۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۲ - ۱۴:۳۵
کد خبر: ۱۶۷۰۸۹
رییس نهاد نمایندگی ولی‌فقیه در دانشگاه‌ها:

دستور همه بزرگان اخلاق به مراقبت و حساب کشیدن از نفس است

خبرگزاری رسا ـ رییس نهاد نمایندگی ولی‌فقیه در دانشگاه‌ها گفت: خداوند، این عالم ملک را بر وصال عالم ملکوت آفرید و عالم ملکوت را بر وصال عالم جبروت تأسیس کرد تا انسان بتواند به وسیله عالم ملک به عالم ملکوت راهی پیدا کند.
حجت الاسلام محمديان رييس نهاد نمايندگي ولي فقيه در دانشگاه‌ها

 به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت‌الاسلام محمد محمدیان رییس نهاد نمایندگی ولی‌فقیه در دانشگاه‌ها در همایش طبیب روحانی با بزرگ داشت آیت‌الله علامه حسن‌زاده آملی که صبح امروز در محل سالن اجتماعات ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد، گفت: این همایش متعلق به یکی از بندگان صالح خدا و کسی که جرعه‌ای از چشمه معرفت را نوشیدند است و این همه علاقه‌مند برای شنیدن قسمتی از این معرفت‌ها در اینجا جمع شده‌اند.

وی در ادامه با اشاره به یکی از احادیثی که آیت‌الله حسن‌زاده آملی به صورت مکرر در صحبت‌هایشان از امام صادق(ع) نقل می‌کردند، گفت: خداوند، این عالم ملک را بر وصال عالم ملکوت آفرید و عالم ملکوت را بر وصال عالم جبروت تأسیس کرد تا انسان بتواند به وسیله عالم ملک به عالم ملکوت راهی پیدا کند.

حجت الاسلام محمدیان با بیان این‌که آنچه در عالم ملک می‌گذرد، عالم ملکوت را نشان می‌دهد و آنچه که در عالم ملکوت است عالم جبروت را نشان می‌دهد، گفت: یعنی خداوند آنچه که در این عالم است را به گونه‌ای آفریده که راه را برای فهم عالم بالاتر به روی ما باز کند.

وی در ادامه با اشاره بحث نزول و تنزیل همه موجودات ابراز کرد: از دیدگاه قرآن نازل شدن و تنزیل مربوط به همه موجودات است و از جمله آن موجودات انسان است و این نزول فیزیکی نیست بلکه این نزول، نزول حقیقی است یعنی حقیقت برتری این موجودات.

رییس نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه‌ها در مورد نقش دین در این نزول گفت: حکمت این نزول از آن معارف نابی است که باید دنبال آن برویم، البته باید اشاره داشت انسانی که به عالم پایین نزول پیدا کرده باید دوباره به عالم بالا بازگردد و نقش دین این است که این سیر نزولی را مدیریت کند.

وی در ادامه تصریح کرد: البته سیر نزولی انسان در این دنیا می‌تواند ادامه داشته باشد و انسان بعد این‌که به این عالم مادی نازل شد می‌تواند نازل‌تر هم بشود اما یک سیر صعودی هم خداوند برای انسان قرار داده که مدیریت این سیر صعودی هم کار انبیا و دین است.

حجت الاسلام محمدیان با اشاره به این نگاه به دین که سیر صعودی انسان را مدیریت می‌کند، گفت: دین آمده تا انسان را به پرواز در بیاورد و انسان برای پرواز به دو بال نیاز دارد که طبق فرموده پیامبر(ص) این دو بال توحید و اخلاق است.

وی در ادامه با بیان این‌که دین به دو بخش تقسیم می‌شود، گفت: یک بخش توحید و بخش دیگر اخلاق و خلق حسن است و توحید یعنی نقش خدا را در نظام هستی دیدن و اخلاق یعنی نقش خلیفه‌الله را در هستی ایفا کردن.

رییس نهاد نمایندگی ولی‌فقیه در دانشگاه‌ها گفت: در توحید شما اول خدا را می‌بینید و بعد از آن موجودات را زیرا خداوند محیط کل است و این توحید راهی است که امام حسین(ع) فرمود، خداوند موجوداتی آفریده که آیینه خداوند هستند و ما می‌توانیم خداوند را در آن‌ها ببینیم.

وی در ادامه در مورد بحث مراقبت اظهار داشت: توحید و اخلاق در یک نقطه به هم می‌رسند و آن نقطه مراقبت است و نه توحید بدون مراقبت به دست می‌آید و نه اخلاق لذا شاه‌بیت و دستور همه بزرگان اخلاق به مراقبت و کشیک نفس را کشیدن است.

حجت‌الاسلام محمدیان درباره بحث مراقبت با اشاره به حدیثی از امام رضا(ع) که به حضرت عبدالعظیم(ع) فرموده بودند و همچنین شرایط سیاسی کشور که در آستانه یک حماسه سیاسی است، گفت: امام رضا (ع) فرمود، سلام مرا به دوستانمان برسان و به آن‌ها بگو« شیطان را به خودشان راه ندهند و راهی برای نفوذ شیطان به خود به وجود نیاورند زیرا تا زمانی که ما به او اجازه ورود ندهیم او امکان ورود ندارد».

وی ادامه داد: امام رضا(ع) که به حضرت عبدالعظیم(ع) فرموده بودند به دوستان ما بگو«راست‌گو باشند و در گفتار خود صادق باشند، امانت‌داری کنند، کم حرف بزنند، مجادله، بحث‌های بی‌فایده و سخنانی که جز کدورت چیزی از آن‌ها حاصل نمی‌شود را ترک کنند.

رییس نهاد نمایندگی ولی‌فقیه در دانشگاه‌ها بیان داشت: امام رضا(ع) که به حضرت عبدالعظیم(ع) فرموده بودند به دوستان ما بگو«با هم دیگر ارتباط صمیمی داشته باشند و به هم دیگر توجه کنند و رابطه دوستانه داشته باشند، به دیدار هم دیگر بروند، این باعث می‌شود که به ما اهل‌ بیت نزدیک شوند، هم دیگر را تکه پاره و قطعه قطعه نکنند زیرا از روح ایمان جدا خواهند شد و از ولایت ما بیرون خواهند رفت.

وی در پایان گفت: امام رضا(ع) که به حضرت عبدالعظیم(ع) فرموده بودند به دوستان ما بگو« خداوند آن‌هایی که اهل احسان و نیکی هستند را می‌بخشد و از گناه‌کاران هم خواهد گذشت اما مشروط به این‌که برای خداوند شریکی قائل نشده باشند و دوستان ما را آزرده خاطر نکرده باشند./9591/پ201/ن

ارسال نظرات