بیانیه مسلمانان نیوزیلند در محکومیت کشتار میانمار

به گزارش خبرگزاری رسا، انجمن بینالمللی مسلمانان نیوزیلند موسوم به «ایمان» با انتشار بیانیهای، کشتار وحشیانه مسلمانان در میانمار و سکوت جوامع بینالمللی و برخی کشورهای مسلمان در این باره را به شدت محکوم کرد و خاطرنشان ساخت: ما اعضای سازمان ایمان (IMAN) از کلیه کشورهای جهان از جمله نیوزیلند میخواهیم فریاد خود را در برابر جنایات بیرحمانه دولت میانمار علیه مسلمانان بی گناه بلند کنند و از دولت نیوزیلند میخواهیم با صدور مجوز برای ورود پناهجویان روهینگیا، به حل مشکلات این مسلمانان کمک کند.
«طاهر نواز»، رییس سازمان ایمان نیز با انتقاد از رسانهها گفت: دیدن اینکه رسانهها در انجام وظایف اخلاقی خود در انعکاس بحران میانمار کوتاهی میکنند، بسیار دردناک است.
موج جدید خشونتها در میانمار از یک هفته پیش آغاز شد و تاکنون صدها مسلمان روهینگیا کشته و دهها هزار نفر نیز آواره شدهاند.
خشونتهای بوداییهای تندرو علیه اقلیت مسلمان روهینگیا از دههها پیش ادامه دارد، در روزهای اخیر با حملات نیروهای نظامی میانمار علیه این اقلیت همراه شده است.
کمیسیون پناهندگان سازمان ملل روز شنبه اعلام کرد فقط در 24 ساعت هزاران مسلمان برای فرار از خشونت با قایق و پای پیاده از مرز میانمار عبور کرده و وارد بنگلادش شدند.
خشم مسلمانان به جنایات علیه اقلیت روهینگیا
ملاله یوسفزی، فعال پاکستانی مدافع آموزش زنان و جوانترین برنده جایزه صلح نوبل در بیانیهای در توئیتر اعلام کرد که قلبش از رنجهای مسلمانان روهینگیا شکسته است.
وی از آنگ سان سو چی، رهبر میانمار و برنده جایزه صلح نوبل خواست که خشونتها علیه اقلیت روهینگیا را محکوم کند.
آنگ سان سو چی که تاکنون هیچ اقدام موثری برای پایان دادن به بحران اقلیت مسلمان روهینگیا انجام نداده از سوی مسلمانان مورد انتقاد قرار گرفته است.
وزارت خارجه پاکستان نیز با اعلام نگرانی عمیق در مورد افزایش شمار کشته شدگان و آوارگان مسلمان روهینگیا از دولت میانمار خواست با تحقیق در این رابطه، از ادامه آن جلوگیری کند.
«جوکو ویدودو»، رییسجمهور اندونزی نیز با اعزام وزیر خارجه این کشور به میانمار برای مذاکره با سو چی، خواستار پایان دادن به این خشونتها شد.
همچنین تظاهرات مسلمانان اندونزی، بزرگترین جمعیت مسلمان جهان، همچنان ادامه دارد و مردم در روزهای اخیر با تجمع در مقابل سفارت میانمار در جاکارتا، توقف این خشونتها را خواستار شدهاند.
راهپیماییهای بیشتری در این هفته برگزار خواهد شد. از جمله قرار است تجمعی در مقابل معبد «بوروبودور» بوداییان در جاوه مرکزی برگزار شود تا مردم اعتراض خود را به گوش بوداییان و مقامات بودایی کشور میانمار برسانند.
پایتخت جمهوری چچن در روسیه نیز دیروز محل تجمع هزاران نفر از مسلمانان معترض به این جنایتها بود.
رمضان قدیرف، رییس جمهوری چچن، در این تجمع گفت: این خونریزی را متوقف کنید. ما خواستار انجام تحقیقات و مجازات عاملان این جنایات هستیم.
