اسرائیل فاقد یک استراتژی روشن در برابر مقاومت است
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری رسا، از زمان آغاز عملیاتهای استشهادی فلسطینیان در مناطق مختلف اراضی اشغالی و همزمان با حوادث مسجدالاقصی و جنایات صهیونیستها در این مکان مقدس و قدس اشغالی، رژیم صهیونیستی همچنان به سیاست متهم کردن حماس به شعلهور کردن اوضاع در قدس و کرانه باختری و اراضی اشغالی 1948 ادامه میدهد.
در حالی که مقامات رژیم اشغالگر مدعی مهار حماس و سایر گروههای مقاومت فلسطین جهت جلوگیری از انفجار اوضاع هستند، کارشناسان امنیتی و نظامی رژیم صهیونیستی معتقدند که حماس و جهاد اسلامی تمایلی به تشدید تنشها در مرحله کنونی ندارند و فعلا نمیخواهند وارد یک رویارویی نظامی با اشغالگران شوند.
این کارشناسان صهیونیست تاکید میکنند که حماس و جهاد اسلامی ترجیح میدهند ادامه تلاشهایشان را معطوف به تقویت زرادخانه نظامی خود کنند و برای یک رویارویی بزرگ با اسرائیل آماده شوند.
در این زمینه «عاموس هرئیل» تحلیلگر امور نظامی در روزنامه عبری زبان هاآرتص با انتشار مقالهای به نقل از منابع عالی رتبه در تل آویو اعلام کرد، حماس اکنون در حال انجام یک بازی دوگانه است؛ به طوری که از یک سو پیامهای غیر مستقیم از طریق مصریها به اسرائیل ارسال میکند مبنی بر اینکه خواهان تشدید اوضاع نیست؛ اما در عین حال به هشدارهای خود علیه تلآویو در مسجدالاقصی و همچنین شلیک موشک از غزه به سمت جنوب اسرائیل (فلسطین اشغالی) ادامه میدهد.
از طرف دیگر در سایه تشدید تحرکات فلسطینیان برای دفاع از مسجد الاقصی و ناتوانی رژیم اشغالگر در مقابله با آنها، محافل امنیتی و نظامی رژیم صهیونیستی نمیتوانند نگرانی خود را از دستاوردهای حماس برای رویارویی با اسرائیل پنهان کنند و اعتراف میکنند که حماس موفق به اجرای یک سیاست بازدارندگی جدید در برابر صهیونیستها شده است. همچنین محافل امنیتی و نظامی رژیم صهیونیستی ابراز نگرانی میکنند که حماس ممکن است امروز مجددا مانند سال گذشته در موضع دفاع از مسجدالاقصی و قدس و همچنین اردوگاه جنین در کرانه باختری که پایتخت مقاومت تلقی میشود قرار بگیرد و به دنبال آن یک سناریوی ترسناک برای تلآویو ترسیم شود.
در همین راستا «یونی بن مناحیم» افسر سرویس اطلاعات نظامی رژیم صهیونیستی در مقالهای که در وب سایت عبری زبان «نیوز وان» منتشر شد اعلام کرد که اسرائیل همچنان با زخمهای خود درگیر است اما حماس پیروزی خود را جشن می گیرد. این جنبش از زمان آخرین رویارویی با اسرائیل در جنگ غزه معادله جدیدی به نام «غزه- قدس» ترسیم کرده و وقایع هفتههای اخیر این معادله را تقویت نموده است. این معادله حماس مبتنی بر آن است که اسرائیل چیزی جز زبان زور و کشتار نمیفهمد.
وی افزود، حماس تاکنون به دستاوردهای متعددی دست یافته که اولین آنها خروج اسرائیل و اردن و تشکیلات خودگردان فلسطین از مسجد الاقصی و سیطره حماس بر آن و همچنین تاثیرگذاری بر افکار عمومی قدس از طریق برافراشتن پرچمهای خود در مسجدالاقصی است. همین امر موجب شد تا نگرانی اسرائیل به جایی برسد که «راهپیمایی پرچم» را از ترس شلیک موشکهای حماس لغو کند. بعد از شلیک موشکهایی که از نوار غزه به سمت شهرکهای اسرائیلی در اطراف این شهر میآیند اسرائیل نگران آغاز دور دیگری از درگیریها با نوار غزه است.
این افسر صهیونیست همچنین در مقاله قبلی خود تاکید کرده بود، سرویس امنیت عمومی اسرائیل (شاباک) در کسب اطلاعات از فلسطینیها با مشکل مواجه است و در شرایطی که فلسطینیان به این نتیجه رسیدهاند که اسرائیل ضعیف شده و قدرت بازدارندگی خود را از دست داده است انگیزه آنها برای تشدید عملیاتهای انفرادی بیشتر میشود.
وی تاکید کرد که ضعف اسرائیل در برابر مقاومت فلسطین در مظاهر متعددی از جمله ترس شدید تلآویو از حملات بیشتر در هفتههای آینده و همچنین از دست رفتن احساس امنیت شخصی اسرائیلیها و کاهش اعتماد آنها به مقامات اسرائیل تجلی مییابد. از طرف دیگر میبینیم که قدرت ارتش و سرویسهای امنیتی نیز کاهش یافته و اسرائیل فاقد یک استراتژی روشن برای جنگ با مقاومت بوده و نگران فروپاشی تشکیلات خودگردان فلسطین و ایجاد هرج و مرج امنیتی در کرانه باختری است.
به طورکلی اظهارات و تحلیلهای محافل و کارشناسان صهیونیست نشان میدهد، صهیونیستها نگرانند که ادامه عملیاتهای استشهادی فلسطینیان در اراضی اشغالی روند عادی سازی رژیم اسرائیل با کشورهای سازشکار عربی را خدشه دار کند؛ زیرا این کشورها متوجه خواهند شد که آرمان فلسطین هنوز زنده است و در قلب درگیریهای فلسطینیان با صهیونیستها قرار دارد./۹۸۸/