۱۳ شهريور ۱۳۹۱ - ۱۹:۵۲
کد خبر: ۱۳۷۳۹۳
سخنگوی قوه قضاییه خبر داد:

استفاده از ظرفیت جنبش عدم تعهد برای گسترش روابط قضایی بین کشورهای عضو

خبرگزاری رسا ـ حجت الاسلام محسنی اژه‌ای در نشست خبری تصریح کرد: اجلاس جنبش عدم تعهد ظرفیت‌های خوبی را ایجاد کرد و بسیاری از کشورهای عضو به ریاست ایران امید بسته‌اند و می‌توان از ظرفیت‌های این اجلاس برای روابط قضایی بین کشورهای عضو استفاده کرد.
حجت الاسلام محسني اژه اي

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا،‌ حجت الاسلام غلامحسین محسنی اژه‌ای،‌ سخنگوی قوه قضاییه در سی‌وچهارمین نشست خبری دستگاه قضا،‌ در پاسخ به سؤال خبرنگار خبرگزاری رسا،‌ تصریح کرد: این اجلاس ظرفیت‌های خوبی را ایجاد کرد و بسیاری از کشورهای عضو که سازمان‌های بین المللی را ناکارآمد می‌دانند،‌ به ریاست ایران بر این جنبش امید بسته‌اند و می‌توان از ظرفیت‌های این اجلاس برای روابط قضایی بین کشورهای عضو استفاده کرد.

وی با تقدیر و تشکر از برگزارکنندگان اجلاس جنبش غیرمتعهدها ابراز داشت: خدای متعال را سپاسگزارم که این اجلاس با موفقیت در تهران برگزار شد و از مردم تهران،‌ دولت،‌ رسانه‌ها، رسانه ملی،‌ نیروهای امنیتی، اطلاعاتی،‌ نیروی انتظامی و تمامی کسانی که این اجلاس را آبرومندانه برگزار کردند،‌ تقدیر و تشکر می‌کنم.

 

 رأی 1660 صفحه‌ای 39 متهم پرونده فساد بزرگ مالی

حجت الاسلام محسنی اژه‌ای درباره پرونده فساد بزرگ مالی اظهار داشت: از زمان شروع پرونده حدود 13ماه گذشته است و در طول این مدت کار بسیار فشرده‌ای انجام شده است که بعد از قطعیت احکام صادره، در یک نشست اختصاصی در مورد این پرونده توضیح خواهم داد که برای مردم شنیدنی خواهد بود.

وی در ادامه افزود: اتهامات 39متهم این پرونده با لوایح 53 وکیل مورد بررسی قرار گرفت و احکام بدوی پرونده فساد بزرگ مالی در 1660 صفحه تایپ شده است.

سخنگوی قوه قضاییه با اشاره به حجم سنگین پرونده فساد بزرگ مالی تأکید کرد: زمانی که پرونده اختلاس 3هزار میلیاردی به دادگاه آمد،‌ 13 هزار برگ داشت که قاضی و کارشناسان باید این پرونده را مطالعه می‌کردند و می‌بایستی قاضی پرونده نظرات کارشناسان،‌ لوایح 53 وکیل متهمین را بررسی می‌کرد،‌ که علاوه بر 13 هزار برگ پرونده،‌ در مقطع زمانی دادگاه، 9 هزار برگ دیگر به آن اضافه شد و مجموعه صورت جلسات دادگاه‌های این پرونده، 833صفحه شد.

دادستان کل کشور با اشاره به روند تسریع رسیدگی به پرونده فساد بزرگ مالی بیان داشت: پرونده‌ای با این حجم و پیچیدگی و با اتهامات مختلف متهمین،‌‌ در روند بررسی آن، کار فوق العاده‌ای صورت گرفته است.

محسنی اژه‌ای با اشاره به احکام بدوی صادر شده و ابلاغ آنها ابراز داشت: بعد از تایپ و غلط‌گیری و تطبیق احکام صادره،‌ از دیروز ابلاغ این احکام به وکلای متهمین آغاز شده است و این احکام قابل تجدید نظر بوده و از مدت ابلاغ تا 20روز، وکلا حق اعتراض آن را دارند.

سخنگوی دستگاه قضا،‌ با اشاره به بررسی احکام صادره توسط دیوان عالی کشور تصریح کرد: دیوان عالی کشور باید 1660 برگ دادنامه  را کلمه به کلمه و سطر به سطر مطالعه کند و علاوه بر این، وکلای این 39 متهم که اعتراض می‌کنند، 39 لایحه اعتراضی می نویسند که این لوایح هم باید مورد مطالعه قرار گیرد تا نسبت به آن اظهارنظر شود.  

دادستان کل کشور در مورد خاوری و بازگشت او گفت: در این مورد من بارها عرض کرده‌ام که اگر آقای خاوری می‌آمدند و از خودشان دفاع می‌کردند،‌ وضعیتش مشخص می‌شد و با کمال تأسف، کشوری که وی در آن به سر می‌برد و همچنین پلیس بین الملل ایشان را تحویل نمی‌دهند.

وی در ادامه افزود: برای خاوری کیفر خواست صادر شده و پرونده‌اش به دادگاه رفته است.

محسنی اژه‌ای درباره وضعیت مدیرعامل سابق بانک صادرات اظهار داشت: برای این فرد قرار مجرمیت از جانب بازپرس پرونده صادر شد، اما از سوی نماینده دادستان نقض شد و مقرر شد پرونده مجدداً مورد رسیدگی قرار گیرد.