در تظاهرات بزرگ چچن، صدها هزار نفر از سراسر منطقه قفقاز حضور داشتند.
این اعتراضات جهانی در نتیجه دور جدید خشونتها علیه مسلمانان روهینگیا توسط نیروهای نظامی و افراطگرایان بودایی میانمار و کشته شدن بیش از 400 نفر و فرار بیش از 90 هزار نفر به بنگلادش انجام میشود.
واکنش شورای حکمای مسلمان به کشتار مسلمانان روهینگیا
شورای حکمای مسلمان به ریاست شیخ الازهر، روز گذشته، با صدور بیانیهای ضمن محکومیت کشتار مسلمانان روهینگیا، از همکاری با الازهر برای پایان دادن به تراژدی مصیبتبار شهروندان مسلمان روهینگیایی خبر داد.
در این بیانیه آمده: برقراری ارتباط با نمایندگان طوایف و فرقههای مختلف میانمار و برگزاری نشست صلح در قاهره با حضور آنها و همچنین، تعامل با طرفهای بینالمللی و منطقهای تأثیرگذار در این مسأله و میانجیگری بیطرفانه و به دور از تعصبات و احکام از پیش تعیین شده، از جمله راهکارهایی است این که شورا با همکاری الازهر دنبال خواهد کرد.
شورای حکمای مسلمان با تأکید بر ضرورت توقف سریع خشونت و خونریزی به منظور دستیابی به صلح مطلوب، گفت: مقامات میانمار با اصرار بر اجرای سیاست خشونت ضد شهروندان مسلمان، تمامی تلاشها برای حل و فصل این بحران را از بین بردهاند و این مسئولیت جامعه بینالمللی است که برای مقابله با این سیاست مقامات میانمار که نقض حقوق بشر و تمامی قوانین و آییننامههای بینالمللی است، اقدام کند.
شورای حکمای مسلمان در ادامه این بیانیه از سازمان ملل متحد، شورای امنیت و نهادهای بینالمللی و منطقهای تأثیرگذار در این زمینه خواست تا با اتخاذ تصممیات فوری نسبت به توقف فجایع انسانی در میانمار که در انظار مردم جهان صورت میگیرد، اقدام کنند.
این شورا با تأکید بر اینکه تراژدی روهینگیا لکه ننگی بر پیشانی انسانیت و اعلام مرگ وجدان است، از سازمانهای اسلامی و در رأس آنها سازمان همکاری اسلامی و همه کشورهای عضو این سازمان خواست که هماهنگیهای لازم برای صدور قطعنامه بینالمللی با هدف پایان دادن به این فجایع انجام دهند.
در این بیانیه همچنین از تمامی سازمانهای امدادی بشردوستانه خواسته شده تا به وظایف خود عمل کرده و دست همکاری و مساعدت خود را به سوی مسلمانان روهینگیا در کشورهای همسایه دراز کرده و برای دسترسی به محاصرهشدگان و افراد سرگردان در ایالت راخین نیز تلاش کنند.
عبدالله فدعق، عضو شورای حکمای مسلمان نیز تأکید کرد که این شورا خواستار توقف هرگونه خشونت و خونریزی به منظور دستیابی به صلح مطلوب در کشور میانمار است.
سرکوب سیستماتیک اقلیت مسلمان میانمار در حال افزایش است
شبکه حقوق بشر برمه که یک گروه حقوق بشری مستقل است، اعلام کرد: سرکوب و کشتار اقلیت مسلمان از سوی دولت، عناصری از میان راهبان بودایی و گروههای ملیگرای افراطی حمایت میشود.
این گروه در گزارشی نوشت: تغییر مشی میانمار به دموکراسی سبب شده که تعصبات رایج در این کشور بر نحوه عملکرد دولت جدید میانمار تأثیر بگذارد و گفتمان خطرناک بیگانه فرض کردن مسلمانان در میان اکثریت بودایی این کشور را تشدید کند.
