۱۸ شهريور ۱۳۹۶ - ۲۰:۵۵
کد خبر: ۵۲۳۷۸۳
مفتی مصر:

سیره علمای مذاهب اسلامی مبتنی بر احترام متقابل است

مفتی مصر با تشریح نحوه شکلگیری مذاهب اربعه اهل سنت تاکید کرد که سیره علمای مذاهب اسلامی همواره بر احترام متقابل استوار بوده است.
شوقی علام مفتی مصر

به گزارش خبرگزاری رسا، شوقی علام مفتی مصر با بیان سیره علمای مذاهب فقهی اسلامی تاکید کرد که علمای مذاهب اسلامی همواره با احترام و تجلیل با یکدیگر تعامل داشتند.

علام با اشاره به ارتباط صمیمانه‌ میان ابوحنیفه و مالک، شافعی و مالک یا احمدبن حنبل و شافعی افزود: علمای مذاهب فقهی با تجلیل و احترام مثال زدنی با یکدیگر رفتار می‌کردند و سیره آنها نیز در این مساله کاملا مشهود است.

وی خاطر نشان کرد: ابوحنفیه بسیاری از علوم را از ابراهیم نخعی و نزدیکانش فرا گرفت. ابوحنیفه پس از مباحثه فراوان فقهی، حدیثی، علوم قرآنی و علوم عربی با شاگردان برجسته ابراهیم نخعی، علوم آنها را تدوین و تالیف کرد.

مفتی مصر ادامه داد: علمای حنفی مانند محمد بن حسن شیبانی در تقویت روابط بین‌المللی تاثیر بسزایی داشت و این امر در تالیفاتش مانند «السیر الکبیر» و «السیر الصغیر» مشهود است. سپس امام مالک در بستری که فقه حدیث بسیار رواج داشت رشد و نمو کرد و از سعید بن مسیب و فقهای سبعه علم حدیث را فرا گرفت.

علام تصریح کرد: امام شافعی که به کثرت سفرهای علمی و دیدار با مدارس مختلف فقهی معروف است، از ۱۰ سالگی با علوم فقهی مانوس بود، فقه العراقیین را آموخت. سپس فقه شافعی و مالکی را کامل فرا گرفت تا بتواند منهج علمی خود را پایه گذاری کند.

مفتی مصر اظهار داشت: امام شافعی پس از آموختن فقه گذشتگان و جمع آوری بسیاری از احادیث صحابه و تابعین توانست مذهب مخصوص خود در فقه را تاسیس کند. بسیاری از علما گرد او جمع شدند و پس از آن فقه شافعی در میان اهل سنت رواج یافت.

وی تاکید کرد: امام احمد بن حنبل پس از مدتی در بغداد متولد شد، شاگرد شافعی بود و با فراگیری فقه از شافعی مذهب فقهی خود را پایه گذاری کرد که بسیاری از اهل سنت امروز پیروان او هستند. ارتباط میان علمای مذاهب مختلف فقهی اینگونه نشات گرفته از احترام و تجلیل است./981/ب۹۰۲/د

ارسال نظرات