اسلام توانایی تحقق صلح و امنیت جهانی را دارد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، آیت الله شیخ عباس کعبی در دیدار با علمای اهل تصوف پاکستان این نوع دیدارها را تاثیرگذار و موجب حل مشکلات امت اسلامی دانست و اظهار داشت: ما همه معتقدیم که اسلام عزیز می تواند صلح و امنیت بین الملل را بر پایه پیشرفت و عدالت در جهان معاصر حاکم کند.
وی جهان امروز را تشنه مولفههای اسلام خواند و تصریح کرد: علم و ایمان یکی از مولفههای اسلامی است و تمدن امروز بشر، تمدن علم بدون ایمان است و این مساله موجب میشود که علم در اختیار افراد سلطه گر، خودخواه و ظالم قرار گیرد و بشریت را از بین ببرد و همچنین ایمان منهای علم نمی تواند برای بشریت ارمغان خوبی داشته باشد ولی اسلام عزیز این دو را با هم جمع میکند.
این استاد سطوح عالی حوزه علمیه قم، مولفه دوم را تلفیق عقلانیت و معنویت دانست و افزود: عقلانیت بدون معنویت جهالت است و معنویت بدون عقلانیت، معنویت نیست.
وی اظهار داشت: عدالت و آزادی سومین مولفه مکتب اسلام است و بر خلاف بلوک شرق و کمونیسم، عدالت و آزادی را با هم جمع کرده است.
آیت الله کعبی بندگی خدا و مسؤولیت در برابر انسانها را چهارمین مولفه مکتب اسلام خواند و افزود: بندگان حقیقی خدا کسانی هستند که در راه خدمت به خلق و نجات بشریت احساس مسؤولیت میکنند. بندگی خدا فقط ذکر و دعا نیست، اگر چه ذکر و دعا پایه بندگی خداست، ما معتقدیم که بر پایه این مسائل میتوانیم امت اسلامی را بازسازی کنیم.
مسیر پیشرفت اسلام از کشورهای غربی عبور نمیکند
وی به بررسی علل و سرمنشا مشکلات جهان اسلام اشاره کرد و گفت: غرب زدگی و انفعال در برابر تمدن غربی اولین علت مشکلات جهان اسلام است. مسلمانان لیبرال و غرب زده فکر می کنند که راه توسعه و پیشرفت جهان از غرب میگذرد.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم عامل دوم را تهجر خواند و اظهار داشت: انزواگرایی و زندگی در به دور از واقعیتهای جامعه از دیگر عوامل مشکلات جهان است که موجب تفکر جدایی دین از سیاست و دین از احساس مسؤولیت اجتماعی شده است.
وی عامل چهارم را عافیت و راحت طلبی برشمرد و گفت: عافیت طلبان فقط به فکر خود هستند، کاری به سایر انسانها ندارد، دارای زندگی تجملی هستند و فقر انسانها و مستضعفین را درک نمیکنند. امام خمینی (ره) به اینها میگوید «مرفهین بی درد.»
آیت الله کعبی ادامه داد: مصرف گرایی از دیگر عوامل مشکلات جهان اسلام است. مصرف گرایی یعنی ما به جای ابتکار، خلاقیت، اشتغال، تولید و اختراع، فقط محصولات دیگران را استفاده کنیم.
وی کم کاری، بی حوصلگی و تنبلی را موجب عدم پیشرفت در دنیا و آخرت دانست و تاکید کرد: نفوذ دشمنان یکی دیگر از مشکلات است. دشمنان درپی تزریق برنامه و رسیدن به اهدافشان در میان مسلمانان هستند.
عضو خبرگان رهبری به مواردی از نفوذ اشاره کرد و افزود: نفوذ فرهنگی مثلا نفوذ در آموزش و پرورش، نفوذ اقتصادی در تجارت، نفوذ سیاسی یعنی نفوذ در احزاب و حکومتها به طوری که وابسته به دشمنان شوند و به جای پیشرفت نوکری آنها را کنند، نفوذ اجتماعی، سبک و عادات زندگی مسلمانان را تغییر میدهد به گونهای که لباس، عادت، مد، عفت و ... مسلمانان مثل کشورهای غربی میشود.
