۱۴ بهمن ۱۴۰۰ - ۰۹:۵۷
کد خبر: ۷۰۱۷۱۳

ساده‌انگاری ممنوع!

ساده‌انگاری ممنوع!
یک متخصص کودکان گفت: چیزی که در مورد اومیکرون نگران‌ کننده است، ساده‌انگاری خانواده‌ها است.

به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از جام جم آنلاین، رضا سعیدی در برنامه «طبیب» با تأکید بر اینکه هفته‌های آینده روزهای خطرناکی را پیش رو خواهیم داشت، یادآور شد: چیزی که در مورد اومیکرون نگران‌کننده است ساده‌انگاری آن توسط خانواده‌هاست و اینکه همه فکر می‌کنند این بیماری تنها چیزی در حد سرماخوردگی ساده است.

وی در خصوص وضعیت بیمارستان‌ها و اوج‌گیری اومیکرون، افزود: بعد از فروکش کردن پیک پنجم و اینکه بیمارستان‌ها از بیماران کرونایی خالی شد، دوباره مجدداً شاهد هستیم که مراجعات به شدت بیشتر شده و در حوزه کاری من که به کودکان مرتبط است نیز شاهد افزایش مراجعات هستیم.

سعیدی با اشاره به اینکه از ویژگی‌ های اومیکرون ابتلای بالای کودکان و اطفال است، توضیح داد: در پیک قبلی کمتر شاهد مراجعه و بستری کودکان بودیم، درست است که یکی از خوبی‌های این گونه جدید داشتن علامت‌هایی شبیه سرماخوردگی است و کمتر به سینه پهلو تبدیل شده و ریه را درگیر می‌کند و عموماً قسمت‌های تنفسی فوقانی درگیر می‌شود اما در عین حال یکی از بدی‌های آن نیز این است که خانواده‌ها عموماً فکر می‌کنند یک سرماخوردگی ساده است و رعایت مسائل قرنطینه را نمی‌کنند.

این متخصص کودکان در ادامه تصریح کرد: متأسفانه شاهد هستیم که به دلیل همین ساده‌انگاری‌ها، خانواده‌ها به رفت و آمدها و گردهمایی‌ها ادامه داده و در تجمعات شرکت داشته و رعایت مسائل بهداشتی را نمی‌کنند و همین مسائل باعث می‌شود که بیماری به افراد بیشتری منتقل شود. این حرف‌ها بارها تکرار شده که این سویه بسیار شدیدتر و سریع‌تر از سویه‌های قبلی منتقل می‌شود اما هنوز هم اغلب جامعه به این مطلب توجهی ندارند و نتیجه این است که قطعاً ما در هفته‌های آینده روزهای خطرناکی را پیش رو خواهیم داشت.

سعیدی در خصوص نشانه‌های این بیماری در اطفال یادآور شد: این بیماری در بچه‌ها با نشانه‌هایی از جمله تب، آبریزش بینی، گلودرد، سرفه و ضعف و بیحالی خودش را نشان داده و ممکن است که همراه با استفراغ‌های فوق‌العاده شدید و برگرداندن خوراکی‌ها و گرفتگی صدا به دلیل انسداد راه‌های تنفسی باشد، به همین دلیل باید هر تغییر علامت در بچه‌ها را جدی گرفت و سریع درمان آنها را آغاز کرد.

وی همچنین اظهار کرد: به ویژه اینکه به دلیل ارتباط و نزدیک شدن بیشتر بچه‌ها با اعضای خانواده و مشکلاتی که در قرنطینه آنها وجود دارد ابتلای بچه‌ها می‌تواند برای همه فامیل دردسرساز شده و تمام خانواده را به سرعت درگیر بیماری کند.

این فوق تخصص نوزادان در پایان عنوان کرد: البته قدرت تهاجمی و مرگ‌ومیر این سویه نسبت به گونه‌های دیگر کمتر است اما چون سرعت انتقال بیشتر است و افراد بیشتری را مبتلا می‌کند می‌تواند تلفات بیشتری نیز داشته باشد، لذا برای اینکه دوباره به روزهای تلخ این دو سال بازنگردیم حتماً باید رعایت مسائل بهداشتی را جدی بگیریم و از آنها به سادگی نگذریم.

ارسال نظرات