 

دستگیری تعدادی افراد خرابکار در زلزله آذربایجان شرقی

 حجت الاسلام محسنی اژه‌ای در پاسخ به سؤال خبرنگاری که «آیا درست است که 26 نفر از افرادی که در زلزله آذربایجان دستگیر شده‌اند و قصد خرابکاری داشته‌اند جزء افراد منافق و بهایی بوده‌اند؟» گفت: خبر دستگیری تعدادی افراد که قصد خرابکاری داشته‌‌اند، صحت دارد،‌ که بعضی از آنها زود آزاد شدند و بعضی در بازداشت به سر می‌برند، ولی تنها عنوان بهایی بودن، دلیل دستگیری نیست، مگر اینکه اقدامی را انجام داده باشد و پرونده آنها در مرحله تحقیقات مقدماتی و در دادسرا است.

سخنگوی قوه قضاییه با اشاره به وضعیت فائزه هاشمی و حکم مرتضوی اظهار داشت: خانم هاشمی 12مرداد از کشور خارج و 29مرداد بازگشت چرا که وی ممنوع الخروج نبوده است و در مورد پرونده آقای مرتضوی هم باید بگویم، دیوان عدالت حکم را به وزیر کار ابلاغ کرده است و باید وزیر، کار خودش را انجام دهد و من از اقدام وزیر اطلاعی ندارم.

 

حال موسوی خوب است

محسنی اژه‌ای در پاسخ به سؤال خبرنگاری در مورد حصر خانگی موسوی و کروبی و عمل قلب موسوی  و پیگری قوه قضاییه در مورد این موضوع گفت: حال موسوی خوب است.

 

دادستان تهران ممنوع‌المصاحبه نیست

سخنگوی دستگاه قضا درباره اینکه آیا ایشان ممنوع‌المصاحبه شده‌اند یا خیر؟ گفت: دادستان تهران ممنوع المصاحبه نیست و وی در حاشیه جلسات دادگاه یا مراسم تودیع و معارفه با خبرنگاران گفت‌وگو می‌کند و به سؤالات آنها پاسخ می‌دهد.

 

جوانفکر؛ بی‌گناه

یکی از خبرنگاران در مورد متهم شدن روزنامه اعتماد و بی گناهی جوانفکر از سخنگوی دستگاه قضا سؤال کرد که محسنی اژه‌ای گفت: این حکم توسط هیئت منصفه مطبوعات صادر شده و آنها نظرشان این بود که جوانفکر بی‌گناه و روزنامه اعتماد مجرم است.

حجت الاسلام محسنی اژه‌ای با تأکید بر جدایی مرز تخریب، توهین و انتقاد خاطر نشان کرد: توهین نسبت به زمان،‌مکان و فرد مورد اهانت متفاوت است و به صرف لفظ نیست. هر کسی که دارای خدمات درخشانی باشد و کار خلافی از او سر بزند، باید خدمات او را اعلام کنیم، اما نمی‌توان گفت از او انتقاد نکنیم.‌

 

دستور رهبر معظم انقلاب مبنی بر پرهیز از زندان انفرادی

سخنگوی دستگاه قضا با اشاره به اینکه ریاست قوه قضاییه، پیگیری و اجرای دقیق سخنان مقام معظم رهبری را به قضات و دادگاه سفارش کرده‌اند،‌ ابراز داشت: ریاست قوه قضاییه به تمام قضات و دادگاه‌ها، پیگیری و اجرای سخنان مقام معظم رهبری را نه تنها در مورد دانشجویان،‌ بلکه در مورد تمام اقشار مردم سفارش کرده‌اند.

وی در ادامه افزود: مقام معظم رهبری از سال‌های قبل می‌فرمودند که «تاجایی که لازم و ضروری نیست،‌ کسی به زندان انفرادی نرود و اگر لازم و ضروری شد،‌ در حد ضرورت باشد».

محسنی اژه‌ای درباره آزادی تعدادی از زندانیان امنیتی در عید فطر امسال اظهار داشت: تعداد زیادی که مشمول بخشنامه عفو امسال بودند، آزاد شدند و مجازات تعد‌ادی هم تقلیل یافت.

سخنگوی دستگاه قضا با تأکید بر اینکه اظهار پشیمانی و توبه واقعی شرط آزادی و عفو رندانیان سیاسی است،‌ تصریح کرد: ما دوست نداریم کسی وارد زندان شود ولی اگر این اتفاق افتاد، دلمان می‌خواهد هر چه زودتر آزاد شود. برخی از زندانیانی که به جرم امنیتی در زندان هستند، اگر اظهار پشیمانی و توبه واقعی کنند و این موضوع برای هیئت کارشناسی محرز شود، حتماً در لیست عفو قرار می‌گیرند.

وی در ادامه افزود: کسانی هم که از سال 88 به بعد به خاطر موارد امنیتی دستگیر شده بودند، با اظهار پشیمانی و توبه واقعی و تعهد آزاد شدند و بیشتر آنها می‌گفتند: ما در زمان ارتکاب جرم جو گیر شده و اصلاً ضد انقلاب نبودیم، بلکه تحت تاثیر جو و فضا سازی قرار گرفتیم./958/ت302/ع

ارسال نظرات