در این گزارش بیش از ۳۵۰ مصاحبه در بیش از ۴۶ شهر و روستا در مدت ۸ ماه از ماه مارس ۲۰۱۶ جمعآوری شده است.
دولت میانمار هیچ واکنشی به این گزارش نداده و مقامات این کشور وجود تبعیض و سرکوب را انکار و ادعا میکنند که نیروهای امنیتی در راخین به صورت قانونی در حال جنگیدن با «تروریستها» هستند.
این گزارش همچنین نشان میدهد که علاوه بر مسلمانان روهینگیا، دیگر اقوام مسلمان در میانمار نیز در پی موج خشونتها در سال ۲۰۱۲ و ۲۰۱۳، هدف قرار گرفتهاند.
بسیاری از مسلمانان دیگر قومیتها نیز از داشتن کارت شناسایی ملی محروم هستند و اجازه دسترسی به اماکن عبادی اسلامی نیز در بعضی مناطق ممنوع شده است.
حداقل ۲۱ روستا در سراسر میانمار به عنوان «مناطق ممنوع» برای مسلمانان شناخته میشوند که مسلمانان حق ورود به آنها را ندارند.
سرکوب و خشونتهای شدید در هفته گذشته در ایالت راخین میانمار سبب کشته شدن بیش از ۴۰۰ مسلمان روهینگیا و فرار بیش از ۹۰ هزار نفر به سمت بنگلادش شده است.
آموزش قرآن به کودکان روهینگیایی در اردوگاهها
شهر اوکیا در بنگلادش عمدتاً محل سکونت مسلمانان روهینگیایی شده که به خاطر خشونتها و سرکوبهای دولت، نظامیان و بوداییان افراطی میانمار مجبور به فرار از کشور خود شدهاند.
اردوگاه پناهندگان کوتوپالونگ یکی از دو اردوگاه رسمی این منطقه است که توسط دولت بنگلادش اداره میشود. اردوگاه دیگر «نایاپارا» نام دارد. مجموعاً حدود 30 هزار پناهجوی روهینگیایی در این دو اردوگاه پناه گرفتهاند.
آنها جزو اولین گروههایی هستند که از موج اولیه خشونتهای ارتش میانمار در سال 1992 فرار کردهاند.
بنگلادش که یک کشور پرجمعیت است، از سال 1992 به بعد ثبتنام پناهجویان روهینگیا را متوقف کرد و امیدوار بود که اتخاذ مواضع سخت، آنها را از آمدن به بنگلادش باز دارد.
از سال 2012 تاکنون در نتیجه ادامه خشونتها، صدها هزار روهینگیای دیگر به بنگلادش متواری شده و این روند همچنان ادامه دارد، عدهای از آنها در اردوگاههای غیررسمی سکونت دارند، عدهای به جنگلهای بنگلادش رفته و شماری نیز توسط نیروهای بنگلادشی دستگیر و بازگردانده شدهاند.
در این میان مسلمانان روهینگیایی که در اردوگاههای دولتی بنگلادش ساکن هستند به دلیل وضعیت نسبی بهتر، سعی دارند آداب و رسوم و اعمال دینی خود را به مانند قبل ادامه دهند.
به نقل از ایکنا، کلاسهای آموزش عربی و قرآن کریم به کودکان در فضای باز و گاهی در اتاقهای کوچک برگزار میشود.
آنها همچنین با کمترین امکانات و با خشت و گل در این اردوگاهها برای خود مسجد ساخته و اعمال عبادی خود را در آنها انجام میدهند.
تعداد پناهندگان روهینگیایی ثبت رسمی شده در بنگلادش 30 هزار نفر است اما مقامات بنگلادشی تخمین میزنند که بیش از 500 هزار روهینگیا در این کشور حضور دارند که در شرایط وخیمی زندگی میکنند./994/ب903/ف