان تاکید کرد که ملت بحرین از خواسته های خود که در راه آن خون خود را نثار کرده اند، عقب نشینی نمی کند.
جمیل کاظم گفت: از سخنان شیخ علی سلمان می فهمیم که گفتوگوها به بن بست و رکود رسیده است؛ تاکنون 15 جلسه عمومی و 3 جلسه کوتاه با رژیم آل خلیفه برگزار شده است، اما این روند نتوانسته است راهکاری برای خروج از این بحران ایجاد کند.
از سوی دیگر، قائم مقام دبیرکل جمعیت وعد بحرین، نیز با تاکید بر اینکه مخالفان خواستار گفتوگو های جدی و سودمند برای کشور هستند، تصریح کرد: حکومت مخالف برگزاری همه پرسی درباره نتایج گفتوگو ها است؛ زیرا اکثریت بحرینی ها مخالف این حکومت هستند، حکومتی که با حداقل حقوق دموکراتیک در جهان همخوانی ندارد.
رضی الموسوی در گفتوگو با العالم تصریح کرد: اکنون تلاش می شود که در مقابل پیش روی مخالفان مانع تراشی کنند و آنها را به سمت خروج از گفت و گو ها سوق دهند؛ سپس با دستگاه های تبلیغاتی و هزینه کردن ده ها میلیون دلار اینگونه القا کنند که مخالفان سیاسی خواهان گفت و گو ی جدی و سودمند نیستند.
درحالی که احزاب و جمعیتهای مخالف بر لزوم درج موضوع "نماینده حکومت" در چارچوب برنامه کاری پافشاری کردند، احمد جمعه سخنگوی ائتلاف الفاتح (احزاب و جمعیتهای طرفدار دولت) گفته است که این درخواست مخالفان تلاش برای بازگرداندن گفتوگو به عقب است.
این احزاب و جمعیتهای مخالف تاکید کرده اند که هرگز از مواضع روشن و مشروع خود و اصول و اهداف خویش چشم پوشی نخواهند کرد.
جمعیت وفاق ملی اسلامی، وعد، تریبون مترقی، مجمع قومی، امل و الاخاء ائتلاف مخالفان را تشکیل میدهند.
ائتلاف 11 گانه احزاب و گروههای طرفدار دولت را نیز پیمان عمل ملی، تریبون ملی، اصالت اسلامی، مجمع وحدت ملی، حزب الوسط عربی اسلامی، شورای اسلامی، تجمع ملی قانون اساسی، گفتوگوی ملی و صف اسلامی تشکیل میدهند.
مخالفان پیش از این بر موافقت اصولی خود با گفتوگو تاکید کرده اما خواهان توافق درباره یک برنامه کاری و سازوکارهای جدید برای گفتوگو علاوه بر ضرورت به همه پرسی گذاشتن نتایج این گفتوگو شده بودند.
گفتوگوی گروههای مخالف و دولت بحرین از 10 فوریه در شهر منامه پایتخت این کشور آغاز شد.
این گفتوگو به دعوت حمد بن عیسی آل خلیفه شاه بحرین برگزار میشود و سالن گفتوگوها 27 کرسی برای نمایندگان حکومت و مخالفان در نظر گرفته شد.
این 27 شخصیت نماینده مخالفان و جمعیتهای طرفدار دولت به علاوه نمایندگانی از خود دولت بحرین هستند.
گفتوگوهای گذشته در ژوئیه سال 2011 میلادی برگزار شد اما مخالفان در دور اول آن کنار کشیدند و به نتایج قابل ذکری منجر نشد./994/ب102/د