۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۰ - ۱۷:۲۳
کد خبر: ۱۰۳۲۹۷
چند خبر کوتاه از خوزستان؛

برگزاری 40 محفل قرآنی در هفته معلم

خبرگزاری رسا ـ برگزاری 40 محفل قرآنی در هفته معلم، تدوین کتاب اندیمشک در جنگ ایران و عراق و تولید 3 فیلم مستند از شهید بهنام محمدی در سال 90، عناوین چند خبر کوتاه از استان خوزستان است.
اخبار کوتاه استان خوزستان
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اهواز، برگزاری 40 محفل قرآنی در هفته معلم، تدوین کتاب اندیمشک در جنگ ایران و عراق و تولید 3 فیلم مستند از شهید بهنام محمدی در سال 90، عناوین چند خبر کوتاه از استان خوزستان است.

برگزاری 40 محفل قرآنی در هفته معلم

منصور رئوفی، کارشناس مسؤول اقامه نماز، قرآن و عترت اداره کل آموزش و پرورش خوزستان، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در اهواز، اظهار داشت: به منظور گرامی داشت ایام فاطمیه و تقارن آن با هفته معلم، اداره کل آموزش و پرورش استان محافل انس با قرآن‌کریم برگزار می‌کند.

وی بیان داشت: پیش‌بینی شده در هر منطقه آموزش و پروش شهرستان‌های خوزستان که 38 منطقه می‌باشند، بیش از چهل محفل انس با قرآن برگزار شود؛ این محافل با حضور قاریان برگزیده استان و قاریان و حافظان برتر دانش‌آموزی کشور برگزار خواهد شد.

کارشناس مسؤول اقامه نماز، قرآن و عترت اداره کل آموزش و پرورش خوزستان، در ادامه سخنان خود، خاطر نشان کرد: این محافل از دوازدهم اردیبهشت‌ماه با حضور دانش‌آموزان و فرهنگیان آغاز می‌شوند و در هفته معلم ادامه می‌یابند.

رئوفی خاطر نشان کرد: در این محافل از حضور سیدعدنان موسوی، قاسم مقدمی، سیدعباس موسوی، عدنان مؤمنی و محمدجواد محمدی‌مجد، که از قاریان و حافظان برجسته کشوری هستند، برای تلاوت و عطرآگین ساختن فضای مناطق آموزش و پرورشی خوزستان بهره گرفته خواهد شد.

تدوین کتاب اندیمشک در جنگ ایران و عراق

مرتضی طیبی، مدیر موسسه فرهنگی و هنری طلوع غدیر جنوب، در جمع خبرنگاران اظهار داشت: اندیمشک یکی از مهم‌ترین و حیاتی‌ترین شهرهای جنوبی کشور در دوران جنگ بوده و کتاب «اندیمشک در جنگ ایران و عراق» نیز به تبیین نقش آن پرداخته است.

وی خاطرنشان کرد: مریم لطیفی، این اثر پژوهشی و مستند را در طول 4 سال و در قالب 15 فصل به سفارش این موسسه تدوین کرده است. در بخش‌ ابتدایی کتاب اندیمشک در جنگ ایران و عراق، موقعیت جغرافیایی، نظامی، سیاسی و اجتماعی این شهر با تکیه بر نقشه‌ تشریح شده و سپس، حملات ارتش متجاوز صدام به اندیمشک نیز مورد بررسی قرار گرفته‌اند.

مدیر موسسه فرهنگی ـ هنری طلوع غدیر جنوب با بیان این که این کتاب هم‌اکنون در اختیار ناشر قرار گرفته و تا 2 ماه آینده چاپ خواهد شد، گفت: اندیمشک، طولانی‌ترین بمباران جنگ به مدت یک ساعت و چهل‌وپنج دقیقه را در روز چهارم آذر ماه سال 1365 تجربه کرده و ما برای ثبت و تدوین چنین حوادثی، علاوه بر مراجعه به مطبوعات و اسناد مکتوب جنگ، با شاهدان و فرماندهان سپاه و ارتش منطقه نیز گفت‌وگو کرده‌ایم.

