۲۶ آذر ۱۴۰۰ - ۱۴:۱۸
کد خبر: ۶۹۸۰۴۰
حجت الاسلام والمسلمین عاملی خبر داد؛

فعالیت های شورای عالی انقلاب فرهنگی به صورت قرارگاهی دنبال می شود

فعالیت های شورای عالی انقلاب فرهنگی به صورت قرارگاهی دنبال می شود
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی تأکید کرد که طبق فرمایشات رهبر معظم انقلاب فعالیت های این شوا به صورت قرارگاهی دنبال می شود.

به گزارش سرورس حوزه و روحانیت خبرگزاری رسا، حجت الاسلام والمسلمین سید سعیدرضا عاملی در مراسم اختتامیه دومین همایش مجازی علوم انسانی- اسلامی پژوهش و فناوری مجمع پژوهشگاه های علوم انسانی- اسلامی که با همکاری معاون پژوهشی دفتر تبلیغات اسلامی و معاونت پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برگزار شد، به تشریح برخی از محورهای مهم پیوست جدید احکام اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی پرداخت و اظهار داشت: در پیوست این احکام تاکید رهبر معظم انقلاب بیشتر بر حوزه فرهنگ است و آن نیز بخاطر عقب افتادگی در این حوزه است.

وی با بیان اینکه همچنین در پیوست احکام اعضای جدید شورای عالی انقلاب فرهنگی رهبرمعظم انقلاب بر انجام کار قرارگاهی تاکید کرده اند، تصریح کرد: اگر چه این مهم برای نخستین بار نیست اما در این حکم  الزامی ایجاد شده تا فعالیت ها به صورت قرارگاهی دنبال شود.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: در متن و احکام جدید همچنین بر نگاه نو، ارتقاء نگاه و بازسازی و تحول و نگاه ویژه،همه جانبه و اساسی به آموزش و پرورش به عنوان پایگاه تعلیم و تربیت نسل جوان تاکید شده است.

حجت الاسلام والمسلمین عاملی گفت: از پیوست های دیگر در این حکم توجه به فضای مجازی است که در این حکم رهبری به شورای عالی انقلاب فرهنگی این ماموریت را داده اند که در حوزه سواد مجازی و آسیب های فضای مجازی با همکاری شورای عالی فضای مجازی برنامه ریزی لازم را داشته باشند.

وی بیان کرد: همچنین در پیوست احکام اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی بر تشکیل کارگروهی در شورای عالی انقلاب فرهنگی در راستای اجرای وظایف، اهداف و اولویت ها، ساختار حقوقی شورای عالی و طراحی نظام قرارگاهی و ضمانت اجرایی مصوبات تاکید شده تا به نوعی جایگاه شورای عالی فرهنگی و رابطه آن با قوای سه گانه، مجمع تشخیص مصلحت نظام، شورای عالی فضای مجازی و ضمانت اجرایی برای مصوبات انجام شود.

حجت الاسلام والمسلمین عاملی تاکید کرد: در دور جدید شورای عالی انقلاب فرهنگی چرخش های تحولی استخراج شده و در این زمینه نیز پیشنهادهای تخصصی گروه های نخبه فرهنگی و اجتماعی و بخش های مختلف از جمله شورای عالی تخصصی حوزوی، نخبگان علوم انسانی و اسلامی با محوریت پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامی  گرفته شده که به زودی جمع بندی می شود.

وی همچنین در سخنان خود از تمام گروه ها و نخبگان دانشگاهی در بخش های مختلف فرهنگی و اجتماعی درخواست کرد هرگونه پیشنهاد خود در مورد جایگاه، ضمانت اجرایی و وظیفه شورای عالی انقلاب فرهنگی با رویکرد قرارگاهی و واکنش سریع به مسائل اجتماعی به به دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه دهند.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی همچنین از همکاری های رئیس پژوهشگاه فرهنگ و علوم اسلامی دفتر تبلیغات در برگزاری همایش علوم انسانی – اسلامی، پژوهش و فناوری قدردانی و خواستار ارائه نتایج نشست های علمی و کرسی های ترویجی برگزار شده توسط دبیرخانه مجمع پژوهشگاه های علوم انسانی- اسلامی شد. 

برگزاری ۸۷ نشست علمی در  همایش علوم انسانی- اسلامی، پژوهش و فناوری

در این نشست حجت الاسلام والمسلمین لک زایی معاون پژوهشی دفتر تبلیغات اسلامی نیز با ارائه گزارشی از دومین همایش همایش علوم انسانی- اسلامی پژوهش و فناوری اظهار اشت: مجموع نشست ها و کرسی های ترویجی برگزار شده در این همایش ۸۷ نشست علمی یا کرسی ترویجی بوده که این برنامه ها همچنان تا پنجم دیماه ۱۴۰۰ ادامه دارد.

وی افزود: مجموع سخنرانی های استادان توسط دبیرخانه مجمع پژوهشگاه های علوم انسانی- اسلامی در همایش از جمله ارائه کننده بحث، ناقد، دبیرعلمی، افتتاحیه و اختتامیه ۲۷۸ سخنرانی بوده است.

رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی بیان کرد: در این زمینه هفت نشست علمی یا کرسی ترویجی توسط پژوهشگاه قرآن و حدیث، چهار نشست علمی توسط پژوهشگاه علوم اسلامی امام صادق(ع)، دو نشست علمی توسط پژوهشگاه حوزه و دانشگاه، ۱۲ نشست علمی و کرسی ترویجی توسط پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، ۲۹ نشست توسط پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، ۱۹ نشست توسط پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامی، پنج نشست توسط مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی (نور) و ۹ نشست توسط پژوهشکده مطالعات اسلامی در علوم انسانی برگزار شده است.

رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی به ظرفیت های موجود در این پژوهشکده اشاره کرد و گفت: هر پژوهشکده از این پژوهشگاه می تواند حداقل یک مساله و مشکل در کشور را بررسی و برای رفع مسائل و مشکلات آن به صورت علمی دستاوردهای خود را ارائه کند.

حجت الاسلام والمسلمین لک زایی با تاکید بر اینکه باید پیوست پژوهش، فرهنگی و رسانه ای در تمام طرح و برنامه های کشور مورد توجه قرار گیرد خاطرنشان کرد: همچنین برقراری ارتباط نهادهای مختلف اجرایی به صورت تخصصی با گروه های فعال علمی در دانشگاه ها می تواند به حل مسائل کمک کند.

براساس این گزارش، در این نشست اعضای حاضر در جلسه و مسئولان پژوهشگاه های فعال در علوم انسانی و اسلامی بر تقویت رابطه بین علوم و عمل، تاکید بر تشکیل فرهنگستان علوم انسانی، اجرایی شدن قانون مبنی بر اختصاص بخشی از بودجه به موضوع پژوهش و اجرای پروژه های کلان توسط  فرهنگستان های فعال در کشور تاکید کردند./822/

ارسال نظرات