خشم مسلمانان از خشونت علیه روهینگیایی های میانمار
به گزارش خبرگزاری رسا، مالزی، اندونزی، تایلند و میانمار 4 کشور از 10 عضو اتحادیه جنوب شرق آسیا موسوم به آ.سه.آن هستند و عدم دخالت در امور داخلی یکدیگر از اصول اصلی این اتحادیه است.
صدها تن از مسلمانان مالزی پس از اقامه نماز جمعه با تجمع مقابل ساختمان 'تابونگ حاجی' مرکز مدیریت حج مالزی و با سردادن شعارهایی از مسلمانان روهینگیا حمایت کردند.
مسلمانان مالزی در این حرکت اعتراضی که با فراخوان تشکل های غیردولتی و میانماری های مقیم این کشور شکل گرفت، از دولت میانمار خواستند هر چه سریع تر به خشونت ها علیه مسلمانان در استان راخین پایان دهد.
استان راخین در غرب میانمار از اوایل ماه اکتبر شاهد حمله نظامیان میانمار به مردم مسلمان این منطقه است که تاکنون باعث مرگ بیش از 400 نفر شده و بیش از 35 هزار نفر بی خانمان شده اند.
رهبران تشکل های غیردولتی مالزی در اعتراضات امروز خود در سخنانی از دولت 'آنگ سان سوچی' انتقاد کرد و از نهادهای بین المللی از جمله سازمان ملل، سازمان همکاری اسلامی و اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا خواستند در قبال میانمار موضع جدی اتخاذ کنند.
معترضان در این حرکت اعتراضی دست نوشته هایی با خود به همراه داشتند که بر روی آن نوشته شده بود 'نسل کشی روهینگیا را متوقف کنید'.
خبرهای رسیده از اندونزی به ایرنا نیز حاکی است همزمان با مردم مالزی، مسلمانان اندونزی پس از اقامه نماز جمعه با تجمع مقابل سفارت میانمار در جاکارتا خواستار توقف خشونت ها علیه مسلمانان روهینگیا شدند.
به نوشته ایرنا، معترضان اندونزیایی با خود دست نوشته های حمل می کردند که بر روی آنها نوشته شده بود 'به نسل کشی مسلمانان در میانمار پایان دهید'.
معترضان همچنین با سر دادن شعار 'روهینگیا را نجات دهید' خشم خود را نسبت به تبعیض نژادی در دولت میانمار فریاد زدند.
علاوه بر مسلمانان اندونزی و مالزی، گزارش رسیده از بانکوک نیز نشان می دهد نمایندگان بیش از 20 گروه مسلمان تایلندی روز جمعه با تجمع مقابل سفارت میانمار در بانکوک نامه ای به مقامات این سفارتخانه ارائه کردند که در آن پایان خشونت ها در میانمار مورد تاکید قرار گرفته بود.
در بیانیه دو صفحه ای گروه های اسلامی تایلند آمده است: ما از همه سازمان های مرتبط می خواهیم به خشونت ها علیه شهروندان میانمار پایان دهند.
در این بیانیه همچنین از مردم میانمار خواسته شده است با صبوری و پشت سر گذاشتن موانع خشونت باعث اتحاد در مناطق، کشور و جامعه آ.سه.آن شوند.
'سید حمید البار' وزیر امور خارجه اسبق مالزی و نماینده ویژه سازمان همکاری اسلامی در امور روهینگیا پیشنهاد کرده است یک جلسه ویژه در سطح آ.سه.آن برگزار شود تا ضمن دریافت گزارش هایی از دولت میانمار خواستار تشریح دلایل وضع موجود در این کشور شود.
وی گفت که حملات ارتش میانمار به روستاهای استان راخین از 12 نوامبر (22 آبان) تاکنون به کشته شدن 428 نفر منجر شده و علاوه بر این یکهزار و 780 خانه در آتش سوخته و 35 هزار نفر نیز خانه و کاشانه خود را از دست داده اند./982/ب102/د