رییس پژوهشگاه فقه نظام در گفت‌وگو با رسا:

طلاب دغدغه‌ فقه نظام دارند، ولی در سطوح بالای حوزه این دغدغه کمرنگ است

در میان طلاب دغدغه‌ها زیاد است ولی به سطوح بالاتر که می‌رویم به علل و عوامل مختلف این گفتمان کمرنگ می‌شود. شاهد مطلب این است که فهرست درس‌های موجود حوزه را مرور کنید. قالب این دروس در حوزه سطح و خارج یا به فقه عبادات می‌پردازد و اگر هم به فقه معاملات نگاهی داشته باشد از نگاه فردی خواهد بود.
۰۴ مهر ۱۳۹۵ - ۱۲:۴۱
به مناسبت هفته دفاع مقدس؛

دفاع مقدس و همبستگی ملی

تاریخ بشر هیچ‌گاه به خوبی از جنگ یاد نمی­کند و روزهای جنگ را به عنوان روزهای سیاه خود نقاشی کرده است. البته در این بین حاکمان قدرت­طلب جنگ­افروز که منافع خویش را در جنگ و کشورگشایی می­دیدند از این داستان استثنا هستند.
۰۳ مهر ۱۳۹۵ - ۱۲:۰۱
رییس پژوهشگاه فقه نظام در گفت‌وگو با رسا:

در فقه نظام از جایگاه علمی رهبر معظم انقلاب بهره می‌بریم/ توقع خروجی در کوتاه مدت از مراکز پژوهشی انتظار نابجایی است

طبیعتاً گفتمان فقه نظام در حوزه ما بسیار کمرنگ است. ولی یکی از مهم‌ترین علل، نبودن متون درسی مناسب و عمیق برای این حوزه‌ها است. اگر فردی بخواهد در این عرصه وارد شود و کرسی درسی برای نمونه در فقه اقتصاد دایر کند، با فقدان منابع روبرو می‌شود.
۰۱ مهر ۱۳۹۵ - ۱۴:۰۱
بررسی روش‌شناسی پیامبر در غدیر؛

انتخاب بهترین زمان و مکان و روش اطلاع‌رسانی برای معرفی جانشین/ اقدام جالب یک مستبصر برای دفاع از غدیر

پایان نزول وحی به معنای پایان ارتباط خدا با انسان­‌ها نیست بلکه با تبیین امامت در تداوم مسیر نبوت، امام به عنوان قرآن ناطق، همه امور جامعه از جمله امور معنوی و عبادی را در دست می­‌گیرد و اوست که مفسر اصلی و همه جانبه قرآن می­‌شود.
۲۹ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۸:۱۳
در گفت‌وگو با شاگرد خصوصی علامه جعفری بررسی شد؛

جامعیت علمی علامه/ حضور بیش از 100 اندیشمند بین‌‌المللی در محضر استاد

به یکی از دوستان نیز گفتم مهم نیست که استاد در متن حرکت می‌کند یا در حاشیه، بلکه مهم این است که مطلب به‌دردبخور به ما می‌گوید؛ چه در متن باشد و چه در حاشیه. شما متن را می‌خواهید تمام کنید که درس دیگری را شروع کنید؟ چه فایده‌ای دارد؟ شما می‌خواهید علم یاد بگیرد.
۲۷ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۹:۱۶
بخش نخست/ پژوهشگر عرصه تاریخ در گفت‌وگو با رسا بررسی کرد؛

شناخت دقیق یهود از نبی اکرم(ص)

یهودی‌ها می‌دانستند پدر و مادر و اجداد پیامبر خاتم چه کسانی هستند. آن‌ها به صورت دقیق پیامبر(ص) را از جهت نسل، شناسایی کرده بودند. یهودیان صفات فیزیکی پیامبر(ص) را می‌دانند همان طور که صفات فیزیکی فرزند خود را می‌دانند و آن‌ها بدون این که پیامبر(ص) را دیده باشند می‌دانند ایشان در هر برهه‌ای چند ساله هستند.
۲۵ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۴:۲۳
طب اسلامی؛

مغایرت آموزه‌های دینی با برخی از توصیه‌های پزشکی امروز

طب اسلامی که مبتنی بر دستورات نبی اکرم(ص) و ائمه معصومان(ع) است، بدون تردید از برترین روش‌ها در درمان و حفظ سلامت انسان است؛ چرا که این دستورات متصل به وحی الهی است و خدایی که خالق بشر است بهتر از هر کسی می‌داند که چه چیزی به صلاح بشر است و درمان بیماری چیست.
۲۵ شهريور ۱۳۹۵ - ۰۹:۱۶
استاد دانشگاه فارابی در گفت‌وگو با رسا:

صفای باطن یکی از منابع دانش بشری/ تفکر عقلی و تفکر دینی دو تعبیر از یک واقعیت/ آثار سلب تفکر عقلانی از دین

به نظر بنده اکثریت آموزه‌های دینی یک نوع آموزه‌های عقلانی می‌‌طلبد. اگر فرد آموزه دین را به صورت عقلانی تبیین کند مسلماً می‌تواند نتیجه خوبی نیز بگیرد چون خود آموزه نیز عقلانی است. اگر عقل را از دین بگیریم چیزی از دین باقی نمی‌ماند و نتیجه آن نیز گریزانی مردم از دین می‌شود.
۲۳ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۸:۱۰
حجت‌الاسلام کبیر در گفت‌وگو با رسا:

با اجتهاد اسلامی می‌توان جامعه را هدایت کرد/ اجتهاد زمانی سنتی و پویا خواهد بود که علوم شروط کافی و لازم اجتهاد اسلامی را بدانیم

اجتهادیِ سنتی و پویا است که فرد علوم شروط کافی و لازم را در اجتهاد اسلامی بداند. این اجتهاد جواب‌گو است. این اجتهاد همان چیزی است که امام صادق(ع) در توضیح علمای آخر الزمان به یاران خود می‌فرمایند: وقتی معصوم(ع) نیست باید به او مراجعه کنید. راویان احادیث ما هستند.
۲۰ شهريور ۱۳۹۵ - ۲۱:۱۵
مصحح کتاب «اقامة الشهود فی رد الیهود» در گفت‌وگو با رسا مطرح کرد؛

داستان خاخامی که فخرالاسلام شد/ ملاآقابابا؛ عالم یهودی که با شیعه شدنش کمر یهود را شکست

اقامة الشهود فی رد الیهود دومین کتاب معروفی است که علمای یهود بر علیه خودشان نوشته‌اند. اولین کتابی که یهود در این زمینه نگاشته‌اند، کتاب محضر الشهود است که ملااسماعیل یزدی قزوینی آن را نوشته است. دومین کتاب هم همین کتاب حاضر است. نویسنده اصالتاً شیرازی است و بعد هم در تهران دفن شده است.
۱۸ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۱:۴۹
عناوین کل اخبار