ویژهنامه «انتخابات» در فضای مجازی منتشر شد
خبرگزاری رسا ـ ویژهنامه «انتخابات» به مناسبت به مناسبت یازدهمین انتخابات ریاست جمهوری در فضای مجازی منتشر شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، ویژهنامه «انتخابات» شامل موضوعاتی همچون انتخابات در کلام امام، رهبری و مراجع، پایگاههای دیگر، سخن انتخاباتی و محصولات انتخاباتی در پایگاه اینترنتی معاونت تهذیب حوزه های علمیه منتشر شد.
انتخابات در کلام امام خمینی(ره)، انتخابات در کلام رهبر معظم انقلاب، انتخابات در کلام مراجع، اخلاق انتخاباتی، انتخاب اصلح و بصیرت در انتخابات از دیگر موضوعات مطرحشده در این ویژهنامه است.
انتخابات در کلام امام خمینی(ره)
در این بخش از ویژه نامه انتخابات میخوانیم: اهل علمى که در هرجا هستند، با کمال جدیت، مردم را دعوت کنند به دخالت در انتخابات.
لزوم شرکت در انتخابات ریاست جمهورى
خداوند همه را حفظ کند، موفق باشند، چیزى که لازم است عرض کنم این است که در این موقع که یک مرحله دیگرى از مراحلى که در کشور ما مىخواهد تحقق پیدا بکند در دست اجراست و آن تعیین رییس جمهور است، باید توجه داشته باشند آقایان که آن صفتى که در قانون اساسى براى رییسجمهور تعیین کردهاند مراعات کنند، قانون اساسى را ملاحظه کنند و صفات رییس جمهور را در آنجا ملاحظه کنند و کسى که داراى آن صفات بود و او را به آن صفات مىشناسید به او رأى بدهید و اگر فاقد آن صفات باشد، احتراز کنید از رأى دادن به او.
روز سرنوشتسازى است، مىخواهید زمام کشور را به یک کسى بدهید که مؤثر است در مقدرات کشور شما، سهل انگارى نکنید و به پاى صندوقها بروید و با هم اجتماع کنید و کسى که لایق براى این مقام است و داراى آن صفاتى است که سوء سابقه نداشتن، وابستگى به رژیم سابق نداشتن، اینها از امورى است که باید ملاحظه بشود و آقایان نباید سستى کنند در رفتن، به پاى صندوق بروند، لیکن به کسى که این صفات را دارد رأى بدهند.
توصیه مردم به شرکت فعال در انتخابات
اینکه عرض کردم تکلیف چیست، تکلیف شما چى است و تکلیف ملت چى است، چند روز دیگر مسأله انتخاب رئیس جمهور است، باید همه شما با تمام جدیت در این، همه اشخاصى که در هر جا هستند، اهل علمى که در هرجا هستند، با کمال جدیت، مردم را دعوت کنند به دخالت، دخالت کنند در مسأله، حاضر بشوند، شما، آن آقایى که در آن ده با دویست نفر جمعیت زندگى مىکند و آن آقایى که در آن شهر با دو میلیون یا چهار میلیون یا پنج میلیون جمعیت زندگى مىکند، همه مسؤولیم، علىالسواء مسؤولیم. همه باید مردم را دعوت کنیم به اینکه در انتخاب رییس جمهور بىتفاوت نباشند، بروند در پیش صندوقها، رأى بدهند و البته خوب، اشخاصى که مطلعاند، چه هستند از علما، از کسان دیگر، یک نفرى را که بدانند چطور است انتخاب کنند یا چند نفر را، اما توجه کنند به اینکه چه باید بکنیم و ما مقدرات مملکتمان را دست کى باید بدهیم و ما اگر یک رییسجمهور داشته باشیم که ناباب از کار در بیاید، همه چیزها از بین مىرود، نگویید که دیگران رأى مىدهند، من هم باید رأى بدهم، تو هم باید رأى بدهى، آن روستایى هم که در کنار مزرعه خودش کار مىکند باید رأى بدهد، تکلیف است، این یک تکلیف الهى است، این هم یک چیزى حساب نکنید که خوب، دیگران هستند، من چه مىکنم، خیر.
