۲۶ بهمن ۱۳۹۱ - ۲۳:۰۸
کد خبر: ۱۵۶۶۷۸

انتقاد آیت الله مظاهری از سبک شمردن نماز در جامعه

خبرگزاری رسا ـ حضرت آیت الله مظاهری گفت: حقیقتاً در کشور ما امروزه نماز و به خصوص نماز جماعت، سبک شمرده می شود و به جایی رسیده ایم که شرکت در نماز جماعت برایمان مشکل شده است؛ این وضعیت اصلاً پسندیده کشور محب اهل بیت نیست.
حضرت آيت الله مظاهري

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان حضرت آیت الله مظاهری، ریس حوزه علمیه اصفهان، شب گذشته در ادامه جلسات اخلاق هفتگی خود در مسجد حکیم اصفهان گفت: یکی از موضوعات مهمی که بزرگان اخلاق و سیر و سلوک به آن اهمیت زیادی داده اند، تحقیق و بررسی در خصوص کشف راه های جلوگیری از تزلزل و سقوط انسان است.

 

 استاد اخلاق حوزه علمیه در ادامه اظهار داشت: در سالی که گذشت، درباره برخی از علل و عوامل سقط اخلاقی انسان صحبت کردیم ولی این جلسه روی یکی از عوامل مهمی که انسان را از لغزش در پرتگاه ها نجات می دهد یعنی صبر و استقامت صحبت می کنیم.

 

رییس حوزه علمیه اصفهان با اشاره به جایگاه و اهمیت صبر و استقامت در مباحث اخلاقی اظهار داشت: اگر کسی در زندگی روزمره صبر و استقامت پیشه کرد، بدون شک خدا دست او را در مراحل حساس زندگی می گیرد و صبر و استقامت سبب عاقبت به خیری انسان می شود. علمای اخلاق و بزرگان سیر و سلوک، از صبر و اسقامت تعبیر به ام الفضائل کرده اند و می توان از این نام گذاری فهمید که شرط دست یافتن به فضائل اخلاقی و دوری از رذائل رفتاری، استفاده از ابزار قدرتمند صبر است و به عبارت دیگر، راه دست یابی به پیشرفت در زندگی، از مسیر صبر و استقامت عبور می کند.

 

وی در خصوص اقسام صبر عنوان کرد: صبر انواع گوناگونی همچون صبر فردی و صبر خانوادگی دارد؛ صبر فردی نیز شامل صبر بر انجام واجبات و مستحبات می شود. صبر بر واجبات باید به شکلی باشد تا انسان در مرتبه اول این عبادات را انجام دهد و سپس نسبت به این اعمال تقید پیدا کند و در مرحله آخر این واجبات برایش ملکه شوند.

 

مؤلف کتاب «الاخلاق» در ادامه به تبیین آثار نماز پرداخت و خاطرنشان کرد: در باب اهمیت این فریضه و صبر در مورد کیفیت اجرای این فریضه، احادیث و آیات قرآنی زیادی وجود دارد و اگر کسی این فریضه را به عمد ادا نکند، با تمام محسنات و خوبی ها، قطعاً از اصحاب جهنم خواهد بود. در تمام رساله های توضیح المسائل مراجع تقلید حدیث عظمت برگزاری نماز جماعت بیش از ده نفر آمده است و در سیره پیامبر اکرم و ائمه طاهرین داستان های عجیبی در خصوص اهمیت نماز آمده است که تکلیف ما را برای امروز تعیین می کند.

 

 استاد سطح عالی حوزه علمیه اصفهان در خصوص عظمت و جایگاه نماز جماعت در سیره رسول خدا و اهل بیت، اذعان کرد: پیامبر اکرم(ص) پس از ورود به مدینه، ابتدا حکومت اسلامی تشکیل دادند و پس از احداث مسجد، اقدام به اقامه نماز جماعت در مسجد کردند و در هیچ کجا نمی بینیم که ایشان نماز جماعت را در شرایط سخت ترک کرده باشند. از عایشه نقل شده است که هنگامی که موذن، اذان می گفت، پیامبر متحول و منقلب می شد و دیگر کسی را نمی شناخت و برای اقامه نماز به مسجد می رفت. امام حسن (ع)، نیز در هنگام نماز، بهترین لباس خود را می پوشید و نماز اول وقت را در مسجد اقامه می کرد. همچنین از امام صادق(ع)، روایت شده است که ایشان فرمودند: لذت دو رکعت نماز نیمه شب را به دنیا و تمام چیزهایی که در آن است نمی دهم. از این احادیث می توان به عظمت نماز در منظر اهل بیت پی برد.

 

وی درباره کیفیت نمازهای یومیه مؤمن افزود: اگر کسی نماز را بر اساس معیارهای احکام رساله توضیح المسائل مراجع تقلید، به درستی ادا کند، نمازش صحیح است و اگر کسی نماز را با حال توجه و حضور قلب ادا کند، نمازش علاوه بر صحیح بودن، مقبول نیز خواهد بود. اما نماز مبرور نمازی بالاتر از نماز مقبول است که خدا پس از اتمام نماز به بنده با تقوا و خالص خود، احسنت می گوید و همه شیعیان باید سعی کنند به این نماز برسند.

 

حضرت آیت الله مظاهری در پایان از کم‌رنگ برگزارشدن نمازهای جماعت در جامعه انتقاد و خاطرنشان کرد: در زمان رسول خدا، مسلمانان با وجود این که در ده سال، 84 جنگ سخت با دشمنان داشتند و مشکلات معیشتی نیز وجود داشت، اما به 51 رکعت نماز نافله در شبانه روز پای بند بودند. امام صادق(ع) در پایان عمر شریف و در وصیت خود فرمودند«شفاعت ما اهل بیت به کسانی که نماز را سبک بشمارند، نمی رسد.» حقیقتاً در کشور ما امروزه نماز و به خصوص نماز جماعت، سبک شمرده می‌شود  و به جایی رسیده ایم که شرکت نماز جماعت برایمان مشکل شده است و نمازهای جماعت در مساجد با حضور کم رنگ مردم ادا می‌شود  و این وضعیت اصلاً پسندیده کشور محب اهل بیت و معیارهای این خاندان نیست./939/پ201/س

ارسال نظرات