هماهنگی بالای سیاست برخی کشورهای عربی با رژیم صهیونیستی
به گزارش خبرگزاری رسا، عربستان سعودی و کشورهای شورای همکاری خلیج فارس، روز چهارشنبه دوم مارس 2016، حزبالله لبنان را گروهی تروریستی نامیدند.
این اتفاق همزمان با آشکارتر ساختن دیدارهای برخی مقامات سعودی و اسرائیلی رخ داد. همزمان با تلاشهایی دیگر از جانب اسرائیل و عربستان برای گذار به سوی آشکارسازی روابط.
روزنامه الاخبار لبنان در یادداشتی به این موضوع پرداخته و نوشته است: به رغم استقبال سریع افراد و سازمانهای غیر رسمی اسرائیلی از تصمیم شورای همکاری خلیج [فارس] مبنی بر تروریستی خواندن حزبالله لبنان، اما مقامات رسمی تل آویو تاکنون موضعی در این قبال نگرفتهاند، همانطور که به طور معمول در قبال موضوعات بسیار مهم سکوت میکنند. اسرائیل ممکن است که در این قبال، دو استراتژی و اقدام متفاوت را مد نظر داشته باشد.
اول: اسرائیل از استقبال رسمی از اقدام شورای همکاری اجتناب میکند، تا چنین گفته نشود که تصمیم این شورا در خدمت منافع اسرائیل بوده است و دوم اینکه اسرائیل آشکارا و رسما از اقدام عربستان و همپیمانانش استقبال میکند و شرایط موجود را برای آشکار کردن روابط نزدیک خود با عربستان مناسب میبیند.
الاخبار ادامه میدهد: سیاست ثابت اسرائیل همواره در راستای تلاش برای تروریستی خواندن گروه های مقاومت لبنانی و فلسطینی بوده است؛ اما در چند سال اخیر، تل آویو اقدامات خود را برای تروریستی نامیدن حزبالله در کنار سازمانهای «داعش» و «القاعده» تشدید کرده است. با اقدام شورای همکاری در تروریستی نامیدن حزبالله، یک هماهنگی بسیار بالا در در سیاست کشورهای عربی خلیج [فارس] با اسرائیل دیده میشود.
روزنامه الاخبار در بخش دیگر نوشتار خود، به نکته دیگری اشاره میکند و مینویسد: مهمترین نکته در اقدام عربستان و شورای همکاری خلیج [فارس] این است که این تصمیم با سیاست اسرائیل در آشکار سازی روابط با ریاض همراه شده است.
در ماه ها و هفتههای گذشته بارها دیدارهای متعددی بین مقامات بلندپایه اسرائیلی و عربستان انجام گرفته است؛ تا جایی که سرانجام شبکه 10 اسرائیل پرده از این دیدارها برداشت و اعلام کرد که یک هیأت بلندپایه اسرائیلی به عربستان سفر کرده است؛ این خبر از سوی هیچ یک از دو طرف تکذیب نشد. تصمیم تروریستی خواندن حزبالله در راستای همپیمانی بین کشورهای شورای همکاری مخصوصا عربستان با اسرائیل گرفته شده است و اینکه یک هم پیمانی نیاز به دیدگاه مشترک دو طرف در مورد تهدیدات، دارد.
نکته دیگر اینکه، دو طرف علاوه بر اینکه حزبالله را تروریستی میدانند؛ بلکه مبارزه با این گروه را بر مبارزه با داعش و القاعده مقدم میدانند و نکتهای که مقامات اسرائیلی و عربستان بارها بر آن تأکید کردهاند این است که مبارزه با بشار اسد و برکناری وی بر مبارزه با داعش اولویت دارد.
نکته پایانی مورد اشاره روزنامه الاخبار، این است که اسرائیل در طی سالهای اخیر در جریان بمباران شهرها و مناطق مسکونی لبنان و فلسطین به شدت از سوی جامعه جهانی و نهادهای حقوق بشری تحت فشار و مورد انتقاد قرار گرفته است و تصمیم عربستان و هم پیمانانش، همان چیزی است که اسرائیل برای مشروعیت بخشی به حملات ضد بشری خود احتیاج دارد، تروریستی خواندن دشمنان؛ تا از این مسیر تمام اقدامات جنایتکارانه خود را تحت لوای مبارزه با تروریسم پوشش دهد./982/ب102/د