۱۰ آذر ۱۳۹۳ - ۱۲:۱۴
کد خبر: ۲۳۳۵۸۳
در گفت‎وگوی اختصاصی رسا با رییس شواری اسلامی علمای بحرین مطرح شد؛

جزئیات حمله به منزل آیت الله عیسی قاسم و تهدید به قتل وی/ 25عالم شیعه در زندان آل خلیفه/ بسیاری از برادران اهل سنت در انتخابات شرکت نکردند

خبرگزاری رسا ـ رییس شواری اسلامی علمای بحرین حرمت آیت الله عیسی قاسم را خط قرمز انقلابیان بحرینی عنوان کرد و گفت: آل خلیفه با حمله منزل علما به دنبال عادی سازی این هتک حرمت و در نهایت جدا کردن آنها از پیکر انقلابیان بحرین است.
حجت الاسلام سيد مجيد المشعل رييس شواري اسلامي علماي بحرين حجت الاسلام سيد مجيد المشعل رييس شواري اسلامي علماي بحرين حجت الاسلام سيد مجيد المشعل رييس شواري اسلامي علماي بحرين حجت الاسلام سيد مجيد المشعل رييس شواري اسلامي علماي بحرين

 

 انقلاب مردمی در بحرین به عنوان کشوری که محل استقرار ناوگان پنجم آمریکاست و یکی از بالاترین نرخ های رفاه در سطح جهان را داراست، پیام های متعددی دارد که در رسانه ها بدان توجه کافی نمی شود.

 
انقلابی که با هدایت علمای شیعه در این کشور دنبال می شود علیه وضعیت معیشت نیست بلکه مخالفت با تبعیضی است که از سوی یک خانواده سلطنتی به مردم این کشور وارد می شود.


 
مردم بحرین که حدود چهار سال پیش با شعار تاریخی «الشعب یرید اسقاط النظام؛ ملت خواهان سرنگونی نظام است» به خیابان ها آمدند هنوز بر سر آرمان های انقلابی خود ایستاده و معتقدند که تا روز پیروزی نباید مقابل زورگویان کوتاه آمد.

 
آخرین اتفاقی مهمی که در این کشور رخ داد، انتخابات فرمایشی بود که آل خلیفه برای ساکت کردن گروه های مخالف نظام ترتیب داد که با اعلام اعتصاب عمومی از سوی انقلابیان با حضور حدود30 درصد از مردم به اهداف خود نرسید. در مقابل این حرکت انقلابیان که هدایت آنها را علمای شیعه بر عهده دارند «استفتاء شعبی؛ رفراندوم مردمی» را به راه انداختند و از مردم خواستند که در آن شرکت کرده و مخالفت خود را به صورت کاملا مسالمت آمیز به سیاست های رژیم آل خلیفه اعلام نمایند که با حضور حدود 70 درصدی مردم فراخوان شده مواجه شد که نوعی پیروزی مقابل خاندان سلطنتی وابسته به سعودی به شمار می آمد.


 
چند روز بعد عناصر وابسته به رژیم که به شدت در مقابل حرکت انقلابی مردم دست پاچه شده بودند دست به جنایتی بزرگ زدند و با حمله به منزل آیت الله عیسی قاسم و ایجاد رعب و وحشت به هتک حرمت وی پرداختند. مردم بحرین که از این حرکت به شدت به خشم آمده بودند با برپایی تجمع و راهپیمایی بزرگ مقابل منزل این عالم شیعه و حضور گسترده در نماز جمعه هفته گذشته و صدور بیانیه انزجار خود را از این حرکت وحشیانه اعلام کرده و بیان داشتند که علما خط قرمز انقلابیان هستند و آل خلیفه حق تعدی به حرمت آنها را ندارد.


