در مورد سرنوشت امام موسی صدر معامله نمیکنیم
به گزارش خبرگزاری رسا، نبیه بری رییس پارلمان لبنان و رهبر جنبش امل در سی و هفتمین سالروز ناپدید شدن امام موسی صدر در مراسمی در شهر نبطیه از وی بهعنوان نماد وحدت در جهان اسلام یاد کرد. بری گفت: ما در مکتب امام موسی صدر اسلام گذشت را فرا گرفتیم. او ما را نسبت به فتنه نهفته در درون جهان اسلام آگاه کرد.
نبیه بری درباره اقدامهای مقامهای لبنان برای روشن شدن سرنوشت امام موسی صدر افزود: در نتیجه تلاشهای ما مقامهای لیبی کمیته پیگیری و قضایی ویژهای تشکیل دادند که اعضای آن دیدارهای کاملاً محرمانهای انجام دادند و بر اساس آن دو طرف توافق کردند تا تلاشهایی اتخاذ کنند که اکنون شروع شده است.
وی خاطرنشان کرد: شورای حقوق بشر سازمان ملل نیز بنا به درخواست ما برای اولین بار از دولت لیبی خواست برای روشن شدن سرنوشت امام موسی صدر تلاش کند. بر پایه هماهنگیهای به عمل آمده با خانواده امام موسی صدر قرار شد گامهای مهمی برداشته شود که در صورت تحقق یافتن مردم را در جریان آنها قرار خواهیم داد. یکی از نتایج مهم به دست آمده آن است که قوه قضائیه ایتالیا با صدور حکمی اعلام کرد امام موسی صدر و دو یار وی از لیبی وارد ایتالیا نشدهاند و بدین ترتیب بهانه از دست افراد غرضورز در لیبی گرفته شد. ما بهمنظور پیشبرد این موضوع روابط خود را در لیبی بهبود بخشیدیم و تصمیم گرفتهایم تا با این کشور در همین راستا همکاری کنیم.
نبیه بری با بیان اینکه تمام لبنان قذافی و رژیم او را عامل ناپدید شدن امام موسی صدر میدانند، تأکید کرد: لبنانیها چشم امید به آزادسازی ایشان و دو یار وی دوختهاند و پس از گذشت 37 سال موضع جنبش امل و حزبالله و در رأس آن سید حسن نصرالله و تمامی لبنانیها در این خصوص تغییر نیافته است.
وی همچنین ابراز داشت: ما در جنبش امل هیچ موضوعی را در ارتباط با سرنوشت امام موسی صدر از ملت لبنان مخفی نمیکنیم و مردم را در جریان واقعیتها قرار داده و خواهیم داد، بهجز موارد اعلام شده سایر امور شایعاتی بیش نیست و مردم نباید به آنها توجه کنند.
رییس جنبش امل با اعلام "درباره سرنوشت امام موسی صدر و دو همراه وی هرگز معامله نخواهیم کرد"، گفت: هر گونه عادی سازی روابط با لیبی را رد میکنیم و تنها راه برای عادی سازی روابط لبنان و لیبی این است که این کشور درباره مشخص شدن سرنوشت امام موسی صدر با لبنان همکاری کند.
امام موسی صدر متولد سال 1307 در شهر قم، مرجع دینی و سیاسی شیعیان بود که پس از هجرت از ایران به لبنان، مجلس اعلای شیعیان لبنان را تأسیس کرد و رهبری فکری و سیاسی شیعیان آن کشور را عهدهدار شد.
او در نهم شهریور 1357، درجریان سفری رسمی به لیبی بهدعوت معمر قذافی، ناپدید شد. در حالی که بسیاری گزارشها حاکی از قتل او در همان زمان به دست قذافی است، برخی گزارشها حاکی از وجود او در زندانهای لیبی بوده است.
توافق هستهای امنیت را به منطقه برمیگرداند
نبیه بری در بخش دیگری از سخنان خود در این مراسم امضای توافقنامه هستهای را آغازگر دوران جدیدی در تاریخ جهان و بهخصوص خاورمیانه توصیف کرد و افزود: این توافقنامه آینده را تغییر میدهد و امنیت را به کل منطقه و بهخصوص یمن و سوریه بازخواهد گرداند.
بری تصریح کرد: ما از توافقنامه هستهای و شکستن محاصره ظالمانه ایران استقبال میکنیم و امیدواریم این توافق در بعد منطقهای منتهی به گشایشهای اقتصادی و توقف حمایت مالی از جنگهای کوچک و خشک شدن منابع مالی تروریستها شود.
رئیس پارلمان لبنان اظهار کرد: یکی از مسایل مهم، تحکیم روابط میان کشورهای عربی با همسایگان است و بهنظر ما حل سیاسی مشکل یمن با مشارکت تمام گروهها و طرفهای یمنی ممکن خواهد بود.
نبیه بری افزود: مشکلات فلسطینیها امروز بیش از هر زمان دیگری است، از دست دادن حق بازگشت، چنددستگی گروههای فلسطینی، حوادث و نگرانیهایی که در اردوگاههای فلسطینی در لبنان پیش آمده، توقف کمکهای آژانس امدادرسانی (آنروا) به فلسطینیان، اجبار لبنان به ارایه خدمات پزشکی به آوارگان فلسطینی و جنایاتی نظیر آتش زدن خانه فلسطینیها، همه اینها نشان می دهد که مردم فلسطین قربانی داعش صهیونیسم شدهاند.
منابع تغذیه تروریستها در سوریه خشک شود
بری در مورد اوضاع سوریه تأکید کرد: در کشور سوریه که ملت و دولت آن بهای تروریست در همه جهان را یکجا میپردازند. باید قبل از هر چیز شکست دادن تروریسم در اولویت قرار بگیرد و فوراً مقدمات حل و فصل سیاسی بحران این کشور فراهم شود. بعد از آن باید یک اتاق عملیات یکپارچه تشکیل شود و منابع تغدیه کننده تروریستها خشک شوند.
وی ادامه داد: مقایسه دولت دمشق با تروریستها بسیار خطرناک و سخیف است و بهمعنای تجزیه سوریه خواهد بود. من قبلاً درباره خطر تجزیه سوریه هشدار دادهام و واقعیت این است که این کشور قربانی یک توطئه بزرگ است زیرا نقطه اتصال محور مقاومت به شمار میآید.
تروریسم تهدیدی برای همه کشورهای عربی
رییس مجلس لبنان با اشاره به اینکه تروریسم از مرزها گذشته و در محدوده جغرافیایی خلافت خودخوانده محصور نمانده است ، افزود: تروریسم اکنون همه کشورهای عربی، اعضای شورای همکاری خلیج فارس، لیبی، تونس و کشور مالی را تهدید میکند، از این رو اقدامات یکجانبه برای مبارزه با آن کافی نیست.
وی تأکید کرد، یک اقدام هماهنگ و فراگیر عقیدتی با نظارت الازهر مصر و نجف و قم و ریاض برای زدودن تروریسم از چهره اسلام کنار اقدامهای داخلی و بین المللی برای ناکام گذاشتن طرح کوچاندن اقلیتهای دینی لازم و ضروری به نظر میرسد./1321/ب101/د