دبیرکل سازمان همکاری اسلامی:
وضعیت اسفناک مسلمانان میانمار مرا به گریه انداخت
خبرگزاری رسا ـ دبیرکل سازمان همکاری اسلامی پس از سفر به میانمار اعلام کرد که دیدار با مسلمانان روهینگیا و وضعیت اسفناک زندگی آنان وی را به گریه انداخته است.

به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از روزنامه آمریکایی واشنگتن پست، اکمل الدین احسان اوغلو، دبیرکل سازمان همکاری اسلامی پس از پایان سفر سه روزه خود به میانمار اعلام کرد که دیدار با مسلمانان روهینگیا و مشاهده وضعیت ناگوار زندگی آنان باعث شد که وی به گریه بیفتد.
وی که به منظور دیدار و گفت و گو با رییس جمهور، وزاری دولت، گروه های دینی و آژانس های سازمان ملل مستقر در میانمار به این کشور سفر کرده بود با گروهی از مسلمانان روهینگیا نیز ملاقات کرد.
دبیرکل سازمان همکاری اسلامی با اشاره به این که مشاهده جمعیت عظیمی که در کمپ های آوارگان در خارج از شهر ستوه، پایتخت ایالت راخین میانمار زندگی می کردند تاثیر عمیقی بر وی گذاشت تاکید کرد: هیچ گاه چنین احساسی نداشتم. با مشاهده مسلمانان روهینگیا به گریه افتادم.
وی گفت که در ملاقات از کمپ های خارج از شهر ستوه به همراه سایر اعضای سازمان همکاری اسلامی با جمعیت 5 هزار نفری از مسلمانان ملاقات کرد اما محدودیت های زبانی اجازه نداد که مسلمانان روهینگیا به خوبی با وی ارتباط برقرار کنند.
دبیرکل سازمان همکاری اسلامی افزود: مسلمانان روهینگیا ناامید و ترسیده بودند. آنها خوشحال بودند که ما در آنجا حضور داریم اما این ابراز خوشحالی را با گریه نشان می دادند.
احسان اوغلو تاکید کرد: نمی توانم احساسی را که در آن زمان داشتم بیان کنم. واقعا تکان دهنده بود.
دیدار سه روزه دبیرکل و اعضای سازمان همکاری اسلامی از میانمار تظاهرات چند هزار نفری بوداییان افراطی را در این کشور به همراه داشت.
بوداییان افراطی با در دست داشتن بنرهایی که بر روی آنها جملاتی مانند "از دخالت در امور داخلی ما دست بردارید" نوشته شده بود سعی کردند که در یانگون، پایتخت میانمار و سپس شهر ستوه، پایتخت ایالت راخین که جمعیت زیادی از مسلمانان را در خود جای داده است، اعتراض خود را به دیدار نمایندگان سازمان همکاری اسلامی از میانمار نشان دهند.
دبیرکل سازمان همکاری اسلامی بدون اشاره به جزئیات گفت که دولت میانمار قول هایی مبنی بر حل مشکل شهروندی 800 هزار مسلمان روهینگیا که در این کشور زندگی می کنند به وی داده است.
وی خاطرنشان کرد: حل نشدن مشکل شهروندی مسلمانان روهینگیا در میانمار دردسرهای بزرگی برای این کشور به همراه دارد.
این در حالی است که آنگ سان سو کی، رهبر مخالفان دولت میانمار نیز که سال ها است ادعای دفاع از حقوق بشر را در این کشور مطرح کرده است حاضر نشد با نمایندگان سازمان همکاری اسلامی دیدار کند.
گروه های فعال در امور مربوط به حقوق بشر می گویند که بسیاری از کودکان مسلمانی که در کمپ های آوارگان زندگی می کنند بیش از یک سال است که از رفتن به مدرسه محروم شده اند.
به گفته شاهدان عینی، مسلمانانی که قصد دارند برای معالجه پزشکی یا به هر دلیل دیگر کمپ های آوارگان را ترک کنند باید رشوه بسیار سنگینی به مقامات میانماری پرداخت کنند.
فعالان حقوق بشری و اعضای سازمان های بین المللی کمک رسان نیز با آزار و اذیت بوداییان افراطی ایالت راخین که آنان را به جانبداری از مسلمانان روهینگیا متهم می کنند، دست به گریبان هستند./990/ب902/د
ارسال نظرات