گزارشی از بازتاب اخبار ایران در رسانههای عربی
به گزارش خبرگزاری رسا، روزنامه الاخبار در مورد اقدامات ایران در برابر فشارهای آمریکا نوشت: در شرایطی که آمریکا پیام های خود برای گفتگو با ایران و بازگرداندن آن به میز مذاکره را تکرار می کند، وزارت خارجه آن از تشکیل "گروه اقدام ایران" خبر داد که هدف از آن تشدید فشارهای دیپلماتیک و اقتصادی بر تهران است.
در مقابل، تهران نیز به فشارهای معکوس متوسل شده و به موازات آن در تلاش برای حمایت از اقتصاد و حفظ انسجام داخلی و نیز هماهنگی دیپلماتیک با کشورهای متعدد است و در این خصوص وزارت دفاع ایران اعلام کرد به زودی از دستاوردهای نظامی جدیدی رو نمایی می شود که سبب ناامیدی دشمنان است.
روزنامه الشرق الاوسط نیز مطلبی با این عنوان منتشر کرد: ایران تحریم ها را به چالش کشیده و از رونمایی از جنگنده جدید ساخت داخل خبر داد.
همچنین محمد جواد ظریف وزیر خارجه کشورمان در واکنش به فشارهای آمریکا علیه ایران تصریح کرد، آمریکا به دنبال تکرار سناریوی 28 مرداد در ایران است.
پایگاه خبری الجزیره قطر در این باره نوشت: ظریف گفت، مجموعه کار وزارت خارجه آمریکا در مورد ایران به دنبال سرنگونی دولت از طریق اعمال فشار و انتشار اطلاعات نادرست و دروغین است و می کوشد سناریوی سرنگونی دولت مصدق را تکرار کند، اما شکست خواهد خورد.
اما روزنامه اماراتی الاتحاد در مطلبی با عنوان " آیا ایران برای جنگ آماده می شود؟"، با نادیده گرفتن حق ایران در واکنش به فشارهای آمریکا، از مواضع ایران تحت عنوان "غرور" یاد کرده و نوشت: غرور ایران به چه سمتی می رود؟ پاسخ به این سوال جنگ و رویارویی نظامی است و هر کس چیزی غیر از این بگوید مانند این است که خورشید را در روز روشن انکار کند.
موضوع تشکیل دولت در عراق از دیگر مسائل مورد اشاره برخی منابع عرب زبان بود که در این خصوص برخی مدعی دخالت ایران در این خصوص و تلاش برای مانع تراشی در این مسیر شدند.
در همین ارتباط پایگاه خبری العربی الجدید در مطلبی با عنوان ادعایی "عراق: فشارهای ایران سبب اختلاف در ائتلاف العبادی و مانع تشکیل بزرگترین فرکسیون شده است" نوشت: یک منبع بلندپایه در بغداد فاش کرد، اختلافات شدیدی در ائتلاف النصر به ریاست حیدرالعبادی پیش آمده است که عامل آن فشارهای ایران بر برخی طرف ها به منظور جلوگیری از تشکیل بزرگترین فراکسیون برای تشکیل دولت است.
علاوه بر این روزنامه الشرق الاوسط در مطلبی با عنوان "مک گورگ در بغداد برای تشکیل بزرگترین فراکسیون" نوشت: فرستاده آمریکا هر دو از چند روز پیش در بغداد به سر می برند. به ادعای این روزنامه، فرستاده ایران هم در بغداد به سر می برد.
اظهارات حیدر العبادی نخست وزیر عراق در خصوص تحریم های آمریکا علیه ایران از دیگر موضوعات مورد اشاره منابع مزبور است با این مضمون که این اظهارات با انتقاد روبرو شده و شانس او برای دور دوم نخست وزیری را کم کرد.
الشرق الاوسط در مطلبی با عنوان " لغزش زبان العبادی سبب شد از رقابت مورد رضایت برای دور دوم نخست وزیری کنار برود" نوشت: تهران موضع العبادی در قبال تحریم ها را نخواهد بخشید.
به نوشته این روزنامه یک سیاستمدار عراقی که از فضای گفتگوی سیاسی این کشور باخبر است، گفت، اظهارات العبادی در ارتباط با موضع کشورش در قبال تحریم های آمریکا علیه ایران چه بسا آخرین امید به دور دوم نخست وزیری او را از بین برده باشد هرچند پس از آن درصدد توضیح برآمد، اما نه ایران و نه دشمنان العبادی در داخل عراق این توضیحات را قانع کننده ندانستند.
موضوع دیگری که برخی روزنامه های عرب زبان به آن پرداختند، درخواست ایران از عراق برای پرداخت خسارت جنگی است.
در این مورد الشرق الاوسط مطلبی با این عنوان منتشر کرد: "نارضایتی عراق از درخواست ایران برای غرامت جنگی".
پایگاه خبری عربی 21 نیز در مطلبی با عنوان " آیا قطعنامه بین المللی که عراق را به پرداخت غرامت جنگی به ایران ملزم کند، وجود دارد؟" نوشت: طارق حرب کارشناس حقوقی وقانونی عراقی مدعی شد: عراق بر اساس قانون بین الملل ملزم به پرداخت خسارت مالی ناشی از جنگ به ایران نیست.
به گفته او قطعنامه 598 شورای امنیت که در سال 1988 صادر شد، جنگ بین دو طرف را متوقف کرد و هیچ جزئیات خاصی در خصوص خسارت مالی چه برای عراق و چه برای ایران ندارد و هرگونه درخواستی از سوی هر یک از طرفین فاقد پایه و اساس قانونی است.
روزنامه الحیات نیز در خصوص احتمال حضور حسن روحانی رییس جمهور کشورمان در مجلس مطلبی با این عنوان منتشر کرد: " خبرهای ضد و نقیض در مورد حضور روحانی در پارلمان".
در حالی که رسانه های عرب زبان در چند هفته اخیر چندان به موضوع حضور ایران در سوریه نپرداختند این موضوع بار دیگر محور قرار گرفت و برخی منابع به مخالفت روسیه با حضور ایران در سوریه اشاره داشتند از جمله اینکه پایگاه خبری عرب 48 نوشت: جان بولتون مشاور امنیت ملی آمریکا اعلام کرد، آمریکا، روسیه و اسرائیل در خروج ایران از سوریه و نیز پایان نقش حمایت جویانه آن از حزب الله لبنان اتفاق نظر دارند.
همچنین روزنامه رای الیوم مطلبی با این عنوان منتشر کرد: چرا ترامپ ناگهان از تصمیم خروج نیروهایش از سوریه عقب گرد کرده است؟ آیا به دنبال معامله خروج آنان با پایان حضور ایران در سوریه است؟./۸۴۷/ب۱۰۲/ع
منبع: تسنیم