گزارشی از نقض گسترده حقوق بشر در عربستان
به گزارش خبرگزاری رسا، منابع عربستانی مخالف آل سعود در گزارشی از وضعیت تکاندهنده نقض حقوق بشر در عربستان در سایه حکومت مستبدانه و سرکوبگرانه این رژیم پرده برداشتهاند. در این گزارش آمده است: قطیف و احساء منطقهای جغرافیایی در شبه جزیره عرب است که اهالی آن زیر ظلم و ستم و تحقیر و اهانت مسؤولان سعودی قرار دارند. مسؤولان سعودی شدیدترین نوع تبعیض، ظلم و ستم طایفهای و اقدامات غیرانسانی را علیه اهالی این منطقه مرتکب میشوند؛ اقداماتی که با تمام ارزشهای دینی، موازین قانونی و قوانین بین المللی در تضاد است.
یک فصلِ داستانِ شکنجهِ اهالی قطیف، نوجوانی را به تصویر میکشد که برای زیارت مرقد مطهر حضرت محمد (ص) از خانه خارج میشود اما نیروهای واحد ضربت سعودی وی را بازداشت و با زور سلاح مرعوب میکنند و نزدیک به 10 ماه از خانواده اش دور میکنند. وی در آن زمان هنوز 10 سال عمر داشت که هدف انواع تهدید و ارعاب قرار گرفت. این نوجوان بازداشتی "محمد عصام الفرج" است..
محمد عصام الفرج 68 روز در سلول انفرادی قرار داده شد و عناصر واحد آگاهیِ بدنام سعودی او را تحت انواع شکنجه و بدرفتاری قرار دادند و خانوادهاش در طول 68 روز نگهداری محمد در سلول انفرادی - یعنی نزدیک به دو ماه و هشت روز از زمان بازداشت- از سرنوشت وی آگاهی نداشتند و از تماس با وی محروم بودند.
روز شنبه 29 ماه مه سال 2017 میلادی، محمد به همراه دوستانش از خانهاش در شهر العوامیه خارج و برای زیارت مرقد مطهر پیامبر اکرم (ص) سوار بر یک دستگاه اتوبوس، رهسپار شهر مدینه منوره شد. اتوبوس در جاده طولانی شهر العوامیه به شهر مدینه منوره در پستهای بازرسی چندین بار مورد بازرسی و تفتیش قرار گرفت، اما ماموران جلوی او را نگرفته یا او را بازداشت نکردند.
به گفته منبع یاد شده، سفر محمد و دوستانش در دومین روز عید سعید فطر بود و وی بعد از پایان زیارتش و به طور مشخص در سومین روز ورودش به شهر مدینه منوره، وقتی شب هنگام با دوستانش سوار بر یک دستگاه تاکسی شد؛ ناگهان با حضور گسترده نیروهای امنیتی روبرو شد. آنها تاکسی را متوقف کردند و سلاحهای خود را روی سر وی و دوستانش گذاشتند و با ارعاب، همگی را بازداشت کردند.
این منبع خاص که از بیم تحت تعقیب قرار گرفتن ترجیح داد که هویتش را فاش نکند، گفت: بازداشت هشت جوان و نوجوان یاد شده زیر تهدید سلاح و به طور خودسرانه صورت گرفت؛ بدون اینکه از هویت آنها سوالی شود یا اینکه اگر کسی از آنها تحت تعقیب قرار دارد؛ او را شناسایی و بقیه را آزاد کنند. هرچند که باید این را هم در نظر داشت که همگی آنها قبلا از تعداد زیادی از پستهای ایست و بازرسی بدون هیچ مشکلی رد شده بودند.
این منبع افزود: این جوانان و نوجوانان به طور مستقیم به واحد آگاهی شهر مدینه منوره برده شدند و محمد روز دوم بازداشت توانست با خانوادهاش تماس گرفته و بگوید که در واحد آگاهی شهر مدینه منوره است. او گریه میکرد و ترس خاصی در صدایش بود و میگفت که نمیداند چرا بازداشت شده است.
قرصهای مواد مخدر و سلول انفرادی
قرصهای مخدر و سلول انفرادی سرنوشت پنج روز نگهداری محمد در بازداشتگاه واحد آگاهی شهر مدینه منوره بود. وی سپس به واحد آگاهی الدمام منتقل و به سلول انفرادی برده شد و شدیدترین انواع شکنجههای پلید علیه وی آغاز شد. بازداشتگاههایِ بدنام واحد آگاهی سعودی تفاوتی بین کودک و نوجوان یا مرد و زن قائل نیست.