رهبری رکن پیشرفت و تحقق عدالت است
وی علت دیگر عقب ماندگی جهان اسلام را خلاء رهبری توصیف کرد و گفت: رهبری رکن پیشرفت و تحقق عدالت است، اگر امت اسلامی حول یک رهبر گردهم نیایند، پیشرفت نخواهند کرد.
این استاد سطوح عالی حوزه علمیه اظهار داشت: امت اسلامی در طول تاریخ رهبران سرشناسی داشته است و مصلحان اسلامی تلاش کردند که راه پیشرفت را به امت اسلامی نشان دهند مثلا در پاکستان اقبال لاهوری و محمد علی نجاه از رهبران بزرگ بودند و در دوران ما از امام خمینی (ره) می توان نام برد، امام خمینی انقلاب اسلامی را برای نجات امت اسلامی از استعمار و استبداد و حرکت به سمت پیشرفت کلید زد و بعد از امام خمینی (ره) این پرچم به دست حضرت آیت الله خامنهای است. لذا امام خمینی (ره) و حضرت آیت الله خامنهای به همه مسلمانان تعلق دارند و مختص فقط به ایران نیستند.
وی با بیان اینکه امام خمینی (ره) و حضرت آیت الله خامنهای درپی پیشرفت امت اسلامی هستند، عنوان کرد: انقلاب اسلامی طرح پیشرفت اسلامی بر پایه اسلام ناب محمد (ص)، وحدت مسلمانان و استفاده از ظرفیتهای جهان اسلام را دارد براین اساس من دعوت می کنم همه متفکران جهان اسلام خارج از تعصبهای تند قومیتی، محلی، مذهبی، سیاسی و اجتماعی بار دیگر با حقایق انقلاب اسلامی و رهبران این انقلاب آشنا شوند و ببینند که چه می خواهند؟
آیت الله کعبی در واکنش به یورش آلسعود به منطقه عوامیه عربستان بیان داشت: ما از مسلمانان جهان می خواهیم که در برابر جنایتهای کشورهای نظیرعربستان در عوامیه سکوت نکنند و با برگزاری تظاهراتهای این گونه اقدامات را محکوم کنند.
آمریکا به زودی نابود میشود
صاحبزاده پیر غلام رسول اویسی، رییس نهضت اویسه پاکستان در این دیدار اسلام را یک دین اجتماعی خواند و گفت: این دین همه شُعب زندگی بشر را اداره می کند. اسلام این توانایی را دارد که همان طور که در زمان پیامبر اکرم (ص) بشر را هدایت کرد اکنون هم بشریت را هدایت و راهنمایی کند.
وی افزود: ما می توانیم یک زندگی نمونه اسلامی به جهانیان نشان دهیم.
رییس نهضت اویسه پاکستان بر ضرورت کنار گذاشتن اختلافات مذهبی تاکید کرد و خاطرنشان ساخت: اگر ما تعلیمات قرآن و سیره پیامبر اکرم (ص) و جانشینانش را در نظر بگریم اختلافات مختلف در زمینههای نظیر مذهبی، ملیت و کشوری از بین خواهد رفت.
وی ادامه داد: جهان را تا الان شوروی و یا آمریکا اداره می کردند و شوری منقرض شد و امریکا نیز به زودی نابود میشود.
روسل اویسی خواستار تبیین اسلام انقلابی به جهانیان شد و تصریح کرد: علمای دین باید اسلام انقلابی را در سطح جهانی و با برنامه ریزی صحیح عرضه کنند و این برنامه ریزی احتیاج به نشست سران کشورهای اسلامی دارد./994/ب921/ف