۳۱ تير ۱۳۹۲ - ۰۲:۳۳
کد خبر: ۱۷۷۴۸۰
استاد حوزه علمیه اصفهان:

تقویت مباحث عقیدتی در حوزه ضروری است

خبرگزاری رسا ـ استاد حوزه علمیه اصفهان با بیان کمبود مباحث عقیدتی در حوزه گفت: هم اکنون تنها درس خارج فقه و اصول در حوزه گفته می شود و به تناسب سنت حسنه حوزه، یک روز هم اساتید به درس اخلاق می پردازند؛ به همین دلیل خبری از مباحث عقیدتی نیست.
حجت الاسلام رسول ملکيان اصفهاني

حجت الاسلام رسول ملکیان اصفهانی، استاد، محقق و پژوهشگر حوزه علمیه اصفهان در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، اظهار داشت: حوزه علمیه اصفهان که از قدمت و تاریخ با شکوهی برخوردار است و در زمانی حدود دو قرن پایگاه جدی مکتب اسلام و اهل بیت بوده است، باید در این زمان به مباحث عقاید در سطوح عالی توجه جدّی داشته باشد.

 

وی در ادامه با بیان کمبود مباحث عقیدتی در حوزه گفت: هم اکنون در حوزه علمیه، در سطوح عالی تنها درس خارج فقه و اصول گفته می شود و به تناسب سنت حسنه حوزه یک روز هم اساتید به درس اخلاق می پردازند؛ و متأسفانه خبری از مباحث عقیدتی نیست.

 

این استاد و پژوهشگر حوزه علمیه اصفهان با بیان این که همیشه در حوزه علمیه و بخصوص در چند قرن اخیر، مباحث فقهی بر دیگر مباحث غلبه داشته است، ابراز داشت: شرایط این زمان اقتضا می کند به همان روش و نهج علمای گذشته و معاصر کرسی های درس خارج عقاید دایر شود و آیات و روایات عقیدتی و نظریات وابسته به آن در علوم فلسفی و عرفانی و کلامی به بحث و بررسی گذاشته شود.

 

حجت الاسلام ملکیان اصفهانی، در ادامه یاد آور شد: در حال حاضر دهها کتاب و مجله و روزنامه و سایت در مقابل هجمه به حریم دین اسلام ایستاده اند و پاسخگوی به شبهات می باشند، لکن موفقیت اینها در گرو پشتیبانی عمیق حوزه از آنها است و حوزه در صورتی می تواند بخوبی از اینها پشتیبانی کند که این مباحث در دستور جدّی درس های عالیه حوزه قرار گیرد.

 

وی با بیان این که امروز از نظر عقیدتی، خود طلاب نیز در معرض و نشانه انواع عقاید انحرافی و باطل قرارگرفته اند و نمی توان تنها با مباحث فقه و اصول آنها را بیمه کرد و مجهز و مهیا برای دفاع از اسلام کرد، گفت: تنها راه برون رفت از این آسیب ها، چه برای جامعه و چه برای خود حوزه و طلاب، برگزاری کرسی های درس خارج عقاید در حوزه است.

 

این پژوهشگر حوزه علمیه اصفهان اظهار داشت: البته باید دانست که الآن در پایه های یک تا ده حوزه، کتاب های عقیدتی تدریس می شود که بسیار خوب و مورد استفاده است؛ به همین دلیل جایگاه کتاب های فقه و اصول را ندارد.

 

حجت الاسلام ملکیان اصفهانی با بیان این که اساتید و علمای حوزه سفارش اکید بر محور بودن دروس فقه و اصول در حوزه دارند، افزود: این هم  امری شایسته هست، لکن باید در کنارحدود سی کرسی درس خارج فقه و اصول در اصفهان، دو الی سه کرسی درس خارج عقاید به صورت رسمی دایرشود.

 

وی در ادامه افزود: اساتیدی  هستند که به صورت خصوصی، پایه های عقیدتی تعداد محدودی از طلبه ها را در سطح عالی تقویت می کنند، لکن این جلسه ها رسمیت ندارد و در حاشیه قرار گرفته است، البته این مشکل در حوزه های سراسر کشور وجود دارد.

 

حجت الاسلام ملکیان اصفهانی با بیان این نکته مهم که درس خارج عقاید حساسیت های ویژه ای دارد، اظهار داشت: اهمیت این موضوع به خاطر این است که استاد باید وارد مرزهای غیبی و ماورایی شود مثل توحید، اسماء و صفات الهی و تفسیر وحی، معاد و راه شناسی نبوت و امامت که مسائل بسیار ویژه و دقیقی دارد که ممکن است استاد و شاگرد متهم به کفر و الحاد و شرک و امثال این ها شوند.

 

این استاد حوزه علمیه اصفهان در تبیین مطلب فوق گفت: شما نگاه کنید به تفسیر سوره حمد امام راحل و حاشیه هایی که به دنبال داشت، لکن نمی توان به خاطر سختی راه و با سر و صدا ایجاد کردن افراد بی سواد و جاهل، از برپایی کرسی درس خارج عقاید اباء کرد./939/ت302/ش

ارسال نظرات