این منبع، صحنه شکنجه محمد را به تصویر میکشد و میگوید که وی چگونه زیر ضرب و شتم و مشت و لگد با پوتین و سیلی قرار میگیرد و سراسر بدنش کبود و سیاه میشود.
این نوجوان که نمیداند به چه دلیل در سلول انفرادی قرار داده شد و از آزادی محروم شده است؛ پشت سرم هم از ماموران واحد آگاهی سیلیهای سنگین میخورد؛ بودن اینکه آنها هیچ توجهی به نوجوانی محمد کنند یا هرگونه اخلاق و احساس انسانی از خود نشان دهند.
این منبع افزود: محمد ساعتها و روزهای طولانی در سلول کوچک خود از نشستن محروم بود؛ سلولی که در زمستان بسیار سرد و در تابستان بسیار گرم بود. هدف این بود که وی با یکی از بدترین شکنجههای درد آور - به خاطر سرپا ایستادن شبانه روزی- روبرو شود.
این منبع تاکید کرد: این مجازات (نگهداری زندانی به صورت سرپا برای مدت طولانی)که میتواند مردی بزرگسال را از پای درآورد و آدم تاب تحمل آن را ندارد؛ در حق محمد اعمال شد و وی را با وضعیت روحی دشواری روبرو کرد. این مجازات سبب شد که محمد با وجود عمر اندک خود از یک سری بیماریها از جمله فشار خون و سردرد مزمنِ ناشی از نرسیدن خون کافی به سرش رنج ببرد. در نتیجه، محمد دچار بحرانها و آسیبهای روحی و جسمی شدیدی شده و پیش پزشک واحد آگاهی برده میشود، اما او نیز برای محمد گزارش پزشکی صادر نمیکند و با وجود وضعیت بد جسمی، تنها چند قرص مخدر به وی داده میشود تا به کمک آنها فقط بخوابد. از این قرصها در مراکز روانپزشکی و ترک اعتیاد به عنوان جایگزین مواد مخدر استفاده میشود که دادن این قرصها به محمد، به نوبه خود نقض حقوق زندانیان و شکنجه دوچندان آنها به شمار میرود.
این منبع تصریح کرد: محمد (بعد از خارج شدن از سلول انفرادی) و در پی موفقیت خانوادهاش برای تماس با وی و با توجه به هشدار آنها، خوردن این قرصها را متوقف میکند. به موازات شکنجهای که محمد در بازداشتگاه میشود؛ مسؤولان زندان با نقض قوانین بین المللی، وی را از ادامه تحصیل محروم میکنند.
این منبع افزود: بعد از اینکه به خانواده محمد اطلاع داده میشود که وی کجا نگهداری میشود و با آغاز سال تحصیلی، خانوادهاش یافتن راهی برای ادامه تحصیل محمد را آغاز میکنند و مدارک و گواهی تحصیلی او را آورده و به واحد آگاهی میدهند، اما آنها با وقت کشی و گم کردن چندین باره آن سبب میشوند که محمد فرصت را از دست بدهد، اما با فرا رسیدن امتحان ثلث اول، مدارکش پذیرفته میشود و کتابهای درسی سه روز قبل از امتحانات به وی داده میشود، اما شکنجه بدرفتاری و محرومیت کار خودش را میکند و بر وضعیت تحصیلی محمد تاثیر میگذارد.
اما با این حال و با وجود وقتکشیهای واحد آگاهی و وضعیت بسیار دشوار محمد، وی دوره راهنمایی را در دوره بازداشت به پایان میرساند. حال محمد در آستانه دهمین ماه بازداشت خود قرار دارد، اما همچنان نمیداند که به چه دلیلی بازداشت شده است. زمانی نیز برای محاکمه یا جلسهای برای تعیین سرنوشتش مشخص نشده است. علاوه بر زندان و شکنجه و مجازات، ماموران واحد آگاهی الدمام با کینه توزی و انتقام جوییِ بی دلیل از محمد و خانواده اش، وی را از حق داشتن وکیل محروم کردهاند که نقض آشکار همه موازین حقوقی به شمار میرود که در قوانین بین المللی بر رعایت آن تاکید شده است./۸۴۷/ب۱۰۲/ف
منبع: تسنیم