برکناری بشار اسد نیاز راهبردی است
به گزارش خبرگزاری رسا، «عاموس یادلین» رییس مرکز مطالعات امنیت ملی رژیم صهیونیستی و رییس سابق شاخه اطلاعات ارتش صهیونیستی در مقاله ای نوشت: از آنجا که بشار اسد تهدیدی برای تل آویو به شمار می آید، باید برکنار شود.
وی در این مقاله که در روزنامه صهیونیستی یدیعوت آحارانوت منتشر شده است، تاکید کرد: مقابله با محور تهران – بغداد – دمشق – بیروت و رفتن بشار اسد رییس جمهوری سوریه از این کشور یک ضرورت راهبردی است و اقدامات اسرائیل باید بر این راهبرد متمرکز شود.
یادلین ادامه داد: تا زمانی که بشار اسد در سوریه باشد این کشور تهدیدی برای تل آویو است.
لزوم تجدید نظر در سیاست خودداری از دخالت در سوریه
وی مدعی شد که رژیم صهیونیستی از پنج سال پیش تصمیم گرفت در اوضاع جاری سوریه دخالت نکند و توجیهاتی برای این سیاست وجود داشت اما اکنون زمان آن رسیده که در این تصمیم تجدید نظر شود.
این کارشناس اسرائیلی تصریح کرد: از زاویه راهبردی نیز برکناری نظام بشار اسد به نفع اسرائیل است.
اول مقابله با محور مقاومت بعد داعش
وی توضیح داد: محور رادیکالی که رهبری آن را تهران به دست داشته و شامل بشار اسد و حزب الله می شود، بزرگترین تهدید ملموس برای امنیت اسرائیل است و البته کسانی هستند که تهدید داعش را کمتر از خطر این محور نمی دانند اما باید اول با این محور مقابله کرد.
یادلین تاکید کرد: مقابله با محور تهران – بغداد – دمشق – بیروت باید اولویت راهبردی باشد و دلیل آن این است که جامعه جهانی برمقابله با پدیده داعش متمرکز شده است.
رییس سابق شاخه اطلاعات ارتش صهیونیستی گفت: حل بحران سوریه، موجب می شود اسرائیل در مقابل محور ایرانی تقریبا تنها مانده و برکسی جز خودش تکیه نکند در نتیجه اکنون اسرائیل باید اولویت اصلی خود را جلوگیری از تقویت محور تهران – بشار اسد و سید حسن نصرالله و همپیمانان آنان قرار دهد زیرا این محور ده برابر داعش برای ما خطرناک تر هستند.
وی در ادامه تاکید کرد که اسرائیل باید راهبردی چند وجهی ارائه کند و شرط اساسی آن تشکیل یک همپیمانی منطقه ای حتی به شکل غیر علنی با طرف های سنی و در راس آن عربستان سعودی و سایر کشورهای عرب حوزه خلیج فارس، ترکیه ، اردن و مصر است.
یادلین با اشاره به اینکه آمریکا هم باید در این همپیمانی مشارکت کند، گفت که این همپیمانی چه بسا با روسیه هم به تفاهم برسد.
وی یادآور شد، ایران وجود بشار اسد در سوریه را یک مولفه ضروری در حل و فصل آینده بحران سوریه می داند اما روسیه این گونه نمی اندیشد.
یادلین مدعی شد که کشورهای سنی خاورمیانه در رویاروئی با محور تهران – بغداد – دمشق – بیروت منافعی مشترک با اسرائیل دارند.
وی در این مقاله به هفت نکته برای در پیش گرفتن راهبردی همه جانبه به منظور تضعیف این محور که آن را « تندرو» توصیف کرد و همچنین به منظور سرنگونی بشار اسد اشاره کرد که به ترتیب زیر است:
اول: تشویق گام های سیاسی علیه نظام بشار اسد و فراهم کردن زمینه ارجاع او به دادگاه به بهانه استفاده از سلاح شیمیائی.
دوم: شروع گفت وگو با آمریکا در خصوص اهمیت نابود کردن زرادخانه سلاح بشار اسد.
سوم: این نکته حائز اهمیت است که اسرائیل باید ثابت کند که داری خطوط قرمز و اصول اخلاقی است و در عین حال باید نشان دهد که به فکر اقدامات نظامی محدود از جمله نابودی بالگردهایی است که از بشکه های انفجاری استفاده می کنند و باید در نظر داشت که این عملیات به وارد شدن به یک نبرد گسترده هوایی نیازی ندارد.
چهارم: امکان مقابله با تهدید داعش در جنوب جولان در قالب سازمان موسوم به شهدای یرموک زیرا به این ترتیب می توان ثابت کرد که جنگ علیه بشار اسد می تواند همزمان مقابله با داعش را نیز شامل شود.
پنجم: تشویق و ایجاد ثبات در جنوب سوریه و در منطقه مرزی با اردن تحت پشتیبانی منطقه ای و بین الملی .
ششم: ایجاد تفاهم با روسیه در خصوص تحقق گام های بالا در پرتو حفظ منافع راهبردی روسیه در شمال سوریه.
هفتم: تشویق اقدامات عربی علیه حزب الله و ایران و تایید آنها تا جایی که ممکن است.
یادلین در بخش دیگری از مقاله خود افزود: ایجاد ساختار و آرایش جدید خاورمیانه از پنج سال قبل شروع شده و هیچ کس نمی تواند نهایت آن را به روشنی ببیند، اما بد نیست که این احتمال را نیز در نظر داشت که همه طرف ها به دنبال یک آرایش جدید هستند.
وی گفت: منفعت اصلی اسرائیل مبتنی بر این است که ایرانی ها و حزب الله در خاورمیانه جدید به عنوان طرف هایی که قدرت آنان رو به افزایش است، مطرح نباشند.
اسرائیل فرصت تضعیف دشمنان را هدر ندهد
یادلین یادآور شد، دورانی که اسرائیل می توانست در مقابل آنچه جریان دارد فقط نظاره گر و آرزوی موفقیت طرف های دیگر را داشته باشد، گذشته است و بهتر است فرصت ها را برای تضعیف دشمان سرسخت خود از دست ندهد.
وی همچنین تصریح کرد: اخلاق ، سیاست ، خلاقیت و ابتکار علیه محور رادیکالی مسیری است که باید در آن گام برداریم و مهم این است که جهان سنی بداند که اسرائیل در مسیر درست قرار دارد و علاوه بر این از نظر اخلاقی و راهبردی نیز درست اقدام کرده است./982/ب102/د