یکی از رسالتهای علما و بزرگان حوزه علمیه جلوگیری از ترویج افکار انحرافی، روشنگری و مبارزه علمی با افرادی است چند صباحی مانند کف روی آب، خودنمایی و بزرگنمایی میکنند.
حجت الاسلام والمسلمین اشکوری با بیان اینکه در سیره اهل بیت و علمای شیعه دلیلی بر کفر باطنی اهل سنت وجود ندارد، گفت: همواره علمای شیعه به دنبال تقریب مذاهب اسلامی بودند.
کارشناس پاسخگویی مرکز ملی پاسخگویی به سؤالات دینی با تأکید بر این که اهل سنت در دیدگاه شیعیان، مسلمان هستند، گفت: سخن گفتن از وحدت به معنای مسلمان بودن اهل سنت است.
عضو هیأت علمی مؤسسه امام خمینی(ره) گفت: انگلیسیها به اختلافات مذاهب در جهان اسلام دامن می زدند تا اینکه استعمار و اشغالگری خود را در جهان اسلام گسترش دهند.
معاون فرهنگی تبلیغی حوزههای علمیه خواهران گفت: برای رد آیهای که جنبه حکمی دارد تا دلیل محکمی برای نسخ آن نداشته باشیم، نمی توانیم آن را تغییر دهیم و آن لازم الاجرا است.
باغستانی سخنان و اعتقادات سید کمال حیدری که اخیرا منتشر شده است را محل تأمل دانست و گفت:سخنان حیدری زمینه های درگیرهای جوامع و اختلافات درون مذهبی را افزایش خواهد داد
خطر سخنان حیدری در موضوع تکفیر نسبت به عراق بیشتر از دیگر کشورهایی است که دارای اقلیت شیعی است؛ این خطر در مرحله بعد دامنگیر جوامع شیعیان لبنان و پاکستان میشود.
حجت الاسلام الهی آل آقا با بیان اینکه سید کمال حیدری در صف دشمنان قرار گرفته است، گفت: اظهارات سید کمال حیدری نه تنها برخلاف شیعه بلکه بر خلاف مصالح تمامی مسلمان است.
عضو هیأت علمی دانشگاه ادیان و مذاهب اسلامی تأکید کرد که علما به صورت متعدد در طول تاریخ تأکید دارند که اهل سنت کفر باطنی نداشته و می توانند اهل بهشت باشند.
از جمله اظهارات نادرست کمال حیدری، نگاه اشتباه وی به مساله تعامل مذاهب اسلامی با یکدیگر است در این راستا نگاهی به تعامل علمای سلف شیعه با اهل سنت خالی از لطف نیست.
حجت الاسلام والمسلمین ربانی گلپایگانی به بازتاب سخنان سید کمال در بین علمای وهابی اشاره کرد و گفت: چنین سخنانی زمینه سوء استفاده وهابیون و دشمنان شیعه را فراهم می کند.
در این پژوهش نشان داده شده که تمام عالمان شیعه، اهل سنت را مسلمان می دانند و اگر بر غیر از ناصبیان و معاندان، اطلاق کفر کرده اند، مرادشان کفر در مقابل ایمان بوده است.
حجت الاسلام سجادی امین گفت: مرجع تقلید یک مرتبه ولایت و یک شأنیت افتاء دارد؛ زن میتواند فتوا دهد ولی نمیتواند مرجع باشد و عنوان کردن این بحث نوعی انحراف از مسیر است
حجت الاسلام برنجکار گفت: اشتباه سیدکمال را اول بار خوارج در ماجرای حکمیت مرتکب شدند و در واقع بین ایمان و کفر را خلط کرده و از این مسیر اغراض سیاسی خود را دنبال می کردند.
حجت الاسلام میلانی گفت: اعتقاد به اینکه انضمامیات خصوصا جنسیت در فرایند استنباط تاثیر میگذارد، بزرگ کردن کاریکاتوری بخشی از قضیه است که فمنیست ها از آن بهره میبرند.
کارشناس مسائل زن و خانواده گفت: کاش سیدکمال حیدری به جای کلی گویی، برخی از احکام زنان که معتقدند تغییر کرده را بیان میکردند تا بدانیم در کدام متن دینی نسخ ایجاد شده است.
یک اظهارنظر در موردی معین هرچند مخالف با رأی و عقیده ما باشد، با فتنهانگیزی و ابزار دست دشمن قرار گرفتن و هجوم مخرب به مبانی دین و فرهنگ یک جمعیت، تفاوت وجود دارد.
حجت الاسلام بیاتی ضمن رد علمی استدلالهای بیمبنای سیدکمال حیدری درباره متغییر بودن ۹۰ درصد احکام بانوان متناسب با شرایط زمانه، گفت: این ادعاها را هیچ عالمی نمیپذیرد.
رییس مؤسسه عفاف و حجاب طهورا در نقد اظهارات سیدکمال حیدری گفت: اگر احکام با تغییر شرایط و زمان قابل تغییر باشند میتوان با این روش همه احکام اسلام را نسخ کرد.