فلسفه به معنای سیر و سلوکی است که باید به حد انسانسازی برسد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، پروفسور کریستین یحیی بونه پژوهشگر فرانسوی در دومین نشست علوم انسانی با موضوع دفاع از فلسفه که شامگاه یکشنبه در فرهنگسرای اندیشه تهران برگزار شد در پاسخ به این سوال که آیا مساله کاربردی شدن فلسفه در غرب محقق شده است؟، گفت: مساله کاربردی بودن فلسفه در گذشته بیشتر وجود داشته و تنها جنبه نظری نداشته است، باید توجه شود فلسفه همراه با یکسری سلوک بوده و هیچگاه حقیقت بدون فضیلت بررسی نشده است.
وی افزود: هدف از فلسفه در گذشته انسان سازی و رسیدن به سعادت بشری بوده و صرف دانستن مدنظر نبوده است در صورتی که در عصر مدرن بررسی فقط به شکل نظری صورت می گیرد و این موضوع نیاز به یک تحولی اساسی دارد.
یحیی بونه با بیان اینکه منظور از فلسفه معنای قدیمی آن است، تصریح کرد: فلسفه به معنای سیر و سلوکی است که فقط اخلاقی نبوده و باید به حد انسان سازی برسد و انسان سازی شامل خود سازی، جامعه سازی و امروز جهانی سازی است و همچنین معنای مدینه در عصر کنونی دنیا شده است.
وی با اشاره به چالشهای امروز در زمینه علم و فلسفه، تاکید کرد: مساله علم مدرن که به دین لطمه زده، همان پدیده ای است که امروز علم نامیده می شود، این علم جایگاه فلسفه از قرن 17 به بعد گرفته که دین و فلسفه ارسطویی را رانده است، دین جدیدی به نام علم آمده که مدعی است جوابگوی همه مسائل است، فیلسوفان هر وقت از علم روز جدا شده اند لطمه دیده اند.
فیلسوف فرانسوی، افزود: در حال حاضر شرایط کاملا متفاوت است، زیرا ما دو جنگ جهانی را پشت سر گذاشته و این علم قداست خود را از دست داده است، علم در قرن 19 و 20 قدرت مناسبی داشت ولی متوجه شدیم تازه در اول کار است، بهطور مثال تصور می کردیم به عمق ماده دست پیدا کرده ایم ولی با توجه به نرسیدن به جزییات ماده و اهداف خود این علم خاضعتر شده است.811/ب202/د