نسل کشی کردهای عراق لکه ننگی بر پیشانی مجامع بین المللی است
به گزارش خبرگزاری رسا، حجت الاسلام سید عمار حکیم رییس مجلس اعلای اسلامی عراق در مراسم گرامیداشت شهدای عملیات انفال که به دست رژیم بعث قتل عام شده بودند، گفت: در چنین روزهایی باید اولویت و برنامههای خود برای آینده این کشور را به یاد بیاوریم.
وی افزود: ما به مردم قهرمان خود که توانستند حکومت ظالم و دیکتاتور سابق را پشت سر بگذارند، با افتخار می نگریم.
رییس مجلس اعلای اسلامی عراق تاکید کرد که ظلم و ستم به پایان نرسیده است بلکه با عناوین و شیوههای مختلف در جامعه ما وجود دارد بنابراین باید وحدت خود را حفظ و از خودگذشتگی داشته باشیم.
وی عملیات انفال را فراموش نشدنی توصیف کرد و اظهار داشت: ارتش بعث به یکی از بزرگترین جنایتهای بشری در کشتار و بازداشت مردم بیگناه، تخریب منازل و روستاها دست زد به طوری که چنین جنایتی حتی در خیال انسانها نمیگنجد مگر آن کسانی از نزدیک شاهد چنین فاجعه دردناکی بودند.
حجت الاسلام حکیم از سکوت مجامع بین المللی در مقابل نسل کشی کردهای عراق انتقاد کرد و گفت: مجامع بین المللی با وجود آنکه میدیدند چگونه جسد کودکان زیر تانکهای ارتش صدام می رود اما سکوت را ترجیح دادند و این لکه ننگ بر پشیانی آنها باقی ماند.
وی به تاثیر گذاری فتوای مرجعیت در جریان عملیات انفال اشاره کرد و بیان داشت: حضرت آیت الله سید محسن حکیم در واکنش به این عملیات به عدم مشارکت رزمندگان و سربازان فتوا داد و بر اساس آن هزاران سرباز باوجود خطرهای بسیاری زیر بار چنین جنایت بزرگی نرفتند.
گفتنی است که عملیات اَنفال، عملیاتی در سال ۱۹۸۸ تا ۱۹۸۹ بود که در جریان آن نیروهای رژیم بعث عراق که به طور مستقیم از صدام حسین تکریتی فرمان میگرفتند، بیش از ۱۸۰٬۰۰۰ (۱۸۳٬۰۰۰ تن شامل ۸۰٬۰۰۰ بارزانی و چند ده هزار گرمیانی) کرد عراقی را قتلعام کردند.
بنا بر آمار تأیید شده، در طی عملیات هفتماهه انفال از فوریه تا سپتامبر ۱۹۸۸، که تنها در استانهای کرکوک، دیاله، نینوا و صلاح الدین اجرا شد، بیش از چهارهزار و ۲۰۰ روستا نابود و بیش از ۱۸۲۰۰۰ نفر مردم بی دفاع از سوی ارتش و مأموران امن و مخابرات عراق به قتل رسیدند که از لحاظ گستردگی و حجم کشتار و درندهخویی، نزد بسیاری از کشورها و سازمانهای بینالمللی بهعنوان یکی از فجیعترین جنایات علیه بشریت به ثبت رسیده است و توسط رژیم بعث و با فرماندهی مستقیم رهبری آن صورت گرفت، نابودی کردستان و کشتار مردم آن را هدف گرفته بود.
در همین راستا نیز شهرهای حلبچه، طویلا، بخش خورمال، سید صادق، پنجوین، قلعه دیزه، سنگ سر، جوارتا، قلاچولان و ماوهت به تمامی ویران و از سکنه خالی شدند؛ که بیشتر مردم کشته شده از هر دو شهر «چمچمال و کلار» بودند. استفاده از اسلحه شیمیایی و کشتار حلبچه در جریان عملیات انفال روی داد./994/ب۹۰۲/د