نگاهی به ارتباطات هنر و معماری ایران و هند در یک اثر
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از سوره مهر، کتاب «حکمت هنر هند» برآمده از مجموعه مطالعات مؤلف در سه حوزة حکمت و اندیشه، حکمت هنر و زیباییشناسی است که درنهایت به ارتباطات گستردة هنر و معماری ایران و هند رسیده، به تبیین عمیقترین ارتباطات فرهنگی و تمدنی میان دو فرهنگ عظیم ایرانی و هندی پرداخته است.
این اثر که در سه بخش تدوین شده است، بخش اول آن به حکمت و اندیشه اختصاص دارد، بخش دوم به حکمت هنر و زیبایی شناسی پرداخته شده است و در بخش سوم نیز با عنوان حکمت هنر و معماری کتاب مطرح است.
دکتر بلخاری در مقدمه کتاب اینگونه نوشته است: در این میان، هند حامل شرقیترین و در عین حال گستردهترین حوزة جغرافیایی فرهنگ شرقی است. ردّپای بسیاری از بنیادیترین اصول حکمی هند، چون دهیانه، را میتوان در خاور دور یافت (که در چین به چَن و در ژاپن به ذِن تبدیل شد) و نیز ردّپای عمیق بودا و تعالیمش؛ و این در حالی است که کنفوسیوس و شینتوئیزم در هند کمتر ردّپا یا حتی نامی دارند.
از دکتر بلخاری تاکنون کتابهای پژوهشی گوناگونی در سوره مهر منتشر شده است که از جمله آن می توان به: (آشنایی با فلسفه هنر)، (اورنگ)، (سرگذشت هنر در تمدن اسلامی)، (نظریه هنر و زیبایی در تمدن اسلامی) منتشر شده است./998/د102/ق