۲۵ مرداد ۱۳۹۴ - ۲۳:۰۲
کد خبر: ۲۸۱۰۵۹
در سومین نشست نقد و بررسی کتاب مردمی ایثار مطرح شد؛

کتاب مردمی ایثار، اثری در مسیر دفاع مقدس است/ باید به مقوله فرهنگ بیشتر توجه شود

خبرگزاری رسا ـ کارشناسان حوزه‌های مختلف هنری کتاب مردی ایثار را اثری فاخر و ارزشمند خواندند.
کتاب مردمي ايثار

 

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، سومین نشست نقد و بررسی نخستین کتاب مردمی جهان با نام «کتاب مردمی ایثار» با حضور اهالی فرهنگ و هنر، آقایان غلامرضا یاوند عباسی، علی گنجی، ایرج گلشنی، غروب یک‌شنبه 25 مرداد در محل سرای اهل قلم برگزار شد.

منابع استفاده شده در کتاب ایثار، کاملا موثق است

در ابتدای این مراسم، غلامرضا یاوند عباسی، مشاور امور ایثار گران در وزارت کشور در خصوص کتاب، گفت: کتاب مردمی ایثار کاملا به موضوع ایثار پرداخته است، هرچند بر اساس برخی تقسیم بندی‌ها عده‌ای این اثر را به عنوان کتاب نمی‌دانند، اما بنا آن‌چه که حتی به تایید یونیسف نیز رسیده است، کار انجام شده در راه تالیف این اثر را می‌توان به عنوان یک کتاب معرفی کرد.

وی افزود: شهدای ما در همه حال با فرهنگ ایثار همراه بوده‌اند، آن‌ها با اتکا به موضوع ایثار تا قله‌ رفیعی خود را بالا کشیدند که نامش شهادت است.

یاوند عباسی ضمن اشاره به برخی کاستی‌ها در حوزه دفاع مقدس، تاکید کرد: باید منابعی تامین شود تا کار در حوزه بیشتر انجام شود، ضمن این‌که باید توجه داشت که پرداختن و ترویج این‌گونه آثار، قطعا تاثیر بسیار مثبتی در جامعه خواهد گذاشت.

محقق حوزه ادبیات جنگ در پایان با انتقاد از برخی از نا‌هنجاری‌های اجتماعی، تصریح کرد: امروز ما شاهد هستیم که روز به‌روز آمار طلاق بالا می‌رود، در این‌جا ذکر این موضوع لازم است که در جامعه ما متاسفانه فرهنگ ایثار در برخی از شئون زندگی گمرنگ شده است.

از نوع خط افراد می‌توان به روحیات آن‌ها پی برد

در ادامه این مراسم، علی گنجی، مدرس مطرح خوشنویسی با بیان این موضوع که، خط تاریخچه‌ای وسیع دارد، گفت: خوشنویسی و موضوع خط از دیرباز وجود داشته است، در همین راستا می‌توان خط و خوشنویسی را با روحیات افراد و جنبه‌های روانشناختی آنان نیز بررسی کرد.

وی افزود: در راه خوشنویسی نیز فرد باید سالک باشد، باید عرفان را درک کند و فرهنگ ایثار را بفهمد، از این رو فرد می‌تواند در حوزه خط و خوشنویسی به تجلی برسد.

گنجی در پایان این بخش از مراسم، تاکید کرد: باید در حوزه ایثار به مبانی اصلی بپردازیم، حتی اگر تلاش کنیم تا تألیفات ارائه شده را با خط خوش به بازار بدهیم، باز نمی‌توانیم تاثیر اصلی را که خود مفهوم ایثار می‌تواند بگذارد، به مخاطب خود برسانیم.

باید در مقابل خطای افراد بایستیم، حتی اگر مسؤول باشند


در بخش پایانی این مراسم، ایرج گلشنی،
مدیر خانه فرهنگ ایثار و مقاومت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، با اشاره به موضوع رفتار‌های اجتماعی، گفت: باید در جامعه در مقابل هرگونه رفتار غلط افراد بایستیم، خواه این افراد مسؤول باشند، ضمن این‌که باید در نظر داشته باشیم که اگر در راه ایثار و بخشش یک حرکت انجام دهیم، قطعا حرکت و اثر ما به افراد مختلف می‌رسد و در جامعه سرایت می‌کند.

وی افزود: امروز ما 9 هزار اثر در اختیار داریم که می‌توان با بررسی آنها به از منظر تاریخی و زیبایی شناختی، خطوط کهن ایرانی را استخراج کنیم.

گلشنی در پایان، گفت: باید تلاش کنیم که آثار مردمی تا میلیون‌ها نسخه نیز برسد، ضمن این‌که توجه ما صرفا در جهتی باید باشد که پیوسته حال عمومی جامعه را رصد کنیم و علت برخی نا‌هنجاری‌ها را بررسی کنیم./856/پ202/ق

ارسال نظرات