۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۶:۱۳
کد خبر: ۲۶۱۴۱۳
مدیر مرکز آفرینش‌های ادبی حوزه هنری:

سفرنامه‌نویسی میان مخاطبان رونق فراوانی دارد

خبرگزاری رسا ـ مدیر مرکز آفرینش‌های ادبی حوزه هنری با بیان این سفرنامه‌نویسی یکی از ژانرهای ادبی موجود است که میان مخاطبان رونق فراوانی دارد، گفت: سفری با رهبر معظم انقلاب به کرمان رفتم و 200 صفحه سفرنامه آن را نوشتم، اما قصد چاپ آن را نداشتم و بیشتر علاقه داشتم که 500 سال بعد این سفرنامه چاپ شود.
عليرضا قزوه

 

به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از حوزه هنری، علیرضا قزوه، مدیر مرکز آفرینش‌های ادبی حوزه هنری درباره آثار موجود سفرنامه نویسی، اظهار کرد: سفرنامه نویسی یکی از ژانرهای ادبی موجود است که میان مخاطبان رونق فراوانی دارد، از این سفرنامه‌ها در ادبیات فارسی می‌توان به سفرنامه ناصرخسرو اشاره کنیم که اطلاعات خوبی از ایران و جهان به خواننده منتقل می‌کند.

  

وی ادامه داد: از دیگر سفرنامه نویسان می‌توان به جلال آل احمد اشاره کرد که به عقیده من کتاب «خسی در میقات» وی از بهترین کتاب‌های سفرنامه نویسی است؛ وقتی در آن دوران جلال از فضای روشنفکری روزگارش ناامید شد به حج رفت و انصافاً سفرنامه فوق العاده ای هم ارائه داده که حس ایرانی بودن و مسلمان بودنش را القا می‌کند.

  

قزوه تصریح کرد: وقتی در سال 71 به عنوان اولین بار به حج سفر کردم اثری را نوشتم و بعد از آن بارها و بارها سفرنامه‌هایی را به نگارش درآوردم که یکی از آن‌ها «قونیه در قطار» بود که به گونه ای طنزآمیز نوشته‌ام. مولانا و شمس را در این سفرنامه با خودم همراه ساختم.

  

مدیر مرکز آفرینش‌های ادبی گفت: سفری را نیز با رهبر معظم انقلاب به کرمان رفتم و 200 صفحه سفرنامه آن را نوشتم، اما قصد چاپ آن را نداشتم و بیشتر علاقه داشتم که 500 سال بعد این سفرنامه چاپ شود، البته یکی دیگر از دلالیل چاپ نشدنش فضای طنز آن بود امکان دارد آن را از نو بنویسم و چاپ کنم. سفر دیگری را هم با ابراهیم نبوی و جعفریان به کربلا و سوریه داشتیم که حاصلش سفرنامه ای در 15 سال قبل بود.

 

قزوه با اشاره به کتاب‌های جدیدش با عنوان «کاروان شام» و «قطار مهاراجه» خاطر نشان کرد: سال گذشته در همین روزها بود که با کاروانی از نویسندگان، شعرا و فرهنگیان ایرانی و غیرایرانی در قالب کاروان صلح عازم سوریه شدیم و در فضای جنگی آن کشور قرار گرفتیم. حاصل آن سفر این سفرنامه با کاراون شام است.

  

وی در پایان گفت: کتاب «قطار مهاراجه» خاطرات پنج سال زندگی من در هندوستان است که به عنوان نماینده فرهنگی در آنجا حضور داشتم و به شهرهای مختلفی مانند کشمیر، کلکته، لکنو سفر کردم. این کتاب در قالب مجموعه ای 20 خاطرات کوتاه در قالب طنز است./998/د102/ق

ارسال نظرات