نشست سه جانبه صلح سوریه در مسکو و حمایت کشورهای عربی از تروریست ها
به گزارش خبرگزاری رسا، نشست سه جانبه روسیه، ایران و ترکیه در مسکو و بیانیه پایانی آن بازتاب گسترده ای در رسانه های جهان داشت در این بین رسانه های شیخ نشین های حاشیه خلیج فارس به طور عمدی دست به تحریف ماهیت این نشست زدند.
پادوهای مطبوعاتی حکام عرب شایعه کردند که روسیه می خواهد تهران و دمشق را برای پذیرش دستیابی به راه حل سیاسی و نظامی با ترکیه بر سر بحران سوریه تحت فشار قرار بدهد.
برخی از این بوق های تبلیغاتی شیخ نشین ها پا را از دروغ پردازی های خود فراتر نهاده و ادعا کردند که پس از تسلط دمشق بر حلب، روسیه به دنبال مهار ارتش سوریه و ایرانی هاست.
این رسانه ها بر اساس اطلاعاتی تاکید نشده گفتند که نبرد حلب آخرین نبرد در جنگ سوریه بوده و حالا نگاه ها به ایجاد راه حل سیاسی بحران سوریه است.
در همین خصوص روزنامه سعودی عکاظ بلافاصله گفت وگویی با «نعمان کورتولموش»، معاون نخست وزیر ترکیه گرفته که در آن او تاکید کرد که روابط ممتاز آنکارا-مسکو به معنای رفع همه اختلافات بین 2 طرف شمرده نمی شود.
کورتولموش ضمن ابراز امیدواری نسبت به دستیابی کشورش با روسیه و دیگر کشورهای ذیربط به راه حل بحران سوریه حضور بشار اسد در آینده سوریه را بعید دانست.
معاون نخست وزیر ترکیه در عین حال مجبور شد که بگوید این ملت سوریه است که باید رفتن یا ماندن بشار اسد در آینده سوریه را تعیین کند.
ناظران معتقدند پیش بینی مقام ترکیه ای درباره ادامه حضور رییس جمهور سوریه در آینده این کشور نشانه یاس و ناامیدی ترکیه در پی ضربات متوالی است که از بحران سوریه متحمل شده است.
ترکیه زمانی که جنگنده سوخوی روسیه را سرنگون کرد مجبور به عذرخواهی از روسیه شد، آزادی حلب و ناکامی نقشه تجزیه سوریه شکست سنگین دیگری برای ترکیه و مزدوران تروریست آن بود، تلفات سنگین نیروهای ترکیه در شهر الباب در شمال سوریه و ترور سفیر روسیه در آنکارا همه از عواملی بود که ترکیه را وادار به حضور در نشست مسکو و موافقت با بیانیه این نشست کرد.
به معنای دیگر کورتولموش چون نمی خواهد به این زودی به شکست کشورش اعتراف کند اظهاراتی ضد اسد هم به زبان آورده و می خواهد بگوید که آنکارا به رغم تغییر سیاست هایشان و نزدیکی با مسکو و تفاهم با ایران با این سرعت واقعیتی را که بگوید اسد بماند و دشمنانش بروند هرگز نمی پذیرد.
به نوشته فارس، ناظران حرف معاون نخست وزیر ترکیه درباره اینکه ملت سوریه ماندن یا رفتن اسد را معلوم می کند نشانه ضعف، درماندگی و سردرگمی نظام ترکیه در قبال بحران سوریه دانستند و گفتند: ترکیه همچنان در رویای نجات از رقیبی سرسخت به سر می برد و در عین حال در واقعیت امر شاهد پیروزی و اقتدار بیش از پیش سوریه و متحدانش است.
کورتولموش در عین حال نخواسته که آنکارا را در مقایسه با مسکو ضعیف بخواند از همین رو گفته که اختلافات در خصوص پرونده سوریه به قوت خود باقی است که منظورش مساله سرنوشت رهبری سوریه یا تروریستی و میانه رو خواندن گروه های مسلح بوده است.
در حالی که آنکارا از برخی گروه های مسلح تندرو در سوریه که آنها را میانه رو می خواند حمایت می کند روسیه همه گروه هایی را که علیه دولت دمشق سلاح به دست شده اند تروریستی می خواند.
علاوه بر همه اینها قضیه کُردها هم برای ترکیه حائز اهمیت است و معلوم می شود با این حساب موضوع مبارزه با داعش برای ترکیه از اولویت کم تری به نسبت دیگر مسائل برخوردار است./847/ب102/د