کتاب مردمی ایثار در سرای اهل قلم خانه کتاب مورد نقد و بررسی قرار گرفت
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، غلام رضا راهپیما نویسنده در نشست نقد و بررسی جلد اول کتاب مردمی ایثار با عنوان ایثار و مردم که عصر شنبه 17 خرداد ماه در سرای اهل قلم خانه کتاب مورد نقد و بررسی قرار گرفت، گفت: کسی که کار نیک می کند نباید به یاد بیاورد و معنای کار نیک به قدری اهمیت دارد که نباید به یاد بیاورم، مثلا گل سرخی را هدیه داده ایم نباید بخشیدن آن گل را به خاطر بسپاریم.
این نویسنده در ادامه صحبت های خود عنوان کرد: سخاوت و بخشیدن قبل از نیاز، همان وقف است و تلاش کنیم بهترین سخاوت ها را داشته باشیم و نیکی را از یاد نبریم.
راهپیما با اشاره به یادداشتهای خود در دوران جنگ تحمیلی، گفت: وقتی به یادداشتهای جبههام نگاه می کنم و آن را با یادداشتهای مردم مقایسه میکنم، فصل مشترک آنها را عشق می بینم و ایثار در واقع همان واژه عشق است.
در ادامه نشست ایرج گلشنی نویسنده با انتقاد از صفحه آرایی کتاب گفت: ایراد این کتاب در گرافیک و صفحه آرایی است و نباید سطحی به گرافیک و صفحه آرایی کتاب نگاه کرد.
وی با اشاره به اهمیت واژگان، اظهار داشت: فردوسی واژه ها را از منابعی پیدا کرده است و به عنوان نمونه از زبان کودکی استفاده کرده و آن را به واژه ای تبدیل کرده است که امروزه ما از آن بهره می بریم.
این نویسنده رکن اصلی واژه پردازی و خالق آن را مردم دانست و گفت: اینگونه واژه ای اختراع می شود در فضای مردمی فضای دل و اندیشه باز است و می توان اختراع کرد.
گلشنی با اشاره به افراد معدودی که می توانند فارسی اصیل صحبت کنند، خاطرنشان کرد:در ایران چند میلیونی به جز دو نفر که فارسی صحبت می کنند مابقی تلفیقی از زبان فارسی با دیگر زبان ها را به کار می گیرند.
وی با بیان اینکه انگارانه یک دیدگاه نظرگاه است و دلنوشته نیست، تاکید داشت: باید تعداد واژگان افزایش یابد و نویسندگان زیاد تر شوند تا این موج بزرگ ادامه یابد و شعار ما این است که هر انسان یک صفحه از ایثار است.
سعید الفت نویسنده نیز در بخشی از این مراسم گفت: نقش ایثار ماندگار است و ایرانی با مصرف کالای ایرانی ایثار می کند و صاحبان سرمایه در بخش داخل تولید کنند این هم ایثار است و این فرهنگ باید ادامه یابد.
این نویسنده با اشاره به نشر فرهنگ ایثار و مقاومت و تداوم فرهنگ ایثارگری در دوران دفاع مقدس گفت: یافتن باورهای تازه درباره مفهوم ایثار، بازشناسی مصادیق دینی و ملی مفهوم ایثار در دستنوشتههای مردم از اهداف اجرای این طرح است.
مجتبی رحماندوست نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست با اشاره به این که در جریان نگارش کتاب مردمی ایثار بوده است، عنوان کرد: نخستین کتاب ایثار را 22 سال پیش رزمندهای نوشت که خود به شهادت رسید، او از رزمندگان خط مقدم جبهه خواست که یک بند بنویسند و بیشتر این رزمندگان نیز به شهادت رسیدند و این کتاب هرگز به چاپ نرسید.
وی با اشاره به مسابقه نامهای به یک جانباز در سال 1372 گفت: از این مسابقه یک کتاب به چاپ رسید، همچنین مسابقه داستان نیمهتمام در اواخر دهه 70 درباره فلسطین و از سوی مصطفی رحماندوست و مسابقه دیگری از سوی محمدرضا بایرامی دیگر نمونههای آثار ثبت شده به قلم مردم درباره ایثار است.
رحماندوست با اشاره به مفهوم تعاون گفت: مفهوم تعاون در کشور ما بیشتر در زمینه اقتصاد به کار گرفته شده است در حالی که قلمهای جمعی و فکرهای گروهی، نیز می تواند فضایی خلق کند که حاصل کار گروهی باشد.
راضیه تجار داستان نویس در ادامه این نشست گفت: وقتی مردم فیالبداهه از ایثار مینویسند، بیشتر نگاههایشان معطوف به دفاع مقدس است اما نکته این است که بسیاری هم در نوشتههای خود عناصری از ایثار را نوشته اند که در متن زندگی ما جاری است اما از چشمها پنهان مانده است.
شایان ذکر است در کتاب مردمی ایثار که حاصل فعالیت یک ساله خانه فرهنگ ایثار و مقاومت است، اقشار مختلف مردم دل نوشته های خود را با موضوع ایثار ثبت کرده اند. در این کتاب راضیه تجار، عباسعلی براتی پور و دکتر ایرج گلشنی، بررسی و انتخاب آثار را بر عهده داشته اند و محمد رحیمی کار تدوین کتاب را انجام داده است.
گفتنی است در نشست نقد کتاب «ایثار و مردم»، دکتر سعید الفتی، مجتبی رحماندوست، غلامرضا راهپیما، راضیه تجار و دکتر ایرج گلشنی حضور داشتند./818/پ201/ق