۲۰ فروردين ۱۳۹۰ - ۱۵:۵۱
کد خبر: ۱۰۱۶۶۷
استاد حوزه و دانشگاه:

با وجود ولایت فقیه هیچ‌کس نمی‌تواند در ایران برای آمریکا فرش قرمز پهن کند

خبرگزاری رسا ـ یکی از اساتید حوزه و دانشگاه گفت: یکی از برکات مهم قطع رابطه با آمریکا، الهام‌بخش بودن جمهوری اسلامی برای جنبش‌های بیداری در منطقه و حرکت‌های ضد استعماری در تمام دنیا است.
حجت‌الاسلام سيدكميل باقرزاده


حجت‌الاسلام سیدکمیل باقرزاده، استاد حوزه و دانشگاه و تحلیل‌گر مسائل سیاسی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا با اشاره به فرا رسیدن سالروز قطع رابطه سیاسی آمریکا با ایران، گفت: رابطه یا عدم رابطه جمهوری اسلامی ایران با سایر دولت‌ها بر مبنای اصول اساسی سیاست خارجی جمهوری اسلامی که مقام معظم رهبری تبیین فرموده‌اند، استوار است.

وی با بیان این‌که اصول اساسی سیاست خارجی جمهوری اسلامی از عزت، حکمت و مصلحت تشکیل شده است،‌ افزود: اگر عزت اسلامی، حکمت الهی و مصلحت نظام اقتضا کند با دولتی رابطه برقرار کنیم در برقرار کردن رابطه تردیدی به خود راه نخواهیم داد و اگر خلاف این امر اقتضا کند، مسلماً برقراری ارتباط امر ناپسند و غیرموجهی خواهد بود.

حجت‌الاسلام باقرزاده عدم برقراری ارتباط سیاسی با نظام استکباری آمریکا را بر مبنای اصول اساسی سیاست خارجی کشور دانست و با بیان این‌که البته نباید فراموش کرد که آمریکا به صورت یک جانبه اقدام به قطع ارتباط با نظام نوپای جمهوری اسلامی در سال 59 کرد، گفت: قطع یک ارتباط با اراده یک طرف امکان‌پذیر است، اما برقراری مجدد آن نیازمند اراده طرفین است.

وی با بیان این‌که جمهوری اسلامی ایران چون برقراری رابطه با آمریکا را بر مبنای اصول اساسی سیاست خارجی خود نمی‌داند، تلاشی هم برای برقرار کردن رابطه با این کشور ندارد، تصریح کرد: خوی استکباری دولت آمریکا و سیاست‌های غلط این کشور در برخورد با ملت‌ها و خصوصاً جمهوری اسلامی، ریشه اصلی عدم تمایل جمهوری اسلامی به ارتباط برقرار کردن با آمریکا است.

این تحلیل‌گر مسائل سیاسی ادامه داد: استکبار همان خودبرتربینی و آفتی است که ابلیس را تبدیل به شیطان کرد؛ برای این علت هم بود که امام راحل با توجه به روحیه خودبالابینی و استکباری این کشور، فرمودند «آمریکا شیطان بزرگ است».

وی با بیان این‌که تا خوی استکباری در آمریکا زنده است، برقراری رابطه با این کشور بی‌معنا خواهد بود، اظهار داشت: رابطه با دولت استکباری و استعماری، رابطه گرگ و میش، رابطه ظالم و مظلوم و رابطه غارتگر با غارت‌شده است و رابطه‌ای نیست که براساس حکمت، مصلحت یا عزت صورت گیرد.

حجت‌الاسلام باقرزاده با تأکید بر این نکته که قطع رابطه کشور ایران با آمریکا عزتمندانه، حکیمانه و براساس مصلحت کشور انجام شد، گفت: برکاتی که این قطع رابطه در طول سی سال به دنبال داشت، برکات کمی نیست و باید آنها را جدی گرفت.

وی با بیان این‌که پیش‌رفت‌های مختلف علمی و فناوری کشور در طول این سال‌ها از برکات نبودن رابطه با آمریکا است، اضافه کرد: استقلال، آزادی، عزت و کرامت امروز ملت ایران از برکات قطع رابطه با آمریکا است.

این استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به کشورهایی که به اسم رابطه با آمریکا، تحت سلطه و سیطره آمریکا رفته‌اند، گفت: هیچ‌یک از نقاط برجسته ملت ایران در این کشورها وجود ندارد؛ چراکه آنان استقلال سیاسی، اقتصادی و فرهنگی خود را پایمال و عزت و کرامت ملت‌های خود را لکه‌دار کرده‌اند.

وی همچنین به خیزش‌های اسلامی و آزادیخواهی منطقه و جهان اشاره کرد و با بیان این‌که انقلاب‌های ملت‌های مسلمان، عمدتاً به وابستگی و ارتباط غلطی که دولت‌های این کشورها با آمریکا برقرار و آمریکا را بر منافع خود مسلط کرده‌اند، مربوط می‌شود، ابراز داشت: یکی از برکات مهم قطع رابطه با آمریکا، الهام‌بخش بودن جمهوری اسلامی برای جنبش‌های بیداری در منطقه و حرکت‌های ضد استعماری در تمام دنیا است.

حجت‌الاسلام باقرزاده خاطرنشان کرد: اگر نظام اسلامی ایران توانسته بدون برقراری کوچک‌ترین رابطه سیاسی با دولت استکباری امریکا، سر پا ایستاده، پرچم آزادیخواهی، عدالت‌طلبی و ارزش‌های انسانی و الهی را بردوش کشد و برافراشته نگه دارد و به عنوان یک الگو برای ملت‌های آزادیخواه جهان مطرح شود، از برکات قطع رابطه با آمریکا است.

وی با بیان این‌که راه پیشرفت و تعالی در برقراری رابطه با دولت‌های استکباری و استعماری نیست، اظهار داشت: ملت ایران همان‌طور که تا امروز در مقابل استکبار ایستاده است؛ از این پس تا وقتی آمریکا خوی استعماری و روش خود را تغییر ندهد، سیاست نظام هم در برابر آمریکا تغییر نخواهد کرد.

این تحلیل‌گر مسائل سیاسی با اشاره به تلاش برخی برای گفت‌وگو و ایجاد ارتباط با آمریکا، گفت: برخی در دوره‌ اصلاحات با علم کردن گفت‌وگوی تمدن‌ها برای ارتباط برقرار کردن با آمریکا تلاش کردند و دچار وادادگی و ذلت هم شدند که در این‌باره باید به جمله حضرت امام‌(ره) بسنده کرد که فرمودند «آنهایی که خواب آمریکا را می‌بینند، انشاءالله خدا هدایتشان کند».

وی خطاب به کسانی که با شنیدن نام آمریکا آب از دهانشان راه می‌افتد و حسرت برقراری ارتباط با دولت استکباری را در سر می‌پرورانند، گفت: تا وقتی ولایت فقیه هست و مقام معظم رهبری هدایت سکان کشتی انقلاب را برعهده دارند و تا وقتی ملت ایران با بصیرت و هوشمندی در صحنه‌ها حاضرند، کسی نمی‌تواند برای آمریکا در ایران فرش قرمز پهن کند. /920/ت302/ع

ارسال نظرات