۱۴ مهر ۱۳۹۶ - ۱۱:۱۶
کد خبر: ۵۳۰۰۰۴

پیام رییس پارلمان لبنان به بشار اسد در سالروز شکست صهیونیست‎ها

رییس پارلمان لبنان در سالروز شکست رژیم صهیونیستی از سوی ارتش سوریه و مصر به بشار اسد پیامی ارسال کرد.
بشار اسد و نبیه بری رییس پارلمان لبنان

به گزارش خبرگزاری رسا، نبیه بری رییس پارلمان لبنان در پیامی به بشار اسد رییس جمهور سوریه، سالروز جنگ تشرین(پیروزی ارتش سوریه و مصر بر رژیم صهیونیستی در سال 1973 میلادی) را تبریک گفت.

در این پیام آمده است: به شما و ارتش و دولت و ملت سوریه سالروز جنگ باشکوه تشرین را تبریک می گوییم و از خداوند متعال ثبات و تحکیم وحدت ارضی و ملی و ادامه آزادی جولان عربی سوری و برچیده شدن اشغالگری صهیونیستی از سرزمینتان و سرنگونی پروژه های اسکان دائمی برای یهودی سازی را خواستاریم.

وی افزود: جنگ تشرین نشان دهنده اراده شما برای آزادی سرزمین عربی اشغال شده و تحقق آرزوی ملت فلسطین و برپایی صلح عادلانه و گسترده بود.

نبیه بری تصریح کرد: امیدواریم سوریه به پیروزی کامل بر تروریسم که چهره دیگر رژیم صهیونیستی است، دست یابد و به جایگاه خود برای محافظت از عروبیت مسامح و همزیستی در شرق بازگردد.

رییس پارلمان لبنان همچنین به عبدالفتاح السیسی رییس جمهور مصر به دلیل این مناسبت پیامی فرستاد و تبریک و تهنیت گفت.

گفتنی است ششم اکتبر برابر با 14مهر هر سال مصادف با پيروزي ارتش سوريه در جنگ تشرين در سال 1973 بر دشمن صهيونيستي است که در جريان آن تلفات و خسارات سنگيني به دشمن وارد شد.

اين روز که در سوريه تعطيل و توام با جشن و پايکوبي بوده، يادآور اراده دولت، ملت و ارتش سوريه براي بازپس گيري ارتفاعات اشغالي جولان محسوب مي شود. 

در چنين روزي ارتشهاي مصر و سوريه براي آزادسازي مناطق اشغال شده از سوی رژيم صهيونيستي در چهارم ژوئن 1967 شامل ارتفاع جولان سوريه، شبه جزيره سينا و سرزمينهاي فلسطين با ارتش صهيونيستي به نبرد پرداختند. 

اين جنگ با حمله غافلگير کننده دو ارتش مصر و سوريه به نيروهاي صهيونيست در ارتفاعات جولان و سينا آغاز شد.

در 24 اکتبر 1973 آتش بس اعلام و توافقنامه توقف درگيري در 31 مه 1974 ميان دو طرف امضا شد که به تشکيل نيروي ويژه ناظر بر اجراي توافنامه انجاميد. 

از مهمترين نتايج اين جنگ آزادشدن 600 کيلومتر مربع از 1860 کيلومتر مربع مساحت جولان بود که در نتيجه آن افسانه فرماندهان ارتش صهيونيستي درباره شکست ناپذيربودن اين ارتش در هم شکست. 

در آن زمان شوراي امنيت سازمان ملل متحد با صدور چند قطعنامه بر عقب نشيني ارتش صهيونيستي از سرزمينهاي اشغالي عربي 1967 تاکيد کرد اما رژیم صهیونیستی اجراي آن را نپذيرفت./980/ب۹۰۲

ارسال نظرات