۲۱ خرداد ۱۳۹۴ - ۲۲:۴۴
کد خبر: ۲۶۶۷۰۴

قرآن و شیوه های برخورد با اهل کتاب با تکیه بر تفسیر المیزان منتشر شد

خبرگزاری رسا ـ کتاب قرآن و شیوه های برخورد با اهل کتاب(با تکیه بر تفسیر المیزان) اثر خانم احترام سادات موسوی زاده از فارغ التحصیلان سطح سه مؤسسه آموزش عالی مجتهده امین رحمةالله علیها منتشر شد.
کتاب

 

به گزارش خبرگزاری رسا در اصفهان، حجت الاسلام قاسمی رییس مؤسسه آموزش عالی مجتهده امین رحمةالله علیها با اشاره به انتشار کتاب «قرآن و شیوه های برخورد با اهل کتاب» گفت: این کتاب محصول دوره آموزشی پژوهشگران برتر قرآنی استان ها است که به سفارش مرکز مدیریت حوزه های علمیه قم در مدت دو سال آماده شده است.

 

وی با بیان این که پایان نامه سطح سه مؤلف، قرآن و شیوه های برخورد با اهل کتاب در رشته تفسیر و علوم قرآنی، بهمن ماه سال گذشته در مؤسسه مجتهده امین رحمةالله علیها دفاع شده است، افزود: توجه قرآن به ادیان ابراهیمی و طرح بحث از سوی مؤلف در سطحی گسترده از سویی و نیاز فطری بشر به ارتباط با همنوع از دیگر سو، حاکی از ارزش شناخت شیوه های تعامل با پیروان سایر ادیان می باشد و در این راستا قرآن کریم تلاش می نماید زمینه تحقق امنیت جهانی را فراهم نماید.

 

احترام سادات موسوی زاده، نویسنده کتاب، در ادامه خواستار حمایت بیشتر مرکز مدیریت حوزه های علمیه اصفهان از طرح های پژوهشی شد و عنوان کرد: این کتاب در بُعد اعتقادی با دعوت به اخذ مشترکات، مسلمانان را به گفت و گوی نیکو و جدال احسن با اهل کتاب فرا می خواند؛ انحرافات اعتقادی آنان را تذکر داده و آنان را به دین مبین اسلام تشویق می نماید.

 

وی ادامه داد: در بعد فقهی دو تعامل تنبیهی و تشویقی داشته، در جایی با پرداخت جزیه، برخورد تنبیهی و در جایی با حکم به طهارت و ازدواج و خوردن طعامشان برخورد تشویقی می نماید و در بعد اخلاقی نیز به نفی و مذمت رذایل اخلاقی اهل کتاب پرداخته و بعضاً به تأیید فضیلت اخلاقی برخی از آنها چون انصاری اللهی اشاره کرده و مسلمانان را به داشتن آن توصیه می نماید.

 

نویسنده کتاب «قرآن و شیوه های برخورد با اهل کتاب قرآن» گفت: در این کتاب احترام به اهل کتاب ذمی را ضروری دانسته و با تأیید امت مومن یهود و مسیح، با معاندانشان برخورد قهرآمیزی دارد.

 

وی با اشاره به این که در این پژوهش با توجه به نص قرآن کریم و نظرات مفسرین و رجوع به اسناد معتبر برخوردهای اعتقادی، فقهی و اخلاقی قرآن در مواجهه با اهل کتاب به صورت دسته بندی واضحی ارائه شده است، اظهار کرد: در بیان برخوردهای اخلاقی قرآن کریم با اهل کتاب این نکته آشکار می شود که شیوه کلام وحی این گونه است که به بیان ویژگی های اخلاقی اهل کتاب پرداخته و از این منظر مسلمانان را در برخورد با آنان هوشیار و مصون می نماید.

 

موسوی زاده در پایان گفت: از ویژگی های اهل کتاب اظهار خیرخواهی آنان در برابر مسلمانان است؛ در حالی که اسلام در ابتدا احترام و دستگیری به اهل کتاب را به دلیل هم نوع بودن توصیه می نماید و همه انسان ها را امّت واحده می خواند؛ لکن با توضیح خصوصیات اهل کتاب، از جمله نژادپرستی، کتمان حقیقت، سنگ دلی، عنادورزی، غرور بیجا، ریاکاری، افتراءهای باطل، پیمان شکنی، حسدورزی، مسخره کردن و... مسلمانان را از برقراری دوستی عمیق با آنان برحذر داشته و در برابر تحریک اهل کتاب، مسلمانان را به صبر فرا می خواند./939/د102/ق

ارسال نظرات