 
با توجه به اهمیت این موضوع، خبرگزاری رسا در گفت‎وگویی اختصاصی با حجت الاسلام سید مجید المشعل رییس شواری اسلامی علمای بحرین به بررسی ابعاد مختلف این حادثه، همچنین آخرین تحولات انقلاب بحرین پرداخت که متن آن پیش روست:


 
 رسا ـ حمله به منزل شیخ عیسی قاسم چگونه رخ داد؟
 

نیروهای آل خلیفه ساعت 6 صبح سه شنبه هفته گذشته در حالی که شیخ عیسی قاسم حضور نداشت به منزل وی حمله کردند و با اقدامات تخریبی که انجام دادند سبب ایجاد رعب و وحشت در دل زنان و کودکان شدند. آنان وسایل شیخ عیسی قاسم را به هم ریخته و مورد بازرسی قرار داده و حتی به ساختمان و اتاق های فرزندان وی نیز یورش بردند.


نکته جالب این است که آنان ادعا می کنند با هدف دستگیری یکی از افراد تحت تعقیب به منزل شیخ عیسی قاسم حمله کرده اند. البته این یک اتهام باطل علیه رهبر شیعیان بحرین مبنی بر پناه دادن به افراد تحت تعقیب است. همه  اینها بهانه ای برای ضربه زدن به شیخ عیسی قاسم به شمار می آید.

 

رسا ـ هدف از حمله به منزل شیخ عیسی قاسم چه بود؟

 

شیخ عیسی قاسم عنصر کلیدی قدرت انقلاب بحرین است و نظام به همین دلیل به شدت از رهبر شیعیان خشمگین بوده و می خواهد به هر شیوه ای از او نجات یابد. شیخ عیسی قاسم نبض تپنده ملت است و هرگاه انقلاب به سوی سستی رود، او می آید و پویایی و تحرک را بار دیگر به ملت بازمی گرداند. نظام می خواهد سر را از پیکر جدا کند تا انقلاب خاموش شود و در این راستا به تهدید شیخ عیسی قاسم می پردازد.


این دومین بار است که نیروهای آل خلیفه به منزل شیخ عیسی قاسم حمله می کند و به نظر می رسد می خواهد حمله و تعرض به شیخ و ساحت علما را عادی سازد. در اولین حمله که سال گذشته صورت گرفت شاهد اعتراض گسترده علما و انقلابیان بودیم. نظام می خواهد با تعرض پی در پی، تعرض به رهبر شیعیان را به مساله ای عادی همانند تعرض روزانه به مردم جلوه دهد. اقامت اجباری در منزل یا اخراج از کشور از نقشه های رژیم آل خلیفه است و به نظر می رسد این تعرض به منزل به مثابه مقدمه ای برای اجرای نقشه ای شوم علیه آیت الله عیسی قاسم است.
 

رژیم می خواهد شیخ عیسی قاسم به فردی عادی تبدیل شود که حمله به منزل و تعرض به او امری طبیعی باشد. آیت الله عیسی قاسم خط قرمز ملت بحرین است و این تنها یک گفته زبانی نیست.

 

اگر دولت بخواهد از خط قرمز بگذرد دیگر نباید منتظر سکوت ملت ماند و مطمئنا قواعد بازی تغییر می کند. ملت بحرین تعرض به خود را از سوی آل خلیفه تحمل می کند اما مطمئنا تعرض به شیخ عیسی قاسم را نمی تابد و این اقدام را همانند خفه کردن ملت می داند.


از همگان می خواهیم در قبال این مساله سکوت نکند و به دولت بحرین بفهماند که تعرض به شیخ عیسی قاسم به معنای پایان راه است و پس از آن شاهد تغییر روند انقلاب خواهیم بود.

 

رسا ـ خبرهایی مبنی بر تهدید به قتل شیخ عیسی قاسم شنیده می شود، این خبر تا چه حدی واقعیت دارد؟

 

این شایعات از سوی نظام مطرح شده است و آن را به گوش شیخ عیسی قاسم و نزدیکان وی رساندند که جریان هایی درصدد ترور او هستند و ما می خواهیم از شیخ عیسی قاسم حمایت کنیم. نظام می خواهد خود را مبرا کند و بگوید ما به شیخ عیسی قاسم گفتیم در معرض خطر هستی و باید از تو محافظت کنیم اما با مخالفت شما مواجه شدیم و بدینوسیله بگوید هر گونه تعرض به رهبر شیعیان بحرین به دور از اراده دولت بحرین است.


