بررسی موانع تشکیل مؤسسه اسلامشناسی در دانشگاه برلین
به گزارش خبرگزاری رسا، هفته نامه خبری رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در آلمان اعلام کرد که مجله تاگس اشپیگل این کشور در گزارشی به موانع تشکیل مؤسسه مطالعات اسلامشناسی دانشگاه «هومبلت» برلین پرداخته است.
ابتدای این گزارش به این مسأله اشاره دارد که با توجه به اختلاف میان مجامع اسلامی آلمانی، ممکن است گروه اسلامشناسی مورد نظر در دانشگاه هومبلت قبل از تشکیل، به کلی کنسل شود.
این مؤسسه قرار بود تا سال ۲۰۱۸ به عنوان یک مرکز مطالعاتی مستقل در کنار دو دانشکده مطالعات الهیات در دانشگاه هومبلت تأسیس شود.
از ابتدای امر قرار بود که کارشناسان و متخصصان از شاخههای مختلف اسلامی این پروژه را پایهریزی کنند.
پیشنهاد تشکیل مؤسسات پژوهشی اسلامی در واقع از سال ۲۰۱۰ توسط شورای علمی فدرال آلمان مطرح بوده است. از سال ۲۰۱۱ تاکنون پنج مؤسسه پژوهشی در زمینه اسلام تشکیل شده است، اما هیچ کدام بهطور تخصصی پیش نرفتهاند.
بهطور مثال میتوان به کادر آموزشی این مؤسسات اشاره داشت که اساتید آن از گروههایی مانند مطالعات فرهنگی و یا بخش فلسفه در این مؤسسات مشغول به کار هستند.
ایده تشکیل این مؤسسه نیز به یک مدل ترکیبی متشکل از گروههای مختلف علمی از جمله مطالعات تاریخ، فلسفه، فرهنگ، مردمشناسی و مطالعات ادیان اشاره دارد.
از شاخههای مطالعات ادیان گروههای مطالعات دین مسیحیت و دین یهود نیز برای این مؤسسه در نظر گرفته شدهاند که به گفته مسئول هماهنگی این پروژه تاکنون برای همکاری چراغ سبز نشان دادهاند.
اما یکی از مشکلات اصلی به شاخه مطالعات دینی اسلامی برمیگردد که در آن هماهنگی کافی میان مجامع و انجمنهای اسلامی که در این برنامه قرار است، حضور داشته باشند، دیده نمیشود.
یکی از مجامع چالش برانگیز جامعه دیتیب است که با حمایت فراوان دولتی از سوی ترکیه در ماههای اخیر دردسرهایی را به وجود آورده است./۸۴۷/ب۱۰۲/ف
منبع: ایکنا