۰۳ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۹:۳۲
کد خبر: ۲۰۷۱۶۳

عقب‌نشینی‌ یک جانبه رژیم صهیونیستی در فلسطین در هاله‌ای از ابهام

خبرگزاری رسا ـ سازمان‌های سیاسی رژیم صهیونیستی معتقدند نتانیاهو از چنان قدرت سیاسی و مردمی برخوردار نیست که بتواند طرح عقب‌نشینی‌های یک جانبه در کرانه باختری و در مرز با غزه را اجرایی کند.
kljhj

 

به گزارش خبرگزاری رسا، «بنیامین نتنیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونسیتی در گفت وگو با «جفری گلدبرگ» روزنامه‌نگار غربی، در پاسخ به طرح‌هایی درباره عقب‌نشینی از برخی مناطق خاص در غزه که تعداد فلسطینی‌ها در آن بیشتر است بر مواضع پیشین خود تاکید کرد؛ نتانیاهو برای چندمین بار در این باره گفت این طرح از سوی بیشتر «اسرائیلی‌ها» رد شده است.

 

منابع سیاسی آگاه به امور رژیم صهیونیستی به المنار گفتند که نتانیاهو نخست‌وزیری نیست که طرح عقب‌نشینی یک‌جانبه از مناطق فلسطینی را اجرایی و برخی شهر‌های رژیم صهیونیستی را تخلیه کند زیرا وی از اینچنین قدرت سیاسی، تاریخی ، مردمی و نه حتی داخلی برخوردار نیست که بتواند طرحی در این حد را اجرا کند. از سویی نتانیاهو خود را وارد ماجراجویی‌هایی از این دست که مشخص نیست در نهایت به پیروزی منجر می‌شود یا نه، نمی‌کند.

 

سازمان‌های سیاسی رژیم صهیونیستی افزودند: نتانیاهو تا زمانی که احساس کند کسی نیست که وی را برای اجرای این طرح‌ها به جلو براند و تشویقش کند، پا پیش نخواهد گذاشت زیرا وی شخصی دارای استراتژی روشن نیست و به بیان ساده کسی است که تحت تاثیر فشارها اقداماتی را انجام می‌دهد.

 

بنا بر این گزارش، نتانیاهو شخصی نیست که عملیات عقب‌نشینی از نوار غزه برای رسم مرزهای امنیتی با فلسطینی‌ها و تسهیل مدیریت درگیری میان دو طرف را اجرایی کند، بلکه وی ترجیح می‌دهد از ترس اشتباه بودن اقداماتش و انتقادات پس از آن، این طرح را عملی نکند به همین دلیل مرتبا بر عدم هرگونه عقب‌نشینی یک جانبه تاکید می‌کند.

 

بر اساس گزارش سازمان‌های سیاسی، بنیامین نتانیاهو در حقیقت حرف جدیدی مطرح نکرده است،‌ وقتی که در شامگاه آغاز گفتگوها با طرف فلسطینی، از افکاری سخن گفت که در داخل رژیم صهیونیستی در حال بررسی است و هدف یان سخنان، اجرای عقب‌نشینی‌های یکجانبه است؛ زیرا عقب‌نشینی‌ها و گام‌های یکجانبه در داخل ائتلاف حکومتی رژیم صهیونیستی مفاهیم مختلفی می‌تواند داشته باشد.

 

از جمله تفکرات رایج برخی احزاب راست‌گرا و محافل فرماندهی نظامی رژیم صهیونیستی سابق در مورد عقب‌نشینی‌های یک جانبه، طرح عقب‌نشینی امنیتی برای اهدافی است که امنیت رژیم صهیونیستی را تامین کند و به وی امکان مدیریت درگیری با فلسطینی‌ها به شکل راحت‌تری را بدهد، این طرح به هیچ وجه مشخص کردن مرزها با فلسطینی‌ها را دنبال نمی‌کند. علاوه بر این حجم اجرایی همین طرح‌ها و روش اجرایی کردن آن  نیز از یک شخص به شخص دیگر و از یک طیف به طیف دیگر متفاوت است.

 

«نفتالی بنت» رهبر حزب «خانه یهودی» و یکی از شرکای اصلی در ائتلاف نتانیاهو از بارزترین شخصیت‌هایی است که به انجام عقب‌نشینی‌های یکجانبه فرا می خواند، وی پیشنهاد داده  بخشی از کرانه باختری که تحت کنترل کامل نظامی رژیم صهیونیستی است و شهرک‌نشینیان بسیاری در آنجا زندگی می‌کنند به خاک فلسطین ضمیمه شود.

 

اما برخی احزاب در دراخل رژیم صهیونیستی بر مواضع چندسال پیش خود تاکید کردند و از جمله این مواضع می‌توان به «موشه یعلون» وزیر جنگ رژیم‌صهیونیستی اشاره کرد وی در سال 2002عقب‌نشینی یک جانبه را تسلیم در برابر فلسطینی‌ها عنوان کرد و از اظهارات «ایهود باراک» در سال 2012 که از این طرح دفاع کرده بود انتقاد کرد.

 

اما برخی محافل سیاسی قدرتمند راستگرا و چپگرا پس از شکست گفتگوهای سازش «جان کری» از عقب‌نشینی‌های یکجانبه دفاع می‌کنند و معتقدند کری نمی‌تواند دو طرف رژیم صهیونیستی و فلسطینی را به تفاهم مشترک برساند و باید میان عقب‌نشینی های یکطرفه با گامهای یکطرفه تمایز قائل شد.

 

پیشنهاد نفتالی بنت به عنوان یک گام ضرورتا به معنای تخلیه شهرک‌ها نیست و علاوه بر آن نکته ای دیگر در گام های یک جانبه وجود دارد که نباید نادیده گرفته شود. «لیبرمن» وزیر خارجه رژیم صهیونیستی از شکلی دیگر از گامهای یک جانبه سخن گفت و پیشنهاد برداشتن گام‌های سیاسی همراه با کار اطلاعاتی را داد.

 

اما این طرح به دو بخش کاری نیاز دارد: تلاش برای زمینه‌سازی جهات تغییر رهبران فعلی فلسطینی و مرحله دوم باز کردن پنجره‌ای در مقابل دخالت دولت‌های میانه‌رو عربی برای حل قضیه فلسطینی به ویژه برخی دولت‌های خلیج فارس و در راس همه عربستان سعودی؛ حال خواه ملاقات‌های دوجانبه مستقیم با این کشورهای عربی صورت بگیرد یا اینکه مواضع آنها درقبال این گفت وگوها تاثیر خود را بگذارد./982/ب101/د

ارسال نظرات