مقاومت؛ رمز پیروزی فلسطین در برابر تجاوزگریهای مثلث عبری-عربی-غربی
به گزارش خبرگزاری رسا، الاخبار لبنان نوشت حملات خمپارهای و موشکی فلسطینی های ساکن نوار غزه به شهرک های صهیونیستنشین که در واکنش به حملات رژیم صهیونیستی صورت گرفت، حاوی این پیام به رژیم صهیونیستی، ریاض و آمریکاست که ملت فلسطین همچنان به گزینه مقاومت با رژیم اشغالگر صهیونیست پایبند است و به رغم فشارهای شدید، بعید است، تسلیم شود.
این روزنامه در پایگاه اینترنتی خود نوشت: شهرکهای صهیونیستنشین در اطراف نوار غزه در واکنش به ادامه حملات اسرائیلی ها، با هدف تلاش برای اِعمال معادله جدیدی برای نوار غزه، هدف بزرگترین حملات خمپاره ای (فلسطینی ها) از زمان پایان تجاوز صهیونیست ها موسوم به «صخره سخت» در سال 2014 قرار گرفت. در مقابل، اسرائیل حملات متقابل خود علیه نوار غزه را افزایش داد و در پی آن با حملات موشکی فلسطینی ها (بیش از صد موشک) مواجه شد تا پیام روشن و آشکاری به تصمیم گیرندگان سیاسی و امنیتی تل آویو بدهد؛ با این مضمون که شرایط دشوار منطقه به این معنا نیست که اسرائیل می تواند هر طور که می خواهد به نوار غزه حمله کند و پاسخی در واکنش به این حملات دریافت نکند.
در عین حال، تعرضات اسرائیلی ها محدودیت های آنها در گزینه ها و نگرانی از بهای دردناکی که برای این حملات پرداخت خواهد کرد و همچنین اولویت های خود در جبهه های دیگر را آشکار کرد. از نخستین دقایق؛ آشکار بود حملات خمپاره ای و سپس موشکی فلسطینی ها به شهرک های نزدیک به غزه بویژه پایگاه های نظامی با هدف سوق دادن اوضاع به یک درگیری گسترده بین اسرائیل و نیروهای مقاومت نبوده است بلکه این حملات پس از آن صورت گرفت که گروه های فلسطینی متوجه شدند سکوت در برابر ادامه حملات دشمن، آن را به حملات بیشتری تشویق می کند. در نتیجه گزینه بازدارندگی را در پیش گرفتند.
تصمیم (نیروهای مقاومت) برای واکنش متقابل به حملات اسرائیلی ها بر اساس تجارب متعددی است که ثابت شده است خودداری از پاسخ دردناک به دشمن به هر دلیل یا انگیزه ای، آن را نه تنها به ادامه حملات بلکه به افزایش آن سوق خواهد داد، در نتیجه نیروهای مقاومت فلسطین برای حفظ اوضاع امنیتی نوار غزه سیاست پاسخ حساب شده به حملات دشمن را در پیش گرفتند.
بی شک حملات متقابل فلسطینی ها، مقامات اسرائیل اشغالگر را که پیش بینی می کردند شرایط متفاوت نوار غزه مانع واکنش جدی و موثر نیروهای مقاومت خواهد شد و همین شرایط باعث خواهد شد نیروهای مقاومت گزینه های مشخص و محدودی اتخاذ کنند، غافلگیر کرد. از سوی دیگر، اسرائیل نمی تواند واکنش فلسطینی ها را نادیده بگیرد.
مقامات دشمن برای خودداری از واکنش های گسترده، انگیزه های متعددی دارند؛ اولا اینکه به این نتیجه رسیده اند که گروه های مقاومت غزه از عزم و قدرت لازم برای مقابله با حملات روز افزون دشمن برخوردار هستند و موشک هایی که به سوی شهرک های صهیونیست نشین شلیک کردند به خوبی بیانگر این واقعیت است. اینگونه حملات اسرائیلی ها منجر به درگیری های وسیعی خواهد شد که اسرائیل بویژه در شرایط کنونی به دنبال آن نیست. اسرائیل بر اساس درگیری های نظامی سابق به این نتیجه رسیده است که از طریق جنگ های زمینی، دریایی و هوایی نمی توان به سرعت، اوضاع را فیصله داد و این مساله در جنگ 51 روزه در سال 2014 به طور کامل آشکار شد.
در مقابل؛ گزینه حمله زمینی به نوار غزه علاوه بر اینکه برای نظامیان اسرائیلی هزینه بسیار زیادی خواهد داشت، باعث غرق شدن اسرائیل در باتلاقی خواهد شد که قادر نخواهد بود پیامدهای سیاسی و امنیتی آن را پیش بینی کند.
درباره شرایط سیاسی فعلی باید گفت اسرائیل تمایل دارد با فراغت و آرامش کامل با تهدید راهبردی ویرانگر در شمال و شرق مقابله کند و معتقد است هر گونه درگیری در جبهه جنوبی اسرائیل باعث فرسایش تلاش ها و منحرف شدن مسیر توجهات اسرائیل خواهد شد، البته شاید در آینده اوضاع به گونه ای شود که در یک زمان اسرائیل در چندین جبهه مشغول جنگ شود.
با توجه به این مسائل، اتفاقی نیست که اسرائیل تمایل داشته باشد مانع وخامت بیشتر اوضاع شود و این مساله در مواضع مقامات و گزارش های رسانه های آنها به خوبی به چشم می خورد اگر چه بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل تهدید کرده است که واکنش اسرائیل تند و شدید خواهد بود.
با همه این ها، هدف اسرائیل از حملات متقابل، حفظ بازدارندگی برتر و جلوگیری از تحریک نیروهای مقاومت برای انجام واکنش های شدیدی است که توانایی انجام آن را دارند و به اسرائیل نیز تاکید کرده اند همچنان اراده و شجاعت پاسخگویی مناسب به حملات اسرائیل را در اختیار دارند و پس از رد و بدل کردن حملات موشکی حساب شده، هر یک از دو طرف از پیام هایی که می خواستند به یکدیگر برسانند آگاه شدند.
به رغم همه آنچه گفته شد، اتفاقات اخیر حاوی پیام های بسیار عمیقی است که به «معامله قرن» نیز می رسد، این درگیری بیانگر این حقیقت است که ملت فلسطین همچنان به گزینه مقاومت با اسرائیل اشغالگر پایبند است و به رغم فشارهای شدیدی که با آن مواجه است بعید است تسلیم شود. به همین منظور انتظار می رود پژواک پیام های موشکی فلسطینی ها از تل آویو گذشته و به گوش عربستان سعودی و آمریکا نیز برسد./۸۴۷/ب۱۰۲/ف
منبع: باشگاه خبرنگاران