حضور ایران در وین شانس حل بحران سوریه را افزایش داده است
به گزارش خبرگزاری رسا، روزنامه نیویورک تایمز همزمان با آغاز مذاکرات سوریه در شهر وین اتریش، سرمقاله خود را به مسئله دعوت از ایران برای شرکت در این نشست اختصاص داده و نوشته است که با حضور ایران، شانس یافتن راهکاری دیپلماتیک برای بحران سوریه بیش از هر زمان دیگر است.
در ابتدای این یادداشت آمده است: تصمیم مشارکت دادن ایران در گفتوگوهای بینالمللی در مورد آینده سوریه، به این معنی است که حالا تمام بازیگران خارجی بزرگ برای اولین بار پشت یک میز مینشینند تا راهکاری سیاسی را برای جنگی که تاکنون جان بیش از 250 هزار نفر را گرفته و میلیونها نفر را از کشور فراری داده، بررسی کنند.
اینکه ایران در روزهای پنجشنبه و جمعه در وین حضور دارد، پایان جنگ طولانی سوریه را تضمین نمیکند، اما شانش یافتن راهکار را افزایش میدهد.
به نوشته نیویورک تایمز، انتظار میرود علاوه بر ایران، نمایندگان روسیه، ایالات متحده، انگلستان، فرانسه، آلمان، مصر، اردن، قطر، عربستان سعودی، ترکیه و امارات هم در این نشست حضور یابند.
این روزنامه در ادامه به بررسی دلایل شکست دیدارهای پیشین در مورد سوریه پرداخته و نوشته است که یکی از دلایل ناکامی، خودداری از مشارکت دادن ایران به عنوان نزدیکترین متحد سوریه بوده است.
هیئت سردبیری نیویورک تایمز با بیان اینکه با حصول توافق هستهای دیگر هیچ دلیلی برای جلوگیری از حضور ایران در نشست وجود ندارد، نوشته است که با این وجود عربستان سعودی همچنان از نقشآفرینی ایران، ناخرسند است. به همین دلیل هم جان کری وزیر خارجه آمریکا این هفته به ریاض سفر کرد و باراک اوباما رئیسجمهور آمریکا هم شخصا تلفنی با سلمان پادشاه عربستان گفتوگو کرد.
در ادامه عنوان شده است که هدف طرف غربی در مذاکرات وین ایجاد یک دوره انتقالی در سوریه است که نهادهای این کشور را دست نخورده نگه دارد، اما به تشکیل دولتی فراگیر و پس از آن ائتلافی گسترده برای مبارزه با تروریسم منجر شود.
نیویورکتایمز در پایان با بیان اینکه تهران اکنون شانس اثرگذاری در مذاکرات سیاسی را یافته، نشست وین را «شانسی برای ایفای نقش سازنده» ایران توصیف کرده است.
روزنامه نیویورک تایمز روز گذشته در یادداشتی به قلم دیوید سنجر نوشته بود آمریکا در پی ناکامی در میدان نظامی در سوریه و آغاز عملیات روسیه، تنها عرصه برای پیشبرد اهدافش در سوریه و تغییر نظام این کشور را عرصه دیپلماتیک میداند./982/ب101/د