سیاستمداران و علما در قبال این مساله واکنش نشان داده و تاکید کردند که حمایت از شیخ عیسی قاسم وظیفه دولت است و شما نمی توانید به همین راحتی از این مسوولیت شانه خالی کنید.

 

نظام بحرین توانایی تحمل شیخ عیسی قاسم را ندارد و حتی احتمال قتل او نیز از سوی نظام وجود دارد، اما اگر شیوه های بهتری برای نجات از رهبر شیعیان را دیدند به آن دست می زنند. شاید بتوان گفت که قتل شیخ عیسی از ساده ترین روش های نجات از این مرد بزرگ است چرا که تبعید یا اقامت جبری آیت الله عیسی قاسم به مثابه ادامه اعتراضات است ولی قتل وی احتمالا چند ماه آشوب ایجاد کرده و سرانجام این غائله خاموش می شود.

 

رسا ـ چرا آل خلیفه به هر شیوه ای برای رهایی از شیخ عیسی قاسم می اندیشد؟

 

دولت آل خلیفه حکومت را غصب کرده و حاضر نیست در قدرت با مردم مشارکت کند. ملت و کشور را ملک خود می داند و اجازه نفس کشیدن به مردم را هدیه خود می داند و نسبت به آن علیه مردم منت می گذارد. دولت دو گزینه را پیش روی خود می داند، سرکوب ملت با مشت آهنین یا تحقق خواسته های مردم است که البته برآورده ساختن مطالبات مردم برای نظام بسیار سخت است.


شیخ عیسی قاسم ستون اصلی انقلاب است و تا زمانی که وجود دارد آل خلیفه نمی تواند این انقلاب را خاموش سازد.

 

رسا ـ در سخنرانی چند روز پیش گفتید اگر بار دیگر به شیخ عیسی قاسم تعرض شود از قواعد نزاع عدول خواهیم کرد، منظور شما چه بود؟

 

این یک حالت طبیعی است و زمانی که دولت به قواعد نزاع و بازی پایبند نباشد ملت نیز از قواعد بازی عدول خواهد کرد. البته ما طرفدار این مساله نیستیم و می خواهیم اعتراضات تا پایان به روش های مسالمت آمیز باقی بماند و این مساله مورد تاکید علما به شمار می آید.


اما اگر نظام نخواهد به قواعد نزاع پایبند بماند نمی توان از ملت انتظار داشت که همچنان به روش های مسالمت آمیز باقی بماند.


هرگونه تعرض به شیخ عیسی قاسم به مثابه خفه ساختن ملت است و نباید در آن صورت انتظار داشت که مردم همچنان به روش های مسالمت آمیز پایبند بمانند.

 

رسا ـ ولی شیخ علی سلمان دبیرکل جمعیت الوفاق به صراحت اعلام کرد که نمی توان مسالمت آمیز بودن اعتراضات را پس از انتخابات تضمین کرد.

 

این سخنان به معنای دعوت از مردم برای آغاز خشونت در اعتراضات نیست و ما همه تلاش خود را برای ادامه مسالمت آمیز بودن انجام می دهیم اما وقتی نظام پای خود را بر گلوی مردم گذاشته است نمی توان انتظار داشت مردم همچنان سکوت اختیار کنند.


مردم با چشم های خود می بینند که نزدیکان و سایر شهروندان به شیوه های مختلف کشته و سرکوب می شوند و با توجه به اینکه جوانان نیز دارای حد و مرزی از صبر هستند می توان پیش بینی کرد که صبر آنان لبریز شده و در برابر گستاخی های نظام واکنش نشان دهند.


اما ما تاکید می کنیم که همچنان به شیوه های مسالت آمیز پایبندیم و همه تلاش خود را انجام می دهیم که اعتراضات از این چارچوب خارج نشود.

 

رسا ـ میزان مشارکت ملت بحرین در انتخابات چه اندازه بود؟

 

میزان مشارکتی که از سوی جمعیت الوفاق مطرح شد به واقعیت نزدیکتر است و بنده حتی می گویم که 30 درصد نیز در انتخابات شرکت نکرده و تنها 25 درصد از واجدان شرایط به پای صندوق رأی رفتند. همه معارضان انتخابات را تحریم کرده و بسیاری از برادران اهل تسنن نیز از حضور در این انتخابات خودداری ورزیدند.

