۰۹ خرداد ۱۳۹۱ - ۱۶:۰۳
کد خبر: ۱۲۹۶۷۸

همایش نکوداشت آیت الله بهجت در تبریز برگزار شد

خبرگزاری رسا ـ همایش نکوداشت حضرت آیت‌الله محمد تقی بهجت(ره) با عنوان «بهجت عارفان» در تبریز برگزار شد.
حضرت آيت‌الله بهجت حجت الاسلام عليزاده، مسؤول نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاه تبريز
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در تبریز، حجت الاسلام علیزاده، مسؤول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه تبریز، امروز در همایش نکوداشت حضرت آیت الله بهجت(ره) که در تالار وحدت این مرکز آموزش عالی برگزار شد، اظهار داشت: دغدغه امروز رهبر فرزانه انقلاب، تعالی اخلاق همگام با توسعه علوم مختلف در جامعه است.

وی بسیاری از معضلات اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و سیاسی کشور را نشات گرفته از بی توجهی به اخلاق اسلامی دانست و خاطرنشان کرد: ملاک برتری انسان، کسب علوم مختلف در حوزه و یا دانشگاه نیست، بلکه میزان بهره‌مندی از اخلاق و رعایت تقوای الهی است.

حجت الاسلام علیزاده در ادامه تشریح جنبه‌های اخلاقی و عرفانی مرحوم آیت الله بهجت تصریح کرد: آن عارف بالله انجام واجبات و ترک محرمات را به عنوان راحت‌ترین، عمومی‌ترین و مهم‌ترین سفارش به مدعیان خودسازی و اخلاق در جامعه عرضه کرده‌اند.

مسؤول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه تبریز با بیان این‌که گمراهی نسل جوان در پیچ و خم عرفان های کاذب و نوظهور نشان از عدم پاسخگویی به نیاز معنوی ایشان بوده است، گفت: متأسفانه فرهنگ غلطی که در جامعه رایج شده این است که برخی در انجام واجبات سستی کرده؛ اما در عمل به مستحبات پیش‌قدم هستند.

وی سیره و سلوک حضرت آیت الله بهجت را بهترین راهنما برای زندگی الهی و اخلاقی دانست و تصریح کرد: نباید با بی‌توجهی به نیاز معنوی جوانان، اجازه داد دشمنان با نسخه‎های غلط و مسموم آنان را از مسیر عرفان ناب اسلامی منحرف کنند.

این همایش که با حضور پرشور دانشجویان و طلاب حوزه های علمیه استان همراه بود، با سخنرانی حجت الاسلام بهجت، فرزند حضرت آیت‌الله بهجت فومنی ادامه یافت.

گفتنی است، حضرت آیت‌الله محمدتقی بهجت فومنی در اواخر سال ۱۳۳۴ ه.ق. در خانواده‌ای دین‌دار و تقواپیشه، در شهر مذهبی فومن واقع در استان گیلان، چشم به جهان گشود. هنوز ۱۶ ماه از عمرش نگذشته بود که مادرش را از دست داد و از اوان کودکی طعم تلخ یتیمی را چشید؛ تحصیلات ابتدایی را در مکتب خانه فومن به پایان برد، و پس از آن در همان شهر به تحصیل علوم دینی ‌پرداخت و پس از طی دوران مقدماتی تحصیلات دینی در شهر فومن، به سال ۱۳۴۸ ه.ق. هنگامی که تقریباً ۱۴ سال از عمر شریفش می گذشت به عراق مشرّف شد و در کربلای معلّی اقامت‌ گزید.

آیت الله بهجت حدود چهار سال در کربلای معلّی ماند و از فیوضات سید الشهداء علیه السلام استفاده کرده و به تهذیب نفس می پردازد و در طی این مدت بخش معظمی از کتابهای فقه و اصول را در محضر استادان بزرگ آن دیار مطهّر می‌خواند.

در سال ۱۳۵۲ه.ق. برای ادامه تحصیل به نجف اشرف مشرّف می گردد و بخش های پایانی سطح را در محضر آیات عظام از آن جمله مرحوم آیت الله آقا شیخ مرتضی طالقانی به پایان می رساند. با این همه، همّت او تنها مصروف علوم دینی نبوده، بلکه عشق به کمالات والای انسانی هماره جان ناآرام او را به جستجوی مردان الهی و اولیاء برجسته وا می داشته ‌است.

آیت الله بهجت پس از اتمام دوره سطح، و درک محضر استادان بزرگی چون آیات عظام: آقا سید ابوالحسن اصفهانی(ره)، آقا ضیاء عراقی(ره)، و میرزای نائینی(ره)، به حوزه گرانقدر و پر محتوای آیتِ حقّ حاج شیخ محمد حسین غروی اصفهانی (ره)، معروف به غروی وارد شد و در محضر آن علامه کبیر به تکمیل نظریات فقهی و اصولی خویش پرداخت، و به یاری استعداد درخشان و تأییدات الهی از تفکرات عمیق و ظریف و دقیق مرحوم علامه کمپانی، که دارای فکری سریع و جوّال و متحرک و همراه با تیز بینی بوده، بهره ها برد.

گفتنی است، حضرت آیت‌الله محمد بهجت فومنی اردیبهشت سال 1388 هجری شمسی دارفانی را وداع گفت./935/پ203/س
ارسال نظرات