بسیج مردمی عراق در برابر دیکتههای بیگانگان سر فرود نمیآورد
به گزارش خبرگزاری رسا، فرمانده نیروی بسیج مردمی عراق در پیامی صریح و شفاف سرفرود آوردن در برابر دیکتههای خارجی برای تعیین چارچوب فعالیتها و تحرکات این نیرو در موصل و دیگر نقاط این کشور برای آزادسازی آنها از سیطره داعش را رد کردند.
در این خصوص فرماندهان بسج مردمی اظهارات صورت گرفته و خبرهای انتشار یافته درباره ندادن اجازه مشارکت این نیرو در عملیات آزادسازی شهر «تلعفر» و دیگر مناطق قرار گرفته در جبهه عملیاتی نینوی را بویژه پس از موفقیتها و پیروزیهای محقق شده از سوی این نیرو در محور غربی نینوی را رد و محکوم کردند.
در اینباره «فالح الفیاض»، مشاور امنیت ملی عراق و عضو ستاد فرماندهی بسج مردمی تاکید کرد که هیچ مانعی جهت مشارکت این نیرو در عملیات آزادسازی شهر تلعفر از سیطره داعش و ورود نیروهایش به این شهر وجود ندارد.
الفیاض در بیانیهای ضمن رد تصریحات صورت گرفته درباره بسج مردمی، تاکید کرد: این نیروی مردمی در برابر فشارهای خارجی سرفرود نخواهد آورد و هدف از تشکیل آن ضرورت امنیتی و نظامی حاکم بر عراق بود.
وی با تاکید بر اینکه عملیات در جبهه عملیاتی غرب موصل به بسج مردمی سپرده شده، افزود: از زمان آغاز عملیاتها در این جبهه نیروهای بسج مردمی موفق به آزادسازی مناطق مهمی از این محور از جمله «تل عبطه» شدند.
الفیاض تاکید کرد: نیروهای شرکت کننده در عملیاتهای بسج مردمی در غرب موصل از اهالی و جوانان مناطق مختلف استان نینوی هستند.
مشارکت با هدف حفظ تمامیت ارضی وطن
از سوی دیگر، «جواد الطلیباوی»، سخنگوی نظامی «جنبش عصائب أهل الحق» از گروههای تشکیل دهنده بسج مردمی در گفتوگویی با در بغداد، گفت: هنگامیکه بسج مردمی در عملیاتهای استانهای صلاح الدین و دیالی و دیگر مناطق عراق شرکت کرد، فقط یک هدف را دنبال کرد.
الطلیباوی با تاکید بر اینکه تنها هدف بسج مردمی حفظ تمامیت ارضی عراق و دفاع از آن است، افزود: این موضوع تاکید میکند، هدف واقعی این نیرو از شرکت در عملیات آزادسازی موصل چیست؟
سخنگوی نظامی «جنبش عصائب أهل الحق» گفت: بسج مردمی با حضور خود در استان نینوی و مشارکت در عملیات آزادسازی موصل بار دیگر این پیام را میرساند که اجازه دستاندازی به تمامیت ارضی استان نینوی و عبور کردن از خطوط قرمز را نمیدهد.
چرا کُردها نگران هستند؟
کُردها درحالی خود را از فعالیتهای بسج مردمی در عراق نگران نشان میدهند که فرماندهان بسج مردمی بر این باورند، این نگرانیها بازتاب آشکار سیاستهای توسعه طلبانه کُردها در راستای طرحهای بیگانگان با هدف تقسیم عراق است.
در این راستا، الطلیباوی توضیح میدهد: مشارکت بسج مردمی در غرب استان نینوی و موفقیتها و پیروزیهایی که محقق کردند، سهم بسزایی در حفظ تمامیت ارضی این استان و عراق دارد.
وی میافزاید: کسانیکه دارای خواستهها و چشم داشتهای واقعی هستند، بخوبی میدانند که حضور بسج مردمی در استان نینوی مانع تحقق یافتن اهداف آنهاست، بهمین دلیل از حضور این نیرو ابراز نگرانی میکنند.
به نوشته فارس، «حسن الساری»، فرمانده گروه «سرایا الجهاد» یکی دیگر از گروههای تشکیل دهنده بسج مردمی میگوید: اظهارات کُردها مبنی بر نگرانی از فعالیت بسج مردمی و احتمال رویارویی با آنها در آینده، در این برهه اظهاراتی توجیه ناپذیر و ناشایست است و بسج مردمی این اظهارات را محکوم میکند.
فرمانده سرایا الجهاد در گفتوگویی تصریح کرد: بسج مردمی در موصل هیچگاه از حدود وظایفی که برای وی مشخص شده پا را فراتر نگذاشته و به هیچ فردی آسیب نرسانده، چه کُردها، چه طوایف دیگر، بنابراین کسانیکه برخی صحبتها را مطرح میکنند، خواهان اجرای طرحهای بیگانگان هستند.
الساری افزود: بسج مردمی دست بسته نخواهد بود و از مردم عراق از هر طایفهای باشند، چه کُردها چه اهل سنت و چه ایزیدیها دفاع خواهد کرد، اما در عین حال اجازه نخواهد داد، کسی به این نیرو تعدی کند و با متجاوزان را از ملت نمیداند، بلکه مزدوری از جمع مزدوران بیگانگان است.
وی با بیان اینکه بسج مردمی جنگ و نبردی را بر کسی یا طایفهای تحمیل نکرده و آغازگر آن نبوده است، تاکید کرد: آنچه بسج مردمی انجام میدهد، صرفا دفاع از خود در برابر متجاوزان است./847/ب101/د