مراسم رونمایی از کتاب «زندان موصل» برگزار شد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، مراسم رونمایی از کتاب «زندان موصل» با موضوع جمع خاطرات آزاده سرافراز و بزرگوار علیاصغر رباطجزی، عصر امروز با حضور خانواده شهدا و ایثارگران، و آزادگان سرافراز در فرهنگسرای اندیشه برگزار شد.
در ابتدای این همایش محمدرضا سنگری عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی و پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، گفت: در زمان رژیم ستم شاهی ما گذشته نابارور و ناباوری داشتیم انقلاب راه باور را برای ما گشود بنابراین باید این ارزشها را پاسداشت.
عضو هیات علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، عنوان کرد: یکی از اقداماتی که میتواند این ارزشها را ثبت کرده و به نسل آینده برساند ثبت خاطرات انقلاب است، بزرگ شمردن ارزشها توسط ملتی سبب استحکام و استقامت آن خواهد شد.
وی، ضمن تشکر از عوامل چاپ و تکثیر کتاب «زندان موصل» اظهار داشت: چاپ چنین کتابهای لازم و ضروری است تا نسلهای امروز و فردا نسبت به گذشته دچار گسست نشوند، امروز نویسندگان بخش شعر، داستان و خاطره نگاری را با هم تلفیق مبکنند اما باید بدانیم که به لحاظ کمی و کیفی هیچ گونه ژانری به پای خاطره نمیرسد.
سنگری، بیان داشت: در این کتاب از اقوال راویهای گوناگون استفاده شده است با وجود این در آن دوگانگی وجود ندارد، نثر کتاب بسیار روان و اشکالات تایپی آن بسیار اندک و از خصوصیات خوب این کتاب ساختارسازی آن است.
همچنین در ادامه مراسم مرتضی سرهنگی مدیر دفتر ادبیات مقاومت و پایداری حوزه هنری، گفت: زمانیکه سربازی اسیر میشود انسانی بی دفاع و نیازمند کمک است، بنابراین انسانی ترین گونه ادبیات جنگ دوران اسارت است.
وی افزود: اصیل ترین اسناد زمان جنگ نامه های حدود 6 میلیون اسیر به خانواده هایشان است که باید به عنوان خاطرات جنگی اسیران ثبت شود، امثال کتاب زندان موصل ادبیات تجربی است که در اردوگاههای اسارت را به روی ما باز می کند.
سرهنگی، عنوان کرد: بسیاری از اسرا هنوز کابوس دوران اسارت خود را به خواب میبینند امثال خلبان لشکری برای اینکه به کشور خود خیانت نکند 18 سال اسارت در سلولهای انفرادی دشمن را به جان خرید طوری که بعد از آزادی نیز با کابوسهای همان زمان زندگی کرده و از دنیا رفتند.
مدیر دفتر ادبیات مقاومت و پایداری حوزه هنری اظهار داشت: اسرای ما در اسارت فن زنده ماندن را از حاجآقا ابوترابی آموزش دیدند در حالیکه اسرای عراقی بر اساس قانون ارتش ما که بسیار پیشرفته تر از کنوانسیون حقوق بشری سازمان های بینالمللی بود در کشور ایران در امنیت و آرامش زندگی به سر میبرند.
محسن مومنیشریف رئیس حوزه هنری، در ادامه مراسم، گفت: کتابهایی که درباره آزادگان نوشته شده سیمای ملتی با تمدن و شجاع را به دنیا نشان میدهد.
وی افزود: اسرای ما در غربت شقاوت های فراوانی دیدند بنابراین ما نباید اجازه دهیم که خاطرات آنها فراموش شود، بزرگوارانی مانند شهید لشکری در بدترین شرایط سلول های انفرادی را تحمل کرد تا به ملت خود خیانت نکند.
جواد کامفر بخشایش نویسنده کتاب زندان موصل، در ادامه مراسم گفت: من کتاب زندان موصل را به یاد 8 سال دوران دفاع مقدس به هشت قسمت تقسیم کردم، بخشی از کتاب نماد هشت سال دفاع مقدس، بخشی نماد آزادی و بخشی نیز به خاطرات امروزی آزاده عزیز رباط جزئی مربوط است.
نویسنده کتاب زندان موصل، اظهار کرد: در این کتاب به ارتباط عاطفی رباط جزئی با همسر خود نیز اشاره شده است که در آن یکدیگر را به صبر و استقامت دعوت میکنند.
کامفر عنوان کرد: این کتاب دو رویه دارد رویه اول خاطرات اقای رباط جزی در دوران اسارت است رویه دوم خاطرات رباط جزی به علاوه کوشش ها و تحقیقات پیرامونی متن است، محمود گاوی یکی از زندانبانان رباط جزئی است که وقتی برای دیدار برادر خود که در ایران اسیر بود به ایران آمده و می بیند که اسیران آنها در هتل زندگی می کنند بعد از بازگشت شرایط برخورد او با اسرا عوض می شود تحول روحی ایشان شبیه تحول روحی رزمنده ها در جبهه می شود.
نویسنده کتاب، بیان داشت: سبک روایت این کتاب داستانی است که تا خاطرات آن برای خواننده ملموس باشد.
در پایان مراسم حجتالاسلام ابوترابیفرد، نایب رییس مجلس شورای اسلامی، اظهار داشت: قلمهایی که برای تعهد به ارزشهای انقلاب صرف میشود از جمله قلمهایی هستند که خداوند به آنها قسم یاد کرده است زیرا این قلمها لبریز از ایمان و اعتقادی است که نگاه امروز و آینده ملت ما را رقم میزند.
حجتالاسلام ابوترابیفرد، گفت: اسارت برگ زرین تاریخ دوران دفاع مقدس است که تمام لایه های اسارت زیبا را به نمایش گذاشته است که همسران اسرا با صبر و شکیبایی خود بر این زیبایی افزودند. /807/پ201/ق