 

رسا ـ این 25 درصد شامل چه کسانی است؟
 

نیروهای ارتش، پلیس و امنیتی و همچنین بیگانگانی که تابعیت بحرینی گرفته اند در انتخابات شرکت کردند و نمی توان مدعی شد که میزان مشارکت از 30 درصد فراتر رفته است. البته شیخ عیسی قاسم تاکید دارد که نباید در این مساله نیز با نظام وارد نزاع شد و درباره 30 درصد یا 50 درصد به بحث با دولت پرداخت.


وی خطاب به نظام می گوید اگر واقعا میزان مشارکت 52 درصدی در انتخابات واقعیت دارد بنابراین شما به پیروزی اطمینان دارید پس یک همه پرسی تحت نظر سازمان ملل درباره نظام و مطالبات مردم برگزار کنید تا واقعیت ها روشن شود.

 

رسا ــ به نظر شما آینده پارلمان بحرین در پرتو تحریم ملی چگونه است؟

 

این انتخابات کاملا صوری بود و نمی تواند نشان دهنده اراده ملت باشد. نمایندگانی که با 150 یا 200 رای به پارلمان رفته اند چگونه می توانند مدعی نمایندگی مردم باشند. اکثر مردم در انتخابات شرکت نکرده و کاملا انتخاباتی وابسته به نظام به شمار می آید.

 

این انتخابات و پارلمان نه تنها نمی تواند مشکلی را حل کند بلکه بر بحران در بحرین می افزاید و مردم همچنان به اعتراضات خود ادامه می دهند. این پارلمان ادامه پارلمان های گذشته نظام است و هیچ تفاوتی در دوره کنونی مشاهده نخواهیم کرد.

 

رسا ـ اعتراضات ملت بحرین تا چه زمانی به روش مسالمت آمیز پایبند می ماند؟

 

ما تکلیف خود را انجام داده و در چارچوب شرعی و مورد پذیرش جهانی به  اعتراض ادامه می دهیم. ملت بحرین صبر و توانایی زیادی دارد و حاضر است سال های سال به اعتراض ادامه بدهد تا به مطالبات خود دست یابد.


رسا ـ چرا نظام بر طایفه ای بودن انقلاب تاکید دارد؟

 

نظام تنها به سرکوب شیعیان نمی پردازد و مطمئنا اگر اهل تسنن نیز در انقلاب شرکت کنند و خواسته های خود را فریاد بزنند مطمئنا مورد قلع و قمع قرار می گیرند. شیعیان شهروند بحرین هستند و خواسته های خود را بر اساس شهروندی مطرح می سازند و خواسته های شیعی ندارند.

 

رسا ـ آیا نیروهای موسوم به سپر جزیره همچنان در بحرین حضور دارند؟

 

بحرین دولتی تحت تاثیر از کشورهای همجوار به ویژه عربستان است و سعودی ها تاثیر فراوانی بر بحرین قرار می گذارند. نیروهای سعودی به عنوان سپر جزیره به بحرین وارد شده و به سرکوب انقلابیان می پردازند. آنان با پوشش نیروهای امنیتی بحرینی در خیابان ها حضور یافته و مردم را قلع و قمع می کنند.


ما در بحرین مشکلی به نام به حاشیه راندن ملت و نادیده گرفتن حقوق آنان داریم و به شدت با دخالت در امور داخلی بحرین مخالفیم. سرکوب و نادیده گرفتن خواسته های مردم در پرتو تقدیم شهید، مجروح، زندانی و آواره نمی تواند مردم را راضی نگه دارد و به آل خلیفه توصیه می کنم به گفت وگوی جدی و ریشه ای با انقلابیان بپردازد.


 
رسا ـ نقش ایران را در گسترش روحیه انقلابی ملت بحرین چگونه می بینید؟

 

ایران به حمایت طبیعی از ملت های اسلامی و جهان می پردازد و مطالبات ملت ها را فریاد می زند. همه کشورها حق دارند از حقوق بشر دفاع کنند و ایران که از انقلاب ملی و مومن به حقوق بشر نشات می گیرد حق دارد به دفاع از ملت ها بپردازد. حمایت ایران از ملت ها به دخالت در امور داخلی کشورها نمی رسد و این یک حق طبیعی به شمار می آید.


