۰۹ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۶:۴۰
کد خبر: ۲۶۴۲۸۳
ایندیپندنت:

میانمار از چشم‌پوشی بر سرنوشت مردم روهینگا پشیمان خواهد شد

خبرگزاری رسا ـ روزنامه ایندیپندنت ضمن اشاره به سرنوشت مسلمانان روهینگا در قایق‌های نجات در دریا نتیجه این‌گونه اقدامات را به ضرر حکومت میانمار و بوداییان دانست.
ميانمار

 

به گزارش خبرگزاری رسا، مسلمانان روهینگا که اقلیتی ساکن در میانمار (برمه) هستند به دلیل ظلم حکومت بودایی این کشور آواره شده و با قایق‌های قاچاقچیان انسان سعی در گریز به کشورهای مجاور دارند.

 

 

در موارد بسیاری گریختن این افراد با قایق منجر به مرگ و آوارگی این افراد در دریا شده است. روزنامه انگلیسی ایندیپندنت در یادداشتی با اشاره به این فاجعه انسانی خاطر نشان کرد، آنکه در نهایت از آوارگی و مرگ و میر این مسلمانان پشیمان خواهد شد، دولت میانمار است.

 

 

به نوشته ایندیپندنت، دولت میانمار متشکل از ژنرال‌هایی است که سابقه‌ای از خونریزی دارند و در ارتش ظالم میانمار بوده‌اند و مرتکب جنایاتی شده‌اند که واژه‌ای برای توصیف آن وجود ندارد.

 

 

روز گذشته کنفرانسی برای بررسی این مساله در بانکوک برگزار شد که در آن «ولکر ترک» معاون کمیساریای عالی سازمان ملل در امو پناه‌جویان خواستار ضمانت برای دادن امتیاز شهروندی به مسلمانان روهینگا به عنوان هدف نهایی، شد. به نوشته ایندیپندنت در پاسخ اما نماینده دولت میانمار گفت ترک باید اطلاعات بیشتری دریافت کند و این نشست بدون رسیدن به نتیجه برای مردمی که در اقیانوس سرگردانند، به پایان رسید.

 

 

نویسنده این مطلب ادامه می‌دهد یکی از دلایلی که میانمار نسبت به اهدای حقوق شهروندی به مردم روهینگا تمایل ندارد، نزدیک شدن به انتخابات است که تا 5 ماه آینده برگزار می‌شود. سال‌هاست روحانیون بودائی به جمعیت 85درصدی بودائیان میانمار القا می‌کنند که مذهبشان رو به زوال است.

 

 

در واقع ریشه‌های این تراژدی تاریخی است و برای قرن‌ها مرزهای غربی میانمار ناآرام بوده و تحت سلطه امپراطوری‌های انگلیس و هند بود. پس از آنکه مسلمانان به برمه مهاجرت کردند مانند هندوها و چینی‌ها بخشی از جمعیت این کشور شدند.

 

 

اما بعد از آنکه برمه از امپراطوری‌های دیگر استقلال یافت، جمعیت رو به رشد مسلمانان و ادامه مهاجرت‌ها، بوداییان را از تبدیل شدن به اقلیت ترساند.

 

 

در پایان این یادداشت آمده است که بوداییان میانمار فکر می‌کنند با باز کردن درهای کشور به روی مسلمانان روهینگا احتمال ورود تروریست‌ها به کشور وجود دارد اما واقعیت برعکس است. به عقیده نویسنده این یادداشت دولت میانمار با امتناع از پذیرش این افراد و رفتارهای بیرحمانه، امکان انتقام جویی را به وجود می‌آورد اما با امید برای حفظ بوداییت از آسیب، آن‌چه نتیجه می‌شود این است که آن را تباه می‌کنند./982/د102/ک

 

ارسال نظرات