طیبی، شهر اندیمشک را یکی از محوری‌ترین شهرها در جبهه میانی جنگ دانست و گفت: این موقعیت تا عملیات فتح‌‌المبین، در شهر اندیمشک وجود داشت. تمامی نیروها و تجهیزات در ایستگاه راه‌آهن اندیمشک تحویل داده می‌شدند. همچنین بزرگ‌ترین بیمارستان منطقه نیز در این شهر قرار داشت و اولین ستاد پشتیبانی جنگ نیز به همت جهادسازندگی اندیمشک تاسیس شده بود.

تولید 3 فیلم مستند از شهید بهنام محمدی در سال 90

سیدصادق رضایی، مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان کشور، در نشست با مربیان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خوزستان که در سالن جلسات کانون پرورش فکری استان برگزار شد، بابیان این‌که یکی از برنامه‌های کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با محوریت شهیدان نوجوان، کامبیز (یوسف) ملک‌شامران و بهنام محمدی طراحی شده است، گفت: در این راستا و در مورد شهید ملک‌شامران رمان 400 صفحه‌ای در حوزه مدیر عامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در حال تهیه است.

مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان ادامه داد: در مورد شهید بهنام محمدی نیز 3 فیلم و هر فیلم 30 دقیقه‌ در حال تهیه است و زندگی‌نامه این شهید نوجوان نیز چاپ خواهد شد و تلاش ما از انجام چنین طرح‌هایی این است که مخاطبان برای کسب اطلاعات در مورد این دو شهید، کانون پرورش فکری را به عنوان مرجع و منبع اطلاعات قلمدا کنند و به آن مراجعه کنند.

وی با بیان این که استان خوزستان با توجه به تنوع فرهنگی، فرصت‌های فرهنگی بسیاری دارد، گفت: در فعالیت‌های ملی و مناسبت‌های مذهبی همچون محرم، عیدفطر و ... می‌توان برای معرفی استان بهره جست و همچنین گسترش کتابخانه‌های سیار روستایی، طرح و چاپ آثار اعضای کانون‌ها از برنامه‌های دیگر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در سال 90 خواهد بود.

رضایی ضمن تسلیت ایام فاطمیه اظهار کرد: با نگاهی گذرا به زندگی حضرت فاطمه(س) درمی‌یابیم که فرهنگ و معارف اسلامی و زندگی این بانوی بزرگوار منحصر به بانوان نمی‌شوند بلکه مردان نیز می‌توانند از حضرت زهرا(س) الگو بگیرند چراکه؛ احکام و معارف قرآنی و وحیانی برای تمام عالم است و تنها به مسلمانان منحصر نمی‌شود، مربیان کانون‌های پرورشی باید این مفهوم را برای مخاطبان خود تبیین کنند. حضرت فاطمه(س) در عرصه‌های مختلف اجتماعی حضور داشتند.

رضایی با بیان این که صفات معلم و مربی در قرآن‌کریم آمده است با طرح این پرسش که به عنوان یک مسلمان، شیعه و انقلاب و مربی در این راستا چه وظایفی داریم، عنوان کرد: وظیفه ما به عنوان مربیان کودکان و نوجوانان این است که یاوران حضرت مهدی(عج) را تربیت کنیم. در این راستا ابتدا خود باید مهدوی باشیم تا بتوانیم در این عرصه مهم گام برداریم.

مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان اظهار کرد: معارف زمان پیامبر(ص) ناب و واقعی بود. چشمه اصلی آن خداوند بود که از دهان و زبان مبارک رسول‌الله(ص) جاری شد. به تدریج اسلامی واقعی و اصیل منسوخ شده و کار به جایی رسیده است که در بحرین قرآن‌ها و مساجد را با نام اسلام آتش می‌زنند.

وی تصریح کرد: فاصله گرفتن از قرآن و عترت دلیل اصلی اتفاقات جامعه اسلامی و جامعه بشریت است. در این میان شکل ظاهری قرآن سوزانده شده است اما اصل و اصالت قرآن خواهد ماند.

در این نشست «شاکریان»، مدیر عامل کانون پرورش فکری کودکان ونوجوانان استان خوزستان، اظهار کرد: با توجه به تنوع فرهنگی که در استان خوزستان وجود دارد مربیان و همکاران ما در کانون‌های پرورش فکری استان با ذوق و شوق کامل و بر اساس سیاست‌هایی که از سال پیش اعلام شده بود تلاش کردند و در بعد کانون‌های داخلی و بیرونی موفقیت‌های چشمگیری را کسب کردند.