ایران به حمایت از ملت تونس و مصر و فلسطین و همه کشورهای شیعه و سنی پرداخته و از حقوق ملت ها دفاع می کند اما متاسفانه برخی کشورها مدعی دخالت ایران در امور داخلی کشورها هستند. چگونه آمریکا حق دارد درباره آزادی ملت های دیگر سخن گوید و مدعی دفاع از حقوق بشر باشد اما ایران این حق را نداشته باشد.


ایران بدون هیچ دخالتی در حال گفتن کلمه حق است و توجه به خواسته های ملت ها را مورد تاکید قرار می دهد. این حمایت روحیه و امید زیادی به انقلابیان بحرینی می دهد که واقعا جای تقدیر دارد.


رسا ـ سرنوشت شورای اسلامی علما به کجا رسید؟

 

این شورا از دیدگاه دولت یک شورای منحل و تعطیل شده است. ما درخواست استیناف کردیم که با مخالفت دادگاه مواجه شد و دولت گمان می کند شورا به پایان رسیده است. شورای اسلامی علما با این حکم به پایان نمی رسد زیرا علما بر اساس وظیفه شرعی که دارند چنین شورایی را تاسیس کردند.


حکم دادگاه تنها می تواند ساختمان شورا را تعطیل کند اما فعالیت علما با تعطیلی این ساختمان به انتهای خط نمی رسد بلکه هر مسجد و حسینه ای به ساختمان شورای اسلامی تبدیل می شود. ما به فعالیت شرعی، علمی و انقلابی ادامه می دهیم و همچنان با اخلاص در صحنه حضور داریم.

 

رسا ـ آیا فعالیت علما پس از انحلال شورا همچنان سازمان یافته است؟

 

ما همچنان به فعالیت خود ادامه داده و نشست های مختلفی برگزار می کنیم و نظام نتوانست با انحلال شورای اسلامی به خواسته خود دست یابد. گرچه فعالیت و نشست های علما همانند سابق کاملا سازمان یافته نیست ولی وظیفه علما به هیچ وجه تعطیل نشده است.

 

رسا ـ پس از انحلال شورای اسلامی علما، شورای جدیدی به نام «اللقاء العلمائی» تاسیس کردید، این شورا همچنان وجود دارد؟

 

این شورا دارای یک ساختمان و تشکیلات رسمی نیست بلکه علما در فاصله زمانی مشخص گردهم آمده و وظایف خود را تشریح می کنند. ما به شیوه های مختلف به انجام وظیفه می پردازیم و هیچ قدرتی نمی تواند در فعالیت علما اخلال وارد سازد.

 

رسا ـ تعداد علمای زندانی در بحرین چند تن هستند؟


تقریبا 25 تن از علما هم اکنون در زندان های آل خلیفه به شمار می آیند و حدود 3 هزار تن دیگر نیز در زندان حضور دارند که این تعداد زندانی با توجه به جمعیت بحرین، اندازه بزرگی به شمار می آید.


از خبرگزاری رسا به عنوان یک خبرگزاری حوزوی خواستاریم مظلومیت علمای زندانی در زندان های آل خلیفه را به همگان نشان داده و اجازه ندهد آنان به فراموشی سپرده شوند.


رسا ـ شما در جایگاه رییس شورای اسلامی علمای بحرین چه انتظاری از مراجع تقلید و علمای قم دارید؟

 

مراجع تقلید قم با توجه به سخنان نافذی که دارند به دفاع از ملت بحرین می پردازند و امیدواریم این حمایت ها ادامه یابد. مراجع تقلید با همه اخلاص به وظیفه شرعی خود عمل کرده و حامی ملت های مظلوم جهان هستند. هر کسی می تواند به دفاع از حق و یاری مظلومان بپردازد وظیفه شرعی بر عهده دارند و باید به این وظیفه جامعه عمل بپوشانند. جهانیان اگر نمی تواند به دفاع مادی از ملت های مستضعف بپردازند حداقل با زبان به یاری ملت ها بشتابند./980/گ401/ک
 

ارسال نظرات