۰۳ مهر ۱۳۹۶ - ۱۶:۳۰
کد خبر: ۵۲۷۹۸۹

اعضای شورای همکاری خلیج‌فارس به دنبال تغییر موازنه قدرت

به اعتقاد کارشناس مسائل غرب آسیا، کشورهای شورای همکاری خلیج‌فارس از یکدیگر در هراس هستند و با خریدهای تسلیحاتی سعی می‌کنند موازنه قدرت را طوری تغییر دهند که از تهدید طرف مقابل جلوگیری کنند.
اعضای شورای همکاری خلیج فارس

به گزارش خبرگزاری رسا، «قاسم غفوری»، تحلیلگر مسائل غرب آسیا، در خصوص تشدید تنش­‌ها بین کشورهای شورای همکاری خلیج‌فارس و از بین رفتن ماهیت این شورا، با اشاره به اینکه اعضای شورای همکاری خلیج‌فارس به دنبال تغییر موازنه قدرت در بین یکدیگر هستند، گفت: واقعیت این است که بین اعضای شورای همکاری خلیج‌فارس شکاف عمیقی وجود دارد. آمریکایی‌ها چهار دهه پیش این شورا را برای مقابله با جمهوری اسلامی ایران و تفکر ضد استعماری تشکیل دادند.

وی با توجه به شکاف عمیق بین اعضای شورای همکاری خلیج‌فارس تصریح کرد: برخلاف ادعای آمریکایی‌ها که این کشورها می‌توانند وحدت داشته باشند، نوع سخنان امیر کویت و مکالمه بین امیر قطر و عربستان نشانگر شکاف عمیق بین اعضای این شورا است. تلاش آمریکایی‌ها برای میانجی‎گری نیز قابل‌ مشاهده است.

تحلیلگر مسائل غرب آسیا با تأکید بر تلاش­‌های واشنگتن برای همگرایی شورای همکاری خلیج‌فارس علیه ایران اشاره داشت: ترامپ در گفت‌وگوهای خود با مقامات عربی این نکته را مطرح کرده است که آن‌ها باید علیه ایران وحدت رویه داشته باشند. وی با تکرار مسأله ایران هراسی تلاش کرده است این اختلافات را به همگرایی نزدیک کند.

وی با اشاره به مواضع اخیر امیر کویت تأکید کرد: نوع رفتار کویت و عربستان نشان می‌دهد اختلافات در کشورهای عضو شورای همکاری خلیج‌فارس بسیار بالا است و آمریکایی‌ها نیز در ایجاد وحدت رویه بین این کشورها ناتوان هستند.

غفوری با توجه به تداوم تنش بین کشورهای شورای همکاری خلیج‌فارس مطرح کرد: احتمالاً گزینه نظامی و تشدید تنش‌ بین این کشورها با توجه به مسائل مذکور و شرایط بحرانی داخلی عربستان مطرح نباشد؛ اما به رغم تمام ادعاهای مطرح‌شده مبنی بر اینکه اعضای شورای همکاری خلیج‌فارس می‌توانند در کنار هم قرار بگیرند، این کشورها توان این همگرایی را ندارند و در آینده شاهد تکرار این تنش‌ها خواهیم بود.

وی با تأکید بر تغییر ماهیت شورای همکاری خلیج‌ فارس اشاره داشت: این شورا با رویه کنونی ماهیت خود را از دست داده است. عملکرد کشورهای عربی مانند بحرین، قطر، امارات، کویت و عربستان که هر کدام به دنبال تقویت توان نظامی خود هستند، نشان می‌دهد هر یک از این کشورها به دنبال این هستند که خود را قدرت برتر مطرح کنند. آن ماهیت گذشته که عربستان بر آن‌ها حاکم بود و از ریاض پیروی می‌کردند، کمرنگ شده است.

تحلیلگر مسائل غرب آسیا با اشاره به نیت واقعی خریدهای تسلیحاتی کشورهای عربی تأکید کرد: آمریکایی‌ها در ظاهر ادعا می‌کنند که خریدهای تسلیحاتی کشورهای عربی برای مقابله با ایران است؛ اما این کشورها از یکدیگر در هراس هستند و با خریدهای تسلیحاتی سعی می‌کنند موازنه قدرت را طوری تغییر دهند که از تهدید طرف مقابل جلوگیری کنند./۸۴۷/ب۱۰۲/ف

منبع: تسنیم

ارسال نظرات