وی افزود: این کانون در بعد تکریم، نماز، برگزاری و شرکت در نمایشگاه‌ها و ارائه پیشنهادات در جلسات کلان استان رتبه ممتاز را دارا است؛ در جشنواره‌ها نیز مربیان نوآور در یک سال گذشته مفتخر به کسب جایزه شدند.

خداوند نظاره گر همه اعمال انسان است

حجت‌الاسلام رضا حسینی‌فر، مسؤول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور اهواز، روز گذشته در مراسم روز آزمایشگاه که چهارشنبه هفتم اردیبهشت‌ماه در تالار شهدای دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور اهواز برگزار شد، اظهار کرد: آزمایشگاهیان به این نکته دقت داشته باشند که در محیط آزمایشگاه و زیر میکروسکوپ هم می‌توان خدا را مشاهده و کشف کرد و به راز خلقت پروردگار پی برد.

حجت الاسلام حسینی‌فر عنوان کرد: دنیا نیز نوعی آزمایشگاه است و انسانی که در این دنیا زندگی می‌کند، به طور دائم از سوی پروردگار خود نظارت می‌شود. افراد شاغل در آزمایشگاه به صورت دائم موجودات کوچک را رصد می‌کنند و به همین صورت و زنجیره‌وار، بر انسان نیز نظارت‌هایی می‌شود و در نهایت این زنجیره به پروردگار می‌رسد.

وی تصریح کرد: اگر به این نظارت به صورت زنجیره‌وار نگاه شود، احساس جبر به انسان دست می‌دهد، حال آنکه این زنجیره باید به دایره تبدیل شود و در ابتدا و انتها به خداوند برسد. اگر با این دید به مساله نگاه شود، آن زمان است که یک فرد شاغل در آزمایشگاه هم می‌تواند در زیر میکروسکوپ خدا را کشف کند و به پروردگار برسد.

مسؤول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور اهواز در پایان یادآور شد: همان‌طور که حضرت علی (ع) فرمود: هیچ چیز ندیدم، جز اینکه قبل، حین و پس از دیدن آن، خدا را دیدم. بنابراین در هر مکان و زمان، حتی در آزمایشگاه می‌توان خدا را کشف کرد.

جهاد اقتصادی سرآغاز یک انقلاب فرهنگی و اقتصادی در کشور است

 عبدالعزیز فدعمی، فرماندار اهواز، صبح امروز در جلسه کمیسیون بانوان فرمانداری این شهرستان اظهار داشت: امسال که به فرموده رهبر معظم انقلاب سال جهاد اقتصادی نامگذاری شده، می تواند سرآغاز یک انقلاب اقتصادی و فرهنگی در کشور باشد.

وی خاطر نشان کرد: در جایگاه کنونی کشور با شرایطی همچون توسعه علم و فناوری، افزایش نیروی انسانی کارآمد و اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها و... افق روشنی برای جهاد اقتصادی و گام های بلندی به سوی پیشرفت اقتصادی جامعه اسلامی فراهم شده است.

فدعمی در ادامه سخنان خود، ابراز داشت: زنان نیز همگام با سایر اقشار جامعه در زمینه های مختلفی همچون تولید، نوآوری اقتصادی و به ویژه اقتصاد خانواده ایفای نقش می کنند و به همین دلیل ابعاد این فعالیت ها باید مورد تبیین و بررسی قرار گیرد.

فرماندار اهواز با بیان این که بانوان در دستیابی جامعه به اهداف جهاد اقتصادی نقش مهم و شاخصی دارند، به نقش فرهنگ سازی در خانواده ها و اثرات آن بر پدیده های اجتماعی اشاره کرد و اظهار داشت: در این زمینه نقش زنان از همه افراد خانواده مؤثرتر است.

وی در پایان سخنان خود، اشتغال خانگی و افزایش منابع درآمدی خانوارها را از جمله مباحثی عنوان کرد که باید در دستور کار کمیسیون بانوان قرار گیرد و بیان داشت: دستگاه های اجرایی ذیربط می توانند برنامه های خود را در این زمینه ارائه دهند./9455/د101/ص
ارسال نظرات