براى هر فردى از افراد این ملت تکلیف است که حفظ کند اسلام را، حفظ اسلام به این است که حالا در کشور ما هر کسى در کشور خودش، الآن ما مبتلاى به مسائلى هستیم در این کشور، حفظ اسلام این است که ما یک رییسجمهورى که لااقل، اعتقاد به اسلام داشته باشد، متعهد باشد براى اسلام، بشناسید که این آدم متعهدى است، که مبادا مبتلا بشویم به یک نفر نابابى که ما را بخواهد بکشد، ببرد طرف امریکا، روحانیان را مىخواهد کنار بگذارد و مجلس را کنار بگذارد و همه، خودم و خودم هم راه افتادم طرف امریکا، یک مسألهاى است، تکلیف است، ما مکلفیم به اینکه در امور دخالت کنیم، ما مکلفیم در امور سیاسى دخالت کنیم، مکلفیم شرعاً؛ همان طور که پیغمبر مىکرد، همان طور که حضرت امیر مىکرد، در این ایام، که اعلان مىکنند مسأله انتخاب رییسجمهور را، آن اشخاصى که در حوزهها هستند، باید دست از کارها بردارند و راه بیفتند توى شهرها و دهات و روستاها و آن جاهاى دور افتاده و کمک کنند و اگر نکنند، فردا مسؤولاند پیش خدا و اگر مسامحه کنند، فردا مسؤولند پیش خدا.
مردم را دعوت کنند به دخالت در امور، به انتخاب یک رییس جمهور صحیح، کمک کنند براى رساندن صندوقها به روستاهاى دور افتاده، اگر شما نکنید، آنهایى که بر ضد شما هستند، مىکنند این کار را، تبلیغ مىکنند آنجاها، شماها مبلغ اسلام هستید.
انتخابات در کلام رهبری
در بخش دیگری از این ویژهنامه انتخابات در کلام رهبری مطرح شده است که به این شرح است: حضور مردم در پاى صندوقهاى رأى به کشور مصونیت میبخشد، عزت میبخشد، آبروى بینالمللى میبخشد.
این انقلاب از روز اول تا امروز هر قدمى برداشته است، قدمى بوده است که نوید قدم بعدى را به ما میداده، این خیلى مهم است، هرگز دچار بنبست نشدیم، هرگز در دالان یأس و ناامیدى قرار نگرفتیم، همیشه فرج در مقابل ما بود، گاهى خودمان کوتاهى کردیم، سستى کردیم، نتاختیم به پیش، این اتفاق افتاده، اما راه هرگز بسته و بنبست نبوده است، هر گام ما بشارتده گام بعدى بوده، امروز هم همینجور است.
و من به شما بگویم عزیزان من، این گامى که ملت ایران در چند روز دیگر در پیش دارد، یعنى گام انتخابات، یکى از همان گامها است که انشاءاللّه بشارتده گامهاى بعدى است، ما نمیدانیم چه کسى رییس جمهور خواهد شد، نمیدانیم خداى متعال دلها را به کجا متوجه خواهد کرد، اما میدانیم که حضور مردم در پاى صندوقهاى رأى که اعلام حضور قدرتمندانهى این ملت در عرصه حرکت و تاخت به سوى آرمانها است بلاشک به دنبال خود، موفقیتهاى دیگرى را دارد، به کشور مصونیت میبخشد، عزت میبخشد، آبروى بینالمللى میبخشد، دوستان شما را خوشحال میکند، دشمنان شما را ناکام و بدحال میکند.
دو سه هفته دیگر تا انتخابات راه داریم، از مدتها پیش و حالا شدت پیدا کرده است، سعى میکنند مردم را نسبت به این انتخابات دلسرد کنند چرا، براى همین است که اگر مردم دلگرم باشند، اگر مردم وارد این میدان شوند، اگر حرکت پر شور خودشان را مثل همیشه نشان دهند، که انشاءاللّه نشان هم خواهند داد، براى آنها گران تمام خواهد شد.
درباره انتخابات ما اظهارنظر میکنند، چه کسانى، آن کسانى که زندان گوانتاناموشان مایه بىآبرویىشان است، هواپیماى بدون سرنشینشان بر بالاى روستاهاى محروم پاکستان و افغانستان، لکه ننگ در دامانشان است، آن کسانى که جنگافروزى در منطقه حساس ما و اشغال دو تا کشور مسلمان، جزو بىآبرویىهایشان است، آن کسانى که دفاع و حمایت بىقید و شرطشان از رژیم جنایتکار صهیونیستى، مایه خجالت و شرمندگىشان است، اگر بفهمند، اینها به جمهورى اسلامى آبرومند و سرافراز انتقاد میکنند، این اظهارنظرها جواب ندارد، اصلاً در خور اعتناى ملت ایران و مسؤولان سرافراز این ملت نیست، اما براى همه آحاد ملت ایران و براى همه ما عبرتانگیز است که ببینید این انتخابات چقدر براى آنها حساس است. مخصوص این انتخابات هم نیست، سى و چند سال است که هر وقت ما یک انتخاباتى داریم، همین بساط هست، همیشه جنجال میکنند، همیشه سعى میکنند، همیشه هم تودهنى میخورند از این ملت بزرگ، به توفیق الهى، این دفعه هم تودهنى خواهند خورد.
خب، ما باید خودمان کارهاى خودمان را منظم و مرتب کنیم، مردم نگاه کنند به اظهارات داوطلبان محترمى که در این میدان وارد شدند، ما هم نگاه میکنیم، تشخیص بدهیم، ترجیح بدهیم، ببینیم آن کسى که میتواند براى انقلاب، براى کشور، براى آینده، براى عزت ملى، براى باز کردن گره مشکلات، براى ایستادگى قدرتمندانه و عزتمندانه در مقابل جبهه معاندان و براى الگو کردن جمهورى اسلامى در چشم مستضعفان عالم، بیشتر و بهتر تلاش کند، کیست، ممکن است تشخیص یک آقایى با تشخیص یک آقاى دیگر مخالف باشد، هیچ اشکالى ندارد، این را من به همه بگویم، ممکن است شما به یکى از نامزدها علاقهمند شوید، رفیقتان به یک نامزد دیگر؛ این سبب نشود که شما در مقابل هم قرار بگیرید، براى انتخابات و براى گزینش عالىترین مقام اجرایى در کشور که بسیار هم حساس است، بسیار هم مهم است، سازوکارهاى درستى وجود دارد، سازوکار قانون.
هیچ مانعى ندارد که شما به یکى علاقهمند باشید، بنده به یکى دیگر علاقهمند باشم، شما به او رأى دهید، من به دیگرى رأى دهم، بالاخره اکثریتى هست، اقلیتى هست، ضابطهاى هست، قانونى هست، بر طبق آن عمل خواهد شد، آحاد مردم با هم کدورت بیجا درست نکنند، به خاطر اینکه این به آن علاقهمند است، این به آن علاقهمند است، خب، باشند، خود داوطلبان محترم هم باید رعایت کنند، کار را با حماسه، با شور، با غیرتمندى، اما بدون چالش، بدون منافرت پیش ببرند، ظرافت کار اینجا است که ممکن است سکون و سکوت و جمود و خمودگى وجود نداشته باشد، نشاط باشد، تحرک باشد،
در میدان و در عرصه گفتوگو باشد، گفتوگوهاى گرم و داغ، درعینحال نفرتپراکنى نباشد، این میشود. این یک نکتهاى است که آقایان داوطلبان محترم خوب است که رعایت کنند.
نکته دیگر این است که رفتار داوطلبان در ریختوپاش و خرج و تبلیغاتِ زیاد از اندازه لازم میتواند ماها و آحاد مردم را نسبت به آنچه که بعدا پیش خواهد آمد، آگاه و هشیار و بیدار کند. آن کسى که یا از بیتالمال هزینه میکند، یا از پول مشتبه به حرام بعضىها استفاده میکند، نمیتواند اطمینان مردم را جلب کند، به این چیزها خیلى باید توجه کرد.
در تبلیغات انتخاباتى، در شعارهاى انتخاباتى، آنچه که اهمیت دارد، این است که مواضع عزتآفرین و صحیح و عاقلانه و حکیمانه انقلاب و نظام تثبیت شود، مبادا در شعارهایمان، ما به زید و عمرو در خارج از این مرزها یا آدمهایى در داخل مرزها، چراغ سبز نشان دهیم، خب، دشمن کار خودش را دارد میکند، علیه کسى، علیه کسانى و بیشتر از همه علیه خود انقلاب و نظام و انتخابات لجنپراکنى میکند، البته حنجرههاى بىتقوایى هم در داخل وجود دارد، در داخل، متأسفانه زبانهاى بىتقوا، قلمهاى بىتقوا و حنجرههاى بىتقوایى هستند که همان حرفهاى دشمن را که به قصد نومید کردن و افسرده کردن مردم گفته میشود، تکرار میکنند، آحاد مردم به اینها نباید اعتنایى کنند، فرداى این ملت، فرداى روشنى است، فرداى این انقلاب، فرداى عزتمدارانهاى است، فرداى این کشور و این ملت، فردایى است که انشاءاللّه به توفیق الهى براى همه الگو خواهد شد.
انتخابات در کلام مراجع
حضرت آیتالله نوری همدانی
این که مقام معظم رهبری فرمودند «حماسه سیاسی»، باید توجه داشت که حماسه با وجود پراکندگی و تشتت آرا به معنای کامل صورت نمی گیرد.
ما به همه کاندیداهایی که احساس مسؤولیت کرده و وارد عرصه شده اند، احترام می گذاریم، البته کاندیداها نیز باید با درک شرایط منطقهای و جهانی و مشکلات داخلی و در نظر گرفتن معیارها، به مسأله انتخابات ورود پیدا کنند.
کاندیداها بکوشند تا یک نفر اصلح را از میان خود انتخاب کرده و به مردم معرفی نمایند که لازمه این مهم هم اندیشی و درک اوضاع حساس کنونی است.
امروز شاهد بیشترین فشارها و توطئه های دشمنان علیه انقلاب و نظام اسلامی هستیم و در این وضعیت همه مردم و شخصیت ها باید کاری کنند که به معنای واقعی برای خنثی کردن توطئههای دشمن، حماسه سیاسی شکل گیرد.
برای مقابله با کینه و دشمنی دشمنان باید با وحدت عمل کرده و مصالح اسلام و نظام را در نظر بگیریم.
لزوم درک شرایط جهانی و منطقهای از سوی کاندیداها امری ضروری است و باید فردی که دارای ویژگی هایی چون ایمان، ولایتمداری کامل، شجاعت، غیرت، بیان صحیح، مدیریت و تدبیر بالاست، رییس جمهور شود و بتواند مشکلات مردم را حل کرده و اوضاع داخلی را به خوبی سامان دهد.
همه مسؤولیتها نوعی امانت در اختیار انسان است، انسان با خودسازی و تقوا میتواند از این امانت به درستی حراست کند و از این حیث به بندگان خدا بیشترین خدمت را انجام دهد.
حضرت آیتالله مکارم شیرازی
انتخابات یازدهم ریاست جمهوری، با تمام انتخاباتهایی که تاکنون برگزار شده است تفاوت دارد و اگر هوشیار نباشیم ممکن است خدای نکرده آسیبهایی از داخل و خارج متوجه انتخابات باشد.
حضور پرشور مردم در انتخابات موضوعیت دارد و همه باید در صحنه حاضر شوند، برای تحقق این مهم نباید تنگ نظری نشان داد و همان گونه که رهبر بزرگوار انقلاب تأکید کردند باید افرادی که معتقد به انقلاب و نظام هستند ولو اینکه سلیقه آنان موافق ما نیست را دعوت به حضور کرد.
حضور مردم در انتخابات نشانه اعتقاد آنان به نظام است و در حال حاضر مردم در شرایط فشار اقتصادی هستند و قیمتها به صورت لجام گسیخته در حال افزایش است و آمارهایی که داده میشود گاهی با مسامحه است.
در چنین شرایطی باید برای حل مشکلات به مردم امید داد تا حضور پرشوری در صحنه داشته باشند، البته افراد باید به صورت منطقی و نه تبلیغاتی به مردم امید دهند.
تشتت و تفرقه نیروهای معتقد به انقلاب قطعا مضر و خطرناک است، نتیجه تفرقه و تشتت نیروهای وفادار به انقلاب جز شکست و پیروزی افرادی که امتحان خوبی ندادهاند خواهد بود؛ اگر کسانی حاضر به ائتلاف نباشند و اظهار و ابراز تدین و وفاداری به انقلاب هم بکنند باید از آنها تعجب کرد.
پخش آرا باعث شکست میشود و با قداست و تقوا سازگار نیست، برخی از مسائل بسیار روشن است و همه باید به آن توجه کنند، تقوای دینی ایجاب میکند که به این مسأله توجه کنیم، مگر خدایی ناکرده روی هوی و هوس و نظرات و منافع شخصی میخواهیم کار کنیم.
تشتت نیروهای وفادار به انقلاب غیرشرعی است و شرعا تشتت جایز نیست و باید آنهایی که معتقد به انقلاب و نظام هستند در این باره تأمل و تدبر کنند.
البته باید با نظرخواهی سراغ افراد خوش سابقه و با سابقه بروند و شاخصهها را مدنظر داشته باشند، هیچ مانعی ندارد روی یک نفر توافق کنند و سایرین بازوی او باشند و در حل مشکلات همکاری کنند.
یکی دیگر از آسیبهای انتخابات حرکت به سوی فرهنگ غرب است، در غرب برای کسب رأی دست به هر اقدامی میزنند، اما ما نباید برای جلب آرای گروههای منحرف دست به هر اقدامی بزنیم.
نباید فرهنگ ما در عرصه انتخابات، فرهنگ غربی و وعدههای توخالی و عوام فریبی باشد؛ باید اصول اسلامی در تبلیغات و برنامهها و هزینهها رعایت شود و افراد مراعات این مسائل را بکنند.
حرکت در مسیر اسلام را رمز موفقیت است و هرکجا ما از اصول اسلامی فاصله گرفتهایم دچار مشکل شده و ضربه خوردهایم و بدانیم چنانچه در مسیر حرکت کنیم خداوند ما را یاری خواهد کرد.
حضرت آیتالله جوادی آملی
همه ما باید چه در ایام انتخابات و چه غیر انتخابات مواظب حرف زدنمان باشیم.
اگر حرفی داریم میتوانیم آن را عالمانه بیان کنیم، زیرا خداوند میفرمایند مؤمنان درست حرف بزنند و حرفِ درست بزنند.
باید کشور را با هم بسازیم؛ زیرا الآن خطر زیر گوش ماست.
انسان میتواند اگر اشکالی وجود دارد، عالمانه آن را مطرح کند، چرا خدای ناکرده یکدیگر را برنجانیم، این سفارش خداوند است که فرمود محترمانه با یکدیگر سخن بگویید.
اگر واقعا اشکالی وجود دارد، باید محترمانه و با استدلال گفته شود، و به برکت روح مطهر امام راحل و خون پاک شهدا امور کشور به بهترین وجه پیش میرود.
ویژهنامه «انتخابات» به مناسبت به مناسبت یازدهمین انتخابات ریاست جمهوری در پایگاه اینترنتی معاونت تهذیب حوزه های علمیه، اینجا منتشر شده است./907/پ202/ی
ارسال نظرات