۲۴ مرداد ۱۳۹۵ - ۲۲:۲۸
کد خبر: ۴۴۳۸۰۸
از سوی انتشارات دانشگاه علوم قضایی؛

کتاب حمایت و ارتقای حقوق بشر در جمهوری اسلامی ایران منتشر شد

کتاب حمایت و ارتقای حقوق بشر در جمهوری اسلامی ایران از سوی انتشارات دانشگاه علوم قضایی و خدمات اداری قوه قضاییه منتشر شد.
کتاب حمایت و ارتقای حقوق بشر در جمهوری اسلامی ایران

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، کتاب حمایت و ارتقای حقوق بشر در جمهوری اسلامی ایران از سوی انتشارات دانشگاه علوم قضایی و خدمات اداری قوه قضاییه و زیر نظر کاظم غریب آبادی منتشر شد.

 

این کتاب از 20 فصل تشکیل شده است که ساختارها و چارچوب های هنجاری و سازمانی در زمینه حایت و ارتقاء حقوق بشر، حق آموزش، حق بهداشت و سلامت، حق برخورداری از تأمین اجتماعی، حق اشتغال و حق برخورداری از مسکن مناسب بخشی از این فصل ها است.

 

همچنین حق دسترسی به آب و انرژی، حق دسترسی به غذای کافی، فقرزدایی، محیط زیست و توسعه پایدار، حقوق معلولین، حقوق دمکراتیک، حقوق شهروندی، حقوق زنان، حقوق کودکان، حقوق اقلیت های دینی، عدالت قضایی، تقویت و تعامل با سازمان های مردم نهاد، تعاملات و همکاری های بین المللی در حوزه حقوق بشر و چالش ها و محدودیت ها از دیگر فصل های این کتاب به شمار می رود.

 

در مقدمه کتاب به قلم محمد جواد لاریجانی دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه می خوانیم: حقوق بشر به عنوان یک آرمان مهم انسانی، ریشه در ادیان الهی دارد و به عنوان دستاوردی ارزشمند در فرهنگ و تمدن جهانی محسوب می شود؛ تاریخ و فرهنگ ایران زمین، مشحون از مبانی و اصول متعدد در خصوص اهمیت حقوق انسان نزد ایرانیان می باشد.

 

اسلام نیز به عنوان دین رسمی مردم ایران، دارای پیوندهای اساسی با حقوق بشر است، ریشه تمامی احکام تشریعی در اسلام اعم از حقوقی و غیر حقوقی در فطرت انسان به صورت بالقوه موجود است و همه انسان ها در فطرت و سرشت اولیه یکسانند؛ همه افراد بشر صرف نظر از دین، نژاد و مذهب در مبانی فطری با یکدیگر مشترکند، از دیدگاه اسلام انسانی موجودی ارزشمند است که باید به عنوان یک موجود با شعور و دارای اراده و اختیار به دید احترام به او نگریست.

 

در بخش دیگری از این مقدمه آمده است: جمهوری اسلامی ایران با اتکاء به موازین اسلامی و قانون اساسی خود، پیشرفت های عظیمی در حوزه حقوق بشر داشته است و بر اساس شرایط و واقعیت های موجود و با هدف ترویج عدالت اجتماعی و رفاه مردم، به طور همه جانبه در حوزه های اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی سرمایه گذاری نموده و حقوق مردم در مشارکت برابر و توسعه را تضمین کرده است.

 

پیشرفت وضعیت حقوق بشر در جمهوری اسلامی ایران در 37 سال گذشته می تواند توسط هر ناظر منصف و بی طرفی به ویژه در مقایسه با قبل از 1357 و همچنین در مقایسه با بسیاری از کشورهای دیگر مورد اذعان قرار گیرد؛ در این راستا پیشرفت های حاصله مگر با پایبندی به موازین اسلامی و قانون اساسی در احترام به کرامت و شأن انسانی میسر نشده است.

 

در بخشی از این کتاب با عنوان تحریم ها می خوانیم: وضع تحریم های اقتصادی و اقدامات زورمدارانه یک جانبه علیه شهروندان یک کشور که منجر به ایجاد موانع متعدد و گوناگون در خصوص بهره مندی کامل آن ها از حقوق بشر به ویژه حقوق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی می شود در تعارض با تمامی هنجار ها و استانداردهای حقوق بشری می باشد.

 

این تحریم ها به وضوح در تقابل با اصول حقوق بین الملل و روح و متن منشور ملل متحد، مواد متعدد اعلامیه جهانی حقوق بشر و مفاد میثاق بین المللی حقوق اقتصادی ، اجتماعی و فرهنگی قرار دارد.

 

کتاب حمایت و ارتقای حقوق بشر در جمهوری اسلامی ایران با شمارگان 1000 نسخه، در 322 صفحه و با قیمت 15 هزار تومان از سوی دانشگاه علوم قضایی و خدمات اداری منتشر شده است./1323/پ202/ق

ارسال نظرات