۱۱ دی ۱۳۹۵ - ۱۶:۳۵
کد خبر: ۴۷۱۰۶۳

نقش «فضای مجازی» در عملیات‌های شهادت‌طلبانه جوانان فلسطینی

مرکز مطالعات خاورمیانه‌ و آفریقای «موشه دایان» وابسته به دانشگاه تل‌آویو با انجام پژوهشی اعلام کرد شبکه‌های اجتماعی اینترنتی نقش پررنگی در عملیات‌های شهادت‌طلبانه فلسطینی‌ها بازی کرده است.
فلسطین


به گزارش خبرگزاری رسا، وبگاه «المصدر» رژیم صهیونیستی در گزارشی به میزان تأثیر شبکه‌های اجتماعی اینترنتی بر عملیات‌های شهادت‌طلبانه جوانان فلسطینی پرداخت.

در این گزارش آمده است: «فیسبوک» فقط یک شبکه ارتباطی نیست بلکه در حال تحمیل واقعیت است و تحریک‌کنندگان افکار عمومی به خوانندگان فلسطینی نمی‌گویند که آنها وابسته به گروه خاصی هستند و این بدان معنا نیست که آنها از بالاتر از خود دستوراتی دریافت نمی‌کنند.

دکتر «هرئیل حوریو» از مرکز مطالعات خاورمیانه‌ای و آفریقایی «موشه دایان» وابسته به دانشگاه تل‌آویو در این راستا نوشت علاوه بر دلایلی مانند اشغالگری اسرائیلی و مشکلات اقتصادی و اجتماعی؛ دلیل دیگری به لیست دلیل‌هایی که منجر به موج جدید عملیات‌های شهادت‌طلبانه شده، وجود دارد و آن «فیسبوک» و امثال آن است.

حوریو طی سال گذشته به بررسی شبکه‌های اجتماعی و ارتباط میان آنها با افزایش عملیات‌های فلسطینی پرداخته است. میانگین سن افرادی که در انتفاضه اخیر اقدام به انجام عملیات شهادت طلبانه کرده‌اند، 21 سال بوده است؛ 500 نفر از مجموع 900 نفری که در این انتفاضه بازداشت شده‌اند، برای پیوستن به هیچ جنبش فسلطینی آماده نیستند.

به نوشته فارس، این کارشناس صهیونیستی در ادامه نوشت: در نسلی که ارتباط آنها با والدینشان کمتر شده و  اینترنت و شبکه‌های اجتماعی بیشتر وقتشان را می‌گیرد و به منبع اطلاعات جدید برای آنها تبدیل شده، اعتیاد به اینترنت و شبکه‌های اجتماعی طبیعی است و جوانان فلسطینی نیز مستثنی نیستند؛ به عنوان مثال دو شبکه معروف فلسطینی که به صورت علنی مرتبط با حزب یا جنبشی سیاسی نیستند شبکه‌های «قدس» و «شهاب» هستند که اولی 5 و نیم میلیون دنبال‌کننده و دومی 5 و نیم میلیون دنبال‌کننده دارد؛ هر دو شبکه در صفحه اجتماعی خود اخبار مربوط به عملیلت‌های استشهادی را بسیار سریع پوشش می دهند.

در پایان این گزارش آمده است، علی رغم اطلاعاتی که منتشر و اعلام می‌شود این شبکه‌های اجتماعی وابسته به جنبش یا حزبی نیستند؛ سازمان‌ها و موسساتی که جوانان مبارز سعی در فرار از آن دارند، همان کسانی هستند که این شبکه‌ها را در پشت صحنه رهبری می‌کنند و این موضوع مخفی می‌ماند و به این ترتیب به سهولت می‌توانند پیام خود را به همه مردم منتقل کنند به عنوان مثال شبکه «شهاب» خبرهای مربوط به حماس را منتشر می‌کند بدون اینکه علنا اعلام کند وابسته به این جنبش است./982/ب103/د

ارسال نظرات