۰۷ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۵:۲۸
کد خبر: ۷۳۸۸۶۰
حجت الاسلام فتحی نیا:

فلسفه هیئت معرفت افزایی و بصیرت افزایی است

فلسفه هیئت معرفت افزایی و بصیرت افزایی است
امام جمعه گتوند با تبیین جایگاه هیئت تراز در منظومه فکری امامین انقلاب اسلامی گفت: هیئت به جهت جایگاه تاثیرگذار و پر مخاطب ترین بخش فرهنگی و مذهبی جامعه، وظیفه سنگین تری در قبال جایگاه تبیین دارد.

اشاره: به مناسبت فرا رسیدن ایام عزاداری سید و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین علیه السلام و برپایی مجالس روضه و عزاداری به جایگاه هیئات در منظومه فکری امامین انقلاب اسلامی و سیمای هیئت تراز انقلاب اسلامی و نقش آفرین در پیشرد آرمان های انقلاب اسلامی در قالب پرونده «هیئت تراز انقلاب اسلامی» پرداخته ایم. در همین خصوص خبرنگار گروه سیره امامین انقلاب خبرگزاری رسا، با حجت الاسلام اسدالله فتحی‌نیا، استاد سطوح عالی حوزه علمیه و امام جمعه شهرستان گتوند گفت و گویی داشته که در ادامه می‌خوانید.

سوال- جایگاه هیئات در منظومه فکری رهبر معظم انقلاب و امام خمینی چیست؟

هیئت و مراسمات عزاداری اهل بیت علیهم السلام به جهت تاثیر گذاری و عمق بخشی و معرفت افزایی در بین مردم از دستگاه های پر اهمیت در تاریخ شیعه است. در نگاه امام راحل هم مراسمات عزاداری به همین جهت از اهمیت بالایی برخوردار است. در بیاناتی که رهبر معظم انقلاب در جلسات متعدد با مادحین و ذاکرین اهل بیت داشته اند بر این مساله و هویت هیئات تاکید کرده اند، یعنی هیئت محلی برای معرفت و بصیرت افزایی است.

سوال- ویژگی های هیئت تراز انقلاب انقلاب اسلامی و مداح و سخنرانی که بتواند هدف هیئت را محقق کند چیست؟

از شاخصه هایی که رهبر معظم انقلاب برای محقق شدن فلسفه هیئت که معرفت افزایی و بصیرت افزایی است به آن اشاره می کنند، سکولار نبودن است. هیئت باید در تمام ابعاد یک حکومت دینی و اسلامی دخالت داشته باشد و مردم را در تمامی مسائل آگاه کند. در کنار اینکه هیئتی نباید سکولار باشد، مهم آن است که فضای هیئت به گونه ای باشد که عواطف مخاطب که به صورت هنرمندانه تحریک می شود به آن نقطه معرفت و تفکر صحیح منتهی شود. 

اصل سخنرانی در مجالس عزاداری نقش کلاسی معرفتی را دارد و باید خط بین حق و باطل و نقطه درگیری بین آن دو را تبیین کند. خروجی مجالس اهل بیت باید اینگونه باشد. باید مسیر مبارزه و اتفاقاتی که در این مسیر برای اهل بیت علیهم السلام رخ داده است برای مخاطب تبیین شود. این یک سخنرانی تراز است. 

برای مداح هم همین مساله ثابت است چرا که در هیئت جایگاه ویژه ای دارد و به جهت هنرش تاثیر گذار است. خود مداح باید اهل مطالعه و مراقبت و آشنای با مقام و شان اهل بیت علیهم السلام باشد تا در مدح خود دچار خطا نشود. اشعاری هم که انتخاب می کند باید هدف هیئت تراز انقلاب اسلامی را محقق کند. اشعاری باید انتخاب شود که پرمغز و پر معنا و متناسب با شان اهل بیت علیهم السلام و منتقل کننده معارف نابی که از ایشان با ادعیه و مانند آن به ما رسیده است باشد.

رهبر معظم انقلاب در سبک های مداحی نیز حرف برای گفتن دارند. در تفکر ایشان باید سبکی برای مداحی انتخاب شود که تاثیر مثبتی را داشته باشد چرا که هر چه هست برای این است که مسیر اهل بیت علیهم السلام ترسیم شود. نکته دیگری که ایشان بیان می کنند توجه به سبک های سنتی و اصیل است که البته امروز شاهد آسیب های بیشتری در این عرصه هستیم.

سوال- وظیفه هیئت ها در جهاد تبیین و تبلیغ که اخیرا مقام معظم رهبری بر آن تاکید داشتند چیست؟ 

هیئت به جهت جایگاه تاثیر گذار و پر مخاطب ترین بخش فرهنگی و مذهبی وظیفه سنگین تری نیز در قبال جایگاه تبیین دارد. رهبر معظم انقلاب در این رابطه بیاناتی دارند که تبلیغات می‌تواند جای شمر و امام حسین را در ذهن ها تغییر دهد. لذا هیئت ها با ابزار خوبی که در اختیار دارند، مانند منبر ها و مدح اهل بیت وظیفه اساسی در جهاد تبیین دارند تا مسیر حق و باطل به درستی ترسیم و تبیین شود. تلاش دشمن هم این است که دستگاه محاسباتی و فکری مردم به خصوص جوانان را آشفته و تغییر دهد. از این مساله نباید هیئات غافل شوند چرا که کارکرد بسیار بالایی در خنثی سازی توطئه دشمنان دارند.

ارسال نظرات