حذف قرآن و تعالیم دینی از نظام آموزشی پاکستان
به گزارش خبرگزاری رسا، آمریکا با تشکیل کمیتههای ویژه تلاش دارد بر نظام آموزشی پاکستان مسلط شود و گفته میشود تصویب قانون نظام آموزشی جداگانه برای هر یک از ایالتهای پاکستان بعد از متمم هجده نیز نتیجه فشار و تلاشهای آمریکا بود.
سرانجام واشنگتن تصمیم گرفت نظام آموزشی پاکستان را تغییر دهد و مدارس دینی را حذف یا به طور کامل تغییر دهد که کار بر روی این موضوع با آغاز سال 2014 آغاز شده است.
تلاشهای آمریکا از همه بیشتر در ایالت خیبرپختونخوا نتیجه داد زیرا حزب تحریک انصاف ظرف 14 ماه با حذف قرآن و تعالیم دینی از نظام آموزشی مسؤولیت تعیین خط مشهای نظام آموزشی را به یک سازمان غیر دولتی انگلیسی سپرد.
در ایالت پنجاب آمریکا برنامه تغییر در نظام آموزشی را به یک استاد دانشگاه با افکار کمونیستی سپرد اما وی نتوانسته چندان کاری از پیش ببرد. آمریکا در ایالت سند هم نتوانست موفقیت چندانی کسب کند.
آمریکا برای کنترل مدارس دینی پاکستان و شستشوی مغزی طلبههای جوان مبلغ هنگفتی هزینه میکند.
سازمان یو اس اید از سال 2002 تا سال 2009 بیش از 682 میلیون دلار از کمکهای خود را به مدارس دینی پاکستان اختصاص داد. از سال 2009 اختصاص بودجه برای مدارس دینی پاکستان با جدیت بیشتری پیگیری شد و کنگره آمریکا رقمی بالغ بر 4 میلیارد دلار را برای مدارس دینی پاکستان در نظر گرفت.
کمک مالی آمریکا با هدف نفوذ فرهنگی در مدارس دینی پاکستان بیشتر از همه بر ایالت خیبرپختونخوا و مناطق قبایلی تأثیر گذاشت.
یکی از نزدیکان پرویز مشرف در این زمینه میگوید: در سال 2001 آمریکا برای تغییر نظام آموزشی مدارس دینی فشار زیادی به دولت پاکستان وارد کرد اما اعجازالحق وزیر امور مذهبی به شدت با سیاستهای واشنگتن در این زمینه مخالفت کرد.
آمریکاییها خواهان رابطه مستقیم بدون واسطه با مدارس دینی بودند با این وجود نمیتوانستند چنین ارتباطی برقرار کنند.
آمریکا در سال 2004 بیش از 29 میلیون دلار برای کمک به نظام آموزشی پاکستان در نظر گرفت که هدف از این بودجه تغییر مرحلهای نظام آموزشی به ویژه در مدارس دینی بود.
در سال 2005 شرط ادامه کمک آمریکا به مدارس دینی این بود که با کنار گذاشتن شیوه سنتی آیات قرآن را حذف یا به شیوهای که آنها میگویند تفسیر کنند.
حذف داستان زندگی صحابه پیامبر یا تغییر این داستانها نیز از دیگر شروط آمریکاییها به مدارس دینی پاکستان بود. به طور مجموع در سال 2005 مدارس دینی پاکستان 66 میلیون دلار از آمریکا دریافت کردند.
بعد از حادثه 11 سپتامبر تلاش آمریکا برای نفوذ در مدارس دینی پاکستان بیشتر شد و سازمان سیا به کمک سازمان اطلاعات فرانسه همچنین نروژ تلاش کرد با علمای پاکستان ارتباط برقرار کند.
با وجود ملاقات مقامات آمریکایی با اساتید مدارس دینی پاکستان بیشتر آنها با دخالت مستقیم واشنگتن در امور این مدارس موافقت نکردند.
تا سال 2009 آمریکا برای نفوذ در مدارس دینی پاکستان 682 میلیون دلار هزینه کرد.
یکی از اعضای حزب تحریک عوامی که از این حزب جدا شده میگوید: طاهر القادری از سیاستهای آمریکا پیروی میکند.
یک افسر ارشد سازمان اطلاعات پاکستان نیز اظهار داشت: نمیتوان به طور دقیق گفت که طاهر القادری از سیاستهای آمریکا پیروی میکند البته وی ارتباط نزدیکی با سازمان اطلاعات یکی از کشورهای همسایه که مخالف آمریکا است، دارد و از سوی دیگر روابط خود را با سازمان سیا و مقامات دولتی کانادا حفظ کرده است.
مولانا حنیف جالندهری دبیر کل وفاق المدارس (مرکز مدیریت مدارس دینی پاکستان) گفت: حذف مدارس دینی یا تغییر آنها یک رویای تعبیر نشدنی است و دسیسه دشمنان در این زمینه خنثی میشود.
وی افزود: موضوع حذف مدارس دینی و مستحکم کردن نظام سکولار در گذشته نیز مطرح میشد اما دشمنان خارجی تا قیامت نمیتوانند تعالیم قرآن و حدیث را از مسلمانان حذف کنند./988/د101/ک