باید فرهنگ کتابخوانی به فرهنگسراها وارد شود
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از فرهنگسرای گلستان، محمد حنیف، نویسنده شناخته شده ایرانی در حاشیه نشست ادبی «ترنم قلم» با بیان این مطلب، گفت: ما تا زمانی که همتی جدی برای معرفی همه نویسندگان اعم از شناخته شده و جدید وارد شده به عرصه نوشتن به مردم نداشته باشیم، نمیتوانیم به افزایش فرهنگ کتابخوانی و رونق بازار نشر امیدوار باشیم.
وی افزود: ما می توانیم راحت از فرهنگسازی کتابخوانی صحبت کنیم، در حالی که می دانیم مقوله فرهنگسازی یک پروسه عظیم، هزینه بردار و فعال است که نیاز به حضور بزرگان و مسئولان دارد؛ بعد، ما انتظار داریم با همین شرایط موجود مردم کتاب خریدن را در سبد ملزومات زندگی شان بگنجانند.
حنیف اظهار داشت: ما در کشور هر ساله هزینه بسیاری در قالب بودجه به مراکز فرهنگی اختصاص میدهیم که وظیفه شان هزینه کردن بودجه در راستای فرهنگ است، مانند: فرهنگ کتابخوانی؛ اما به جرأت اگر همه این هزینه ها در حوزه کتابخوانی و کلا فرهنگ صرف میشد، اوضاع اینطور نبود.
این نویسنده و منتقد ادبیات تأکید کرد: تعدد مراکز فرهنگی که هرکاری در آنها صورت می گیرد، جز فرهنگسازی، تأسفآور است. ما در بین مراکز و فرهنگسراها که مسئولیت فرهنگی را بر عهده دارند، بسیار نمونه های کمی می بینیم، مانند فرهنگسرای گلستان که تا این اندازه به مقوله معرفی نویسندگان به مردم، معرفی کتابها، برگزاری جلسات نقد و بررسی و حتی برگزاری گعده های صمیمی میان نویسندگان و مردم عادی بها بدهد.
حنیف ادامه داد: اگر ما ایمان داریم، فرهنگ لازمه ارتقای سطح جامعه و به مثابه هوایی است که در آن تنفس می کنیم باید حداقل به اندازه نیمی از نگرانی که در مورد آلودگی هوا یا سایر مشکلات شهری داریم ،نگران کم توجهی مردم به کتاب و کاهش میزان مطالعه در کشور باشیم.
وی تصریح کرد: به اندازهای که نگران پوشاک و خوراک مردم هستیم، کاش نگران کم شدن میزان مطالعه و در نهایت، دانش مردم باشیم؛ مردمی که نسبت به ادبیات و کتاب بی توجه میشوند، در حقیقت نسبت به فرهنگ و تاریخ کم توجهی میکنند و این، به معنای افول بسیاری از ارزش های هر جامعه در جهان